Ο Δ.ΖΑΜΑΝΗΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΤΟΝ ΠΟΛΩΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΒΕΛΙΣΕΒ


Συνάντηση του Δημάρχου Διονύση Ζαμάνη με τον ομόλογό του Πάβελ Κοβνάσκι της πόλης Βελίσεβ της Πολωνίας 
Τον δήμαρχο Πάβελ Κοβνάσκι, της αδελφοποιημένης πόλης της Πολωνίας Βελίσεβ, ο οποίος κάνει ολιγοήμερες διακοπές στη χώρα μας, υποδέχθηκε...
την Τρίτη 4 Αυγούστου, ο κ. Δ. Ζαμάνης στο Δημαρχείο. Στη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε σε θερμό και εγκάρδιο κλίμα, οι δύο δήμαρχοι είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να συζητήσουν για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Η συνεργασία του Δήμου Διονύσου με το Δήμο της Πολωνίας, ξεκίνησε επίσημα τον Φεβρουάριο του 2010, από το Δήμο Αγίου Στεφάνου, με πρωταρχικό σκοπό την ανάπτυξη οικονομικών, κοινωνικών, μορφωτικών και πολιτιστικών σχέσεων σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας, εκπαίδευσης, αθλητισμού και πολιτισμού.

Μέχρι σήμερα έχουν διοργανωθεί τρεις επισκέψεις στην αδελφή-πόλη και αντίστοιχα ο Δήμος Διονύσου έχει υποδεχτεί δύο φορές εκπροσώπους του Βελίσεβ στην Ελλάδα.

Σε συνέχεια της προηγούμενης περσινής επίσκεψης, ο Δήμος Διονύσου συμμετείχε στην υποβολή πρότασης για την υλοποίηση δράσεων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες», μαζί με άλλους επτά εταίρους από τέσσερις ακόμα χώρες. Η πρόταση έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση με τον τίτλο "ΥΕΡ" και στόχο την ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Η Ημερίδα με το αντίστοιχο θέμα που είχε πραγματοποιηθεί πρόσφατα στο Δήμο, εντάσσεται σε αυτή τη δράση.

Με την ευκαιρία της συνάντησης ο κ. Δ. Ζαμάνης δήλωσε :« Με μεγάλη μου χαρά γνωρίζω τον ομόλογό μου κ. Κοβνάσκι.

Ο Δήμος Διονύσου είναι θετικός στην ανάπτυξη δεσμών με άλλες πόλεις της Ευρώπης με αμοιβαία οφέλη για τις πόλεις και τους κατοίκους τους. Ήδη η αδελφοποίηση με τη Βιλίσεβ έχει αποδώσει καρπούς και προσφέρει μία ακόμη ευκαιρία στο Δήμο μας για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες για ανάπτυξη επωφελών δράσεων».

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα και στη συνέχεια ο Δήμαρχος Διονύσου παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του φιλοξενουμένου.

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ