ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ: "ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΑΓΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΗ" !















ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΣΤΟ EDIONYSOS.GR - ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΚΡΙΣΙΜΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ-ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ.ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΙΟΝΥΣΗ ΖΑΜΑΝΗ-ΣΤΙΣ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 5 μ.μ. Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ-ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟΣ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ...



Πιθανότατα στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να ψηφιστεί το κρίσιμο νομοσχέδιο με θέμα: "Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση - Βιώσιμη ανάπτυξη οικισμών - Ρυθμίσεις δασικής ναμοθεσίας" το οποίο θα ρυθμίσει, μεταξύ άλλων, τα ζητήματα αναφορικά με τη νομιμότητα οικισμών τόσο στον Άγιο Στέφανο όσο και την Άνοιξη.

Την είδηση έδωσε, μιλώντας σήμερα στο edionysos.gr, ο απερχόμενος Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, ο οποίος εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος και τόνισε ότι σύντομα θα μπει τέλος στην κατάσταση ομηρίας που βιώνουν εκατοντάδες ιδιοκτήτες ακινήτων σε Άγιο Στέφανο και Άνοιξη.
Ο κος Καλαφατέλης αποκάλυψε ότι τις προηγούμενες ημέρες έλαβε και ο ίδιος μέρος σε δύο συνεδριάσεις της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, μαζί με εκπροσώπους άλλων συναρμοδίων φορέων, ενώ έκανε και παρέμβαση ειδικά για το ζήτημα των οικισμών εντός του Δήμου Διονύσου (σχετικά με το άρθρο 31, παράγραφο 13 του νομοσχεδίου).

Επίσης ο απερχόμενος Δήμαρχος Διονύσου δεσμεύθηκε ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα θα δώσει στη δημοσιότητα τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί αναφορικά με την επίλυση του οικιστικού προβλήματος, από τον προηγούμενο Μάιο.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΖΑΜΑΝΗ ΣΕ ΚΑΛΟ ΚΛΙΜΑ 

Στη διάρκεια της συνομιλίας μας ρωτήσαμε τον απερχόμενο Δήμαρχο για το αν συναντήθηκε με το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Διονύση Ζαμάνη. Ο κος Καλαφατέλης απάντησε θετικά, επισημαίνοντας ότι η ενημερωτική συνάντηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και δόθηκε ραντεβού στις 31 Αυγούστου στις 5 μ.μ. για την τελετή ανάληψης καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής.

ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

Τέλος ο κος Καλαφατέλης αναφέρθηκε στο θέμα της πυροπροστασίας. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι παρά το γεγονός ότι δεν μπορεί να είναι σε καμία περίπτωση ήσυχος, εν’όψει του καλοκαιριού, είναι όμως βέβαιος ότι ο μηχανισμός του Δήμου Διονύσου μαζί με τους εθελοντές είναι σε εγρήγορση και ετοιμοπόλεμοι να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε έκτακτο γεγονός.