«ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΚΑ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ...» !




ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ ΣΤΟ “EDIONYSOS.GR”
Μέσα στον επόμενο μήνα ξεκινούν τα έργα σε ένα μήκος 100 χιλιομέτρων, περίπου, παράλληλα με τη μελέτη, ενώ τα επόμενα 3 χρόνια θα ολοκληρωθούν 180 χιλιόμετρα συνολικού αποχετευτικού δικτύου μαζί με τις συνδέσεις (δείτε τα σχετικά έγγραφα). Ο απερχόμενος Δήμαρχος Διονύσου εμφανίζεται δικαιωμένος αλλά δεν κρύβει την πικρία του, καθώς όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά «τα έργα είναι θετικά για τους πολίτες, φαίνεται όμως ότι αυτοί δεν ήταν ευχαριστημένοι μαζί μου»...


Μετά την επίλυση του οικιστικού προβλήματος, μέσω Νόμου που ψηφίστηκε την 1η Αυγούστου από τη Βουλή,ο Γιάννης Καλαφατέλης, λίγες μόλις ημέρες πριν την εκπνοή της θητείας του, μας δίνει μία ακόμη πολύ θετική είδηση, αυτή τη φορά για το άλλο κορυφαίο πρόβλημα του Δήμου Διονύσου, την αποχέτευση ακαθάρτων. 

Ο κος Καλαφατέλης, μέσω αποκλειστικής συνέντευξης που παραχώρησε στον Πέτρο Πετρόπουλο και το edionysos.gr (δείτε το βίντεο στην αρχή της ανάρτησης) αποκαλύπτει ότι στις 8 Αυγούστου ήρθε από το υπουργείο περιβάλλοντος (ΥΠΕΚΑ) προς υπογραφή, όπως αναμενόταν, η σύμβαση για το έργο της αποχέτευσης ακαθάρτων του Δήμου Διονύσου, που περιλαμβάνει τις πέντε δημοτικές ενότητες (Σταμάτα, Ροδόπολη, Κρυονέρι, Άγιος Στέφανος και Διόνυσος).

Ο Δήμαρχος Διονύσου εκτιμά ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα ξεκινήσουν τα έργα σε ένα μήκος αποχετευτικού δικτύου της τάξεως των 100 χιλιομέτρων περίπου, ενώ υπογραμμίζει ότι παράλληλα υπάρχουν και τα υπόλοιπα υπο-έργα αναφορικά με τη μελέτη αποχέτευσης (για παράδειγμα παρατάθηκε η εκτέλεση του υπο-έργου 3 μέχρι τις 28/2/2015).

Ο κος Καλαφατέλης δηλώνει, επίσης, ότι μέσα στα επόμενα 3 χρόνια θα έχει αποχέτευση το 85 με 90 % του συνόλου των κατοικιών του Δήμου:

«Μπορώ να πω ότι για τα επόμενα τρία χρόνια ο Δήμος Διονύσου θα αποχετεύσει 180 χιλιόμετρα συνολικού αποχετευτικού δικτύου, μαζί με τις συνδέσεις, σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Τα επόμενα τρία χρόνια θα σκάβεται όλος ο Δήμος. Μιλάμε δηλαδή για το 85 με 90% όλων των κατοικιών του Δήμου μας. Αυτή είναι μία προσπάθεια και κόπος 3 χρόνων, δηλαδή από την αρχή σχεδόν που αναλάβαμε τη διοίκηση. Αυτός είναι ο δεύτερος στόχος, μετά το οικιστικό, το οποίο ταλαιπωρούσε πολλούς κατοίκους του Αγίου Στεφάνου, της Άνοιξης και των οικισμών της Ραπεντώσας και των Αγίων Αγγέλων και το οποίο λύθηκε. Με την έγκριση της υπογραφής της σύμβασης, επιλύεται οριστικά και το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα της αποχέτευσης...». 

Ο απερχόμενος Δήμαρχος Διονύσου εμφανίζεται δικαιωμένος αλλά δεν κρύβει την πικρία του... 

«Αισθάνομαι δικαιωμένος γιατί βάλαμε τις βάσεις του Δήμου. Θα είμαστε εδώ για να ελέγχουμε αυτά τα οποία έχουμε φτιάξει. Δεν είναι μόνο αυτά τα δύο μεγάλα έργα αλλά και άλλα 45 έργα τα οποία οι δημότες, δυστυχώς για μένα αλλά ευτυχώς για τον ίδιο τον κόσμο, θα τα δουν να πραγματοποιούνται στο αμέσως επόμενο διάστημα. Θα ήταν οξύμωρο να πω ότι δεν αισθάνομαι πικρία αλλά το σημαντικό είναι ότι τα έργα είναι θετικά για τον κόσμο και την κοινωνία.Τα έργα είναι για να τα παραλαμβάνει ο κόσμος...»

Για το αν είναι ευχαριστημένος από τον εαυτό του αυτά τα 3,5 χρόνια της θητείας του ο κος Καλαφατέλης λέει χαρακτηριστικά:

«Εγώ είμαι σίγουρα ευχαριστημένος, μάλλον όμως δεν ήταν οι πολίτες...».

ΔΕΙΤΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ 

Η με Α.Π. 26284/8.8.2014 Πρόσκληση του Δήμου Διονύσου προς τον εργολάβο (εταιρία ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε.), προκειμένου να προσέλθει για την υπογραφή της σύμβασης, προσκομίζοντας τις απαιτούμενες εγγυητικές επιστολές καλής εκτέλεσης. 











































Η υπ’αριθμόν 26272/8.8.2014 (εισερχόμενο πρωτόκολλο) επιστολή του ΥΠΕΚΑ προς το Δήμο Διονύσου, με την οποία του δίνει το πράσινο φως για την έναρξη εκτέλεσης του έργου (υπο-έργο 2). 













































Η με Α.Π. 26274/8.8.2014 (εισερχόμενο πρωτόκολλο) επιστολή του ΥΠΕΚΑ προς το Δήμο Διονύσου, με την οποία εγκρίνει την παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης του υπο-έργου 3 (Μελέτη της αποχέτευσης) έως τις 28/2/2015.