"ΝΕΑ ΠΝΟΗ" ΚΑΤΑ ΣΠΥΡΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΤΟΥ...


ΧΡΕΩΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ...



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου, η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με μόνο θέμα στην ημερήσια διάταξη τον πρώτο ετήσιο απολογισμό πεπραγμένων της Διοίκησης Ζαμάνη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αυτής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Σπύρος Γιαννουλάτος, - κατά παράβαση του Κανονισμού Λειτουργίας του Δ.Σ., - κατά παράβαση των νομίμων αρμοδιοτήτων του και - με τη συναίνεση και την προτροπή του Δημάρχου κου Διονύσου Ζαμάνη, με απόλυτα αντιδημοκρατικό τρόπο και με όλως αυθαίρετα και αβάσιμα επιχειρήματα, απαγόρευσε στη δημοτική μας κίνηση «Νέα Πνοή για το Διόνυσο» να παρουσιάσει την τοποθέτησή της επί του απολογισμού με τον τρόπο που αυτή είχε επιλέξει και προετοιμάσει, ήτοι μέσω διαφανειών σε οθόνη προβολικού συστήματος, εξαναγκάζοντας τους δημοτικούς μας συμβούλους να αποχωρήσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας. 

Η για πολλοστή φορά απολυταρχική και αντιδημοκρατική στάση του Προέδρου του Δ.Σ. έναντι παράταξης της αντιπολίτευσης, την οποία επικρότησε και ενίσχυσε –επίσης κατά παράβαση των αρμοδιοτήτων του- ο Δήμαρχος, πλήττει ανεπανόρθωτα το κύρος του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου και καταστρατηγεί κάθε έννοια ελευθερίας της έκφρασης, συναίνεσης και συναδελφικότητας.

Η «Νέα Πνοή για το Διόνυσο», σεβόμενη το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη του Δήμου Διονύσου στην ενημέρωση, δίνει στη δημοσιότητα την τοποθέτησή της επί των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής για το έτος 2014-2015, η οποία συνίσταται στις προαναφερόμενες «απαγορευμένες» διαφάνειες και σε μια συνοπτική αναφορά του επικεφαλής Παναγιώτη Μπιτάκου, κι επιφυλάσσεται να προβεί σε κάθε νόμιμη διαδικασία, προκειμένου να αποτρέψει την επανεμφάνιση τέτοιων συμπεριφορών κατάλυσης των θεσμών και της δημοκρατικής έκφρασης.

Επισημαίνεται ότι όσα καταγράφονται και κρίνονται στις διαφάνειες, είναι όσα αναφέρονται στο προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξης του Δημάρχου ή έχουν εξαγγελθεί από τη δημοτική αρχή κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Γραφείο Τύπου 
«Νέα Πνοή για τον Διόνυσο»