ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ !


ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 6 μ.μ...
Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου στον Δήμο Διονύσου, διοργανώνεται η εκδήλωση για την Οικολογική και Ανεμπόδιστη Μετακίνηση στην πόλη μας, με την παρουσίαση της εργασίας της Ομάδας των μαθητών από το Γυμνάσιο Αγίου Στεφάνου, που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Πνευματικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου, ώρα 12.00 π.μ. στο πλαίσιο της Εκστρατείας ECOMOBILITY 2016...


Σκοπός της εκστρατείας είναι μέσα από τις εργασίες και προτάσεις των ομάδων των μαθητών, να τονιστούν τα προβλήματα μετακίνησης, τα εμπόδια πεζών ή ατόμων με κινητικές δυσκολίες, οι ελλείψεις στη συγκοινωνιακή δομή καθώς και οι παρατυπίες που προκαλούν προβλήματα στην καθημερινή κυκλοφορία στην πόλη.

Μέσα από το πρόγραμμα καλλιεργείται η ανάγκη ποιοτικής αναβάθμισης της λειτουργίας των πόλεων και η απαίτηση για αλλαγή συμπεριφορών και συνθηκών μετακίνησης, μέσα από την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Παράλληλα, μέσα από την εκστρατεία καλλιεργείται η αυτενέργεια των νέων με προσανατολισμό τον εντοπισμό προβλημάτων, την αξιολόγηση και τις προτάσεις.

Η Εκστρατεία ECOMOBILITY διοργανώνεται κάθε χρόνο από το ECOCITY και είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ