Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ Β΄ΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: "ΕΓΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ..."


Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Ένωσης Γονέων 18-10-2015...





Αγαπητοί γονείς, 

Με αφορμή την ένδειξη καταχρήσεων στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή και τον εν συνεχεία εμπρησμό των γραφείων όπου φυλάσσονταν τα παραστατικά με προφανή σκοπό να εμποδιστεί ο ενδελεχής έλεγχος των υπευθύνων, η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Γονέων θεωρεί υποχρέωσή της να ενημερώσει όλους τους γονείς του Δήμου για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση.

Οι σχολικές επιτροπές είναι ΝΠΔΔ τα μέλη των οποίων διορίζονται με κύρια και βασική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής για να διαχειρίζονται τα λιγοστά έσοδα της κεντρικής διοίκησης και τις επιχορηγήσεις του Δήμου για την κάλυψη ορισμένων στοιχειωδών λειτουργικών δαπανών των σχολείων.

Βασικοί υπεύθυνοι και υπόλογοι για τη σωστή λειτουργία της Σχολικής Επιτροπής είναι ο Πρόεδρος και η πλειοψηφία των μελών που προέρχονται από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή.

Όλα τα μέλη οφείλουν ανά πάσα στιγμή να έχουν εποπτεία των σχετικών στοιχείων.

Εγκαλούμε τη Δημοτική Αρχή γιατί:

• Δεν έλαβε κανένα μέτρο ώστε να αποτραπεί κάθε εγκληματική ενέργεια.
• Δεν υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος.
• Δεν κατήγγειλε την επιχείρηση συγκάλυψης και τρομοκρατίας με τους «μαφιόζικου τύπου» εμπρησμούς.

Η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Γονέων αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει:

• Την ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή για τις ενέργειες που έχει προχωρήσει και τα μέτρα που θα πάρει για να μη συμβούν ξανά παρόμοια φαινόμενα.
• Την παρέμβαση ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για να εξετάσουν τις διοικητικές παραλήψεις και τον καταλογισμό αστικών ευθυνών και τυχόν ποινικών.
• Την επέμβαση εισαγγελέα για να ερευνήσει τόσο τις ατασθαλίες, όσο και την ενέργεια εμπρησμού των γραφείων των Σχολικών Επιτροπών.

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015

Η ΓΣ της Ένωσης Γονέων Δημοσίων Σχολείων Δήμου Διονύσου