Η ΒΟΥΛΗ ΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ 1-8-2014 ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ !




























ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΙ ΟΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, ΑΝΟΙΞΗΣ, ΑΓΙΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ΚΑΙ ΡΑΠΕΝΤΩΣΑΣ-Η ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ, ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ-ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 20 ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΤΟ ΦΕΚ-ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 31 (ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3) ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ-"ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΠΕΣΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ" ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΟ EDIONYSOS.GR Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ...


Η λύση του οικιστικού προβλήματος είναι αναμφισβήτητο γεγονός και μαζί η ομηρία εκατοντάδων κατοίκων σε Άγιο Στέφανο, Άνοιξη,Ραπεντώσα και Αγίους Αγγέλους, των οποίων η περιουσία επί πολλά χρόνια ήταν σε ευθεία αμφισβήτηση.

Η Βουλή έδωσε επιτέλους λύση, ψηφίζοντας το απόγευμα της 1ης Αυγούστου 2014 το σχέδιο νόμου με τίτλο:  «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση – Βιώσιμη ανάπτυξη οικισμών – Ρυθμίσεις δασικής νομοθεσίας».

Το άρθρο 31 και ειδικά η παράγραφος 3 ρυθμίζει αποτελεσματικά  το ζήτημα των οικισμών.

Πατήστε στον πιο κάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε τι ακριβώς αναφέρει (σελίδες 48-49 ή 248-249).

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c8827c35-4399-4fbb-8ea6-aebdc768f4f7/8478614.pdf

Ο απερχόμενος Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης μιλώντας στο edionysos.gr έκανε λόγο για ιστορική στιγμή για την πόλη και τους πολίτες του Δήμου Διονύσου, καθώς ένα χρόνιο πρόβλημα δεκαετιών που έθετε σε αμφισβήτηση τα όρια των οικισμών έχει επλυθεί οριστικά.

Ο κος Καλαφατέλης υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο, το οποίο θα εκδοθεί σε ΦΕΚ και θα είναι Νόμος του κράτους σε περίπου 20 ημέρες, είναι ισχυρό και δεν κινδυνεύει να εκπέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ακόμη και αν κάποιοι θελήσουν να το προσβάλλουν.

Εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να πούμε ότι είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ένα από τα πολύ σοβαρά προβλήματα του Δήμου Διονύσου αποτελεί πλέον παρελθόν.

Εδώ, βέβαια, θα πρέπει να αναγνωρίσυμε τη μεγάλη συμβολή που είχε στην επίλυση του προβλήματος η απερχόμενη δημοτική αρχή Διονύσου και προσωπικά ο Δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης, ο οποίος πίστεψε από την αρχή ότι η λύση του οικιστικού είναι εφικτή και τελικά δικαιώθηκε.