ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ: "ΘΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΜΑΛΟΤΗΤΑΣ"


Κοινό Δελτίο Τύπου των Δημοτικών Παρατάξεων της μειοψηφίας “Ενωτική Πρωτοβουλία Δήμου Διονύσου” “Νέα Πνοή για το Διόνυσο” “Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου” και Ανεξάρτητων Δημοτικών Συμβούλων...


Η βαθμιαία διολίσθηση εξελίσσεται σε ελεύθερη πτώση Ο κ. Ζαμάνης, προσωπικά, και η παράταξη της δημοτικής αρχής στο σύνολό της, αντιμετωπίζοντας τα δημοτικά πράγματα υπό το πρίσμα της εξυπηρέτησης μικροπολιτικών συμφερόντων, καταφεύγουν σε επιλογές και μεθοδεύσεις που απαξιώνουν τους θεσμούς και προσβάλλουν το κύρος των αιρετών προσώπων και Οργάνων.

Ο κ. Ζαμάνης και η παράταξη της οποίας είναι επικεφαλής αντιμετωπίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο ως πεδίο για την επίλυση ενδοπαραταξιακών αδιεξόδων και ως εργαλείο για την «επιβολή» πολιτικών και αποφάσεων με την άνεση της αριθμητικής υπεροχής που έχει η πλειοψηφία.

Στις σπάνιες περιπτώσεις που επέλεξαν τον δια-παραταξιακό διάλογο, αυτός ήταν προσχηματικός και τον εκμεταλλεύτηκαν ως άλλοθι. Ποτέ δεν επιδίωξαν την ουσιαστική συναίνεση και την δημιουργική συν-διαμόρφωση πολιτικών. Αγνοούν, συστηματικά και προκλητικά, την δημοκρατική αντιπαράθεση δια των επιχειρημάτων και απορρίπτουν a priori, ως κακόπιστη και κακοπροαίρετη, κάθε απόπειρα κριτικής.

Και τώρα, θέλουν να μας πείσουν ότι το Δημοτικό Συμβούλιο εξέλεξε Πρόεδρο με 15 θετικές ψήφους επί 37 παρόντων μελών, την Κυριακή 5 Μαρτίου (4η Συνεδρίαση Δ.Σ. του 2017). Όταν οι ίδιοι συνέταξαν πρακτικό μη εκλογής και εξέδωσαν πρόσκληση για την δεύτερη συνεχόμενη Ειδική Συνεδρίαση, την Κυριακή 12 Μαρτίου (5η Συνεδρίαση Δ.Σ. του 2017).

 Χρειάστηκαν το δεκανίκι μιας κατάφωρα παράνομης και αντισυνταγματικής απόφασης της ασκούσας καθήκοντα Γ.Γ.Α.Δ.Α. για να «νομιμοποιηθεί» το ΜΗ ΕΚΛΕΓΕΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ. Και μια θεατρική παράσταση-παρωδία, τη δεύτερη Κυριακή, για να οδηγήσουν τη συνεδρίαση σε αναβολή επικαλούμενοι ανύπαρκτη και παντελώς ανυπόστατη «ανωτέρα βία». Μια αναβολή που, οι ίδιοι, την βάφτισαν ματαίωση σε δελτίο τύπου του Δήμου (της 16ης Μαρτίου), το οποίο αποτελεί υπόδειγμα λεκτικού βαρβαρισμού.

Έχοντας προσφύγει ήδη στην Επιτροπή του άρθρου 152 κατά της απόφασης της Γ.Γ.Α.Δ.Α. αρνούμαστε να συμπράξουμε στις μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής.

Αρνούμαστε να την ακολουθήσουμε στην επιπολαιότητα, ανευθυνότητα και ασέβεια με την οποία «χρησιμοποιεί» το Δημοτικό Συμβούλιο. Επιπολαιότητα, ανευθυνότητα και ασέβεια που επιδεικνύει ο κ. Ζαμάνης, προσωπικά, αφού –με αποκλειστική ευθύνη του- καθυστερεί επί ένα μήνα η ανάληψη καθηκόντων των νέων αντιδημάρχων.

Για όλα αυτά, εμείς οι παρατάξεις της μειοψηφίας, απευθυνόμαστε σήμερα σε σένα Δημότη του Διονύσου και δηλώνουμε ότι αποφασίσαμε να μη συμμετάσχουμε στην διαδικασία εκλογής των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Αποφασίσαμε να μην νομιμοποιήσουμε τις μεθοδευμένες ενέργειες του κ. Ζαμάνη, που ευτελίζουν τις Δημοτικές Λειτουργίες και εφαρμόζουν τις παράνομες πράξεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Αποφασίσαμε, τέλος, να εργαστούμε και να συνεργαστούμε για την αποκατάσταση της δημοκρατικής ομαλότητας και της νόμιμης λειτουργίας του Δήμου Διονύσου.