4 ΝΕΟΙ ΔΙΟΝΥΣΙΩΤΕΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΙΔΕΩΝ !


















ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΡΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΟΦΥΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ "RECYWORKS", Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΡΩΣΙΜΩΝ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΑΠΟ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΕ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ... ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ... 


Συνάντηση Δημάρχου με νικητές διαγωνισμού «πράσινης» επιχειρηματικότητας 

Τα μέλη της τοπικής νεοφυούς επιχείρησης Recyworks, τα οποία είναι δημότες Διονύσου, υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Διονύσης Ζαμάνης.

Η Recyworks συμμετείχε στον ελληνικό τελικό του μεγαλύτερου επιχειρηματικού διαγωνισμού ιδεών της Ευρώπης Climate Launchpad και ως μία από τις τρεις καλύτερες ιδέες προκρίθηκε στον ευρωπαϊκό τελικό που θα διεξαχθεί στις 4 Σεπτεμβρίου στο Άμστερνταμ.

Ιδρυτές της Recyworks είναι οι Παναγιώτης Δρακούλης (Μάρκετινγκ), Μαριάννα Ράλλη (Βιολογία), Φίλιππος Χριστοδούλου (Δασοπονία) και Βασίλης Πρίφτης (Μάρκετινγκ).

H ιδέα της Recyworks βασίζεται στις αρχές της Αστικής Γεωργίας και πραγματεύεται την παραγωγή βρώσιμων μανιταριών, χρησιμοποιώντας ως υπόστρωμα για την καλλιέργειά τους τα υπολείμματα του καφέ από τις τοπικές καφετέριες. Καφές ο οποίος είναι αρκετά πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά και αποτελεί κατάλληλο και ξεχωριστό υλικό για την καλλιέργεια μανιταριών.

Στους άμεσους στόχους της Recyworks είναι η χρήση ανεκμετάλλευτων κτιριακών χώρων στις πόλεις και η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης που θα συμβάλλουν στην ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών.

Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα. Ο Δήμαρχος Διονύσου ενδιαφέρθηκε να μάθει τις έως σήμερα προσπάθειες αλλά και τα μελλοντικά τους σχέδια. «Είναι πολύ ευχάριστο και ενθαρρυντικό για την κοινωνία μας που νέοι άνθρωποι έχουν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες, οι οποίες μάλιστα βραβεύονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η δημοτική αρχή δεν θα μείνει στα συγχαρητήρια, αλλά αναζητεί τρόπους για να βοηθήσει έμπρακτα τη νεανική και την πράσινη επιχειρηματικότητα», δήλωσε ο Δήμαρχος Διονύσου, Διονύσης Ζαμάνης, κατά τη συνάντησή του με τα μέλη της Recyworks.

Ο Δήμος Διονύσου στηρίζει την κοινωνική επιχειρηματικότητα, συμμετέχοντας στη δράση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο YEP (Young Europeans Promoting social enterprises). Η πολυπολιτισμική συνάντηση θα διεξαχθεί από 10 έως 17 Σεπτεμβρίου 2015, στην πόλη Τσελένο της Ιταλίας.

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ