46η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διονύσου διοργανώνει την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015, από ώρα 9.30 π.μ. μέχρι 13.00 μ.μ., την 46η εθελοντική αιμοδοσία, στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Διονύσου. Υπεύθυνος για τη διοργάνωση της αιμοδοσίας είναι...
ο κ. Νίκος Δακορώνιας τηλ. 6974080088
















































Τι σημαίνει Εθελοντισμός και ποιός είναι ο Εθελοντής

Γράφει ο Νίκος Δακορώνιας

Ο Εθελοντισμός είναι η δραστηριότητα των ατόμων που εργάζονται και προσφέρουν υπηρεσίες οικειοθελώς, χωρίς να υποκινούνται από οικονομικά, υλικά ή άλλα οφέλη.

Πρόκειται για μια αλτρουιστική δραστηριότητα, μια πράξη αγάπης που αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων. Σαν στάση ζωής, είναι ένα αντίδοτο στον ατομισμό και στην εσωστρέφεια.

Σήμερα, στην εποχή της στέρησης και των οξυμένων κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων είναι που ο συνάνθρωπός μας, μας χρειάζεται περισσότερο παρά ποτέ ! Τώρα χρειάζεται την συμπαράσταση και την υποστήριξή μας.

Συνεπώς, όλοι οι φορείς της κοινωνίας μας οφείλουν να δημιουργήσουν, οφείλουμε να δημιουργήσουμε, τις προϋποθέσεις για ένα Εθελοντικό Κίνημα που θα αποτελείται από πραγματικούς εθελοντές ! Παρακαλώ προσέξτε αυτό : Ο Εθελοντισμός και η Εθελοντική Αιμοδοσία πρέπει να παραμένουν μακριά από τις οποιεσδήποτε τοπικές, αυτοδιοικητικές, πολιτικές, σκοπιμότητες, υστεροβουλίες ή ιδιοτέλειες και αντιπαλότητες προσώπων και θεσμών. 

Η ιδέα του Εθελοντισμού βρίσκει μια από τις ωραιότερες και ιερότερες εκδηλώσεις της στην Αιμοδοσία. Χωρίς τον Εθελοντισμό δεν θα υπήρχε η Αιμοδοσία, γιατί η Αιμοδοσία βασίζεται στον Άνθρωπο και στην Ανθρωπιά του, βασίζεται στο άτομο που ονομάζεται Εθελοντής !

Ποιος είναι όμως ο Εθελοντής Αιμοδότης ;

Είναι ένα άτομο κοινωνικά ευαισθητοποιημένο και υπεύθυνο σαν άνθρωπος και σαν πολίτης . Προσφέροντας το αίμα του, προσφέρει ένα ανεκτίμητο δώρο και επιτελεί ιερό καθήκον γιατί σώζει ζωές.

Ο Εθελοντής Αιμοδότης δεν περιμένει καμιά ανταμοιβή και επιθυμεί να παραμείνει στην ανωνυμία.

Η εθελοντική προσφορά αίματος, ως έκφραση πίστης και αγάπης στον άνθρωπο, ως συμμετοχή και συμπαράσταση στην ανθρώπινη ανάγκη, χωρίς διακρίσεις και αναστολές, συμπυκνώνει σε μια απλή χειρονομία το βαθύ νόημα του Εθελοντισμού.