ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ


ΒΛΕΠΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΛΟΥΚΑΤΟΣ-ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΦΟΡΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΤΟΥ Α.Ο.ΑΝΟΙΞΗΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΟΝΑΠ "ΘΕΣΠΙΣ" ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ...



Προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία αθλητικών σωματείων του Δήμου Διονύσου από τη μετεκλογική αδράνεια 

Το τμήμα Χάντμπολ του Α.Ο.Άνοιξης ιδρύθηκε το 2013 και είναι το μοναδικό τμήμα χάντμπολ που υπάρχει στον Δήμο Διονύσου. Στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του συμμετείχαν 38 παιδιά, υπό την καθοδήγηση του Ομοσπονδιακού Προπονητή Ανάπτυξης της ΟΧΕ και πρώην Πρωταθλητή Ελλάδος κυρίου Κων/νου Κότσιρα.

Οι προπονήσεις λαμβάνουν χώρα στο Σχολικό Κλειστό Γυμναστήριο της Άνοιξης. Το Γυμναστήριο της Άνοιξης χρησιμοποιείται και για τις προπονήσεις των τμημάτων μπάσκετ και βόλεϊ του Α.Ο.Α, καθώς και άλλων σωματείων της περιοχής, γεγονός που καθιστά απαραίτητο τον άμεσο συντονισμό και προγραμματισμό των ωρών χρήσης του χώρου.

Η αρμοδιότητα αυτή ανήκει στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου ΟΝΑΠ «ΘΕΣΠΙΣ», το οποίο, πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οφείλει να συγκαλέσει σε σύσκεψη όλα τα αθλητικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Διονύσου, με σκοπό να καταρτιστεί και να συμφωνηθεί το πρόγραμμα χρήσης όλων των κλειστών γυμναστηρίων, σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα των χώρων και τις ανάγκες των σωματείων. 

Η ύπαρξη συγκεκριμένου προγράμματος για τις μέρες και τις ώρες προπονήσεων, είναι αναγκαία και αυτονόητη προϋπόθεση, τόσο για τα σωματεία, όσο και για τους γονείς των παιδιών που συμμετέχουν στα τμήματα άθλησης, για ευνόητους λόγους (οργάνωση καθημερινού προγράμματος δραστηριοτήτων, φροντιστηρίων κλπ).

Τον Ιούνιο, το ΔΣ του Α.Ο. Άνοιξης κατέθεσε σχετικό αίτημα στο Ν.Π.« ΟΝΑΠ ΘΕΣΠΙΣ», για σύγκλιση σύσκεψης μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων, το οποίο γνωστοποίησε και στο νέο Δήμαρχο Διονύσου κο Δ.Ζαμάνη, προκειμένου να λάβει γνώση και να συμμετέχει δια εκπροσώπου του στη σύσκεψη.

Δυστυχώς μέχρι και σήμερα και ενώ έχουν περάσει δύο μήνες και ο Σεπτέμβρης πλησιάζει, δεν έχει υπάρξει ουδεμία απάντηση ή ενέργεια, ούτε από τον Πρόεδρο του «ΟΝΑΠ ΘΕΣΠΙΣ» κο Ν.Καρυστινό - ο οποίος παρεμπιπτόντως θα εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά του και μετά την έναρξη της φετινής περιόδου -, ούτε από τη νέα Δημοτική Αρχή.

Επειδή το τμήμα χάντμπολ του Α.Ο.Α είναι πλέον επίσημα μέλος της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος και από τη νέα σεζόν, θα λαμβάνει μέρος στα αντίστοιχα πρωταθλήματα παίδων (μίνι και προμίνι).

Επειδή οι προεγγραφές παιδιών έχουν ήδη αρχίσει και οι προπονήσεις ξεκινούν από 1η Σεπτεμβρίου. Επειδή οι συμμετοχές παιδιών αυξάνονται και θα απαιτηθούν περισσότερες ώρες προπονήσεων από πέρυσι, η κατανομή των οποίων επηρεάζεται και από τα άλλα σωματεία.

Επειδή πολλοί γονείς ρωτούν για τις ώρες προπονήσεων, προκειμένου να οργανώσουν τον οικογενειακό τους προγραμματισμό.

Επειδή τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε πέρυσι, με την κατανομή των ωρών στα σωματεία, δε λύθηκαν και δυστυχώς και φέτος, η «αδράνεια» λόγω εκλογών και αλλαγής διοίκησης, θα τα μεγιστοποιήσει, καθώς φαίνεται.

Με την ιδιότητα του Εφόρου Χάντμπολ και του μέλους του ΔΣ του Α.Ο.Α, με την παρούσα «ανοικτή επιστολή» καταφεύγω στη γνωστοποίηση και δημοσιοποίηση του θέματος και περιμένω, έστω και την τελευταία στιγμή, η νέα δημοτική αρχή, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την σημαντική προσπάθεια των αθλητικών σωματείων στην ανάπτυξη του αθλητισμού στον Δήμο μας, να αντιληφθεί το πρόβλημα και να το αντιμετωπίσουμε άμεσα στον ελάχιστο χρόνο που απομένει ως τον Σεπτέμβρη. 


Με εκτίμηση
Μάριος Λουκάτος 
Έφορος Χάντμπολ Α.Ο. Άνοιξης