"ΝΕΑ ΠΝΟΗ" ΠΡΟΣ Δ.ΖΑΜΑΝΗ:ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΑΞΕΙΣ... ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ !


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η δημοτική κίνηση «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο» μετά και την τελευταία, τρίτη από αρχές Σεπτεμβρίου, ματαίωση συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου και τις ορατές πλέον συνθήκες παρακμής του θεσμού, καλεί το Δήμαρχο Διονύσου Διονύση Ζαμάνη ν' αναλάβει τις ευθύνες που αναλογούν στον ίδιο...
εκ της θέσης και του ρόλου του και στην παράταξή του ως πλειοψηφούσας παράταξης στα όργανα του Δήμου.

Οι πρωτοφανείς εικόνες των άδειων καθισμάτων στην πλευρά της συμπολίτευσης, με την συνεχή και συστηματική απουσία 8 έως 10 συμβούλων εκ των 24 της πλειοψηφίας, η οριακή επίτευξη απαρτίας σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη τοποθετήσεων των συμβούλων της κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, παραπέμπουν σε συνάξεις καφενείου και η ευθύνη γι'αυτήν την κατάντια βαραίνει απόλυτα τη δημοτική αρχή.

Η «Νέα Πνοή», από την έναρξης της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής, είχε θέσει στο Δήμαρχο Διονύση Ζαμάνη τους προβληματισμούς και τις ενστάσεις της για τον τρόπο που επέλεξε να διοικήσει, τον τρόπο λειτουργίας των θεσμικών οργάνων του Δήμου και δυστυχώς οι αρχικές παρακλήσεις μας και μετέπειτα καταγγελίες μας, αντιμετωπίστηκαν απαξιωτικά από το Δήμαρχο και τους βασικούς συνεργάτες του.

Να θυμίσουμε τις καταγγελίες μας για:

- Τον εσκεμμένο αποκλεισμό των παρατάξεων της μειοψηφίας από τις συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής, οι οποίες πραγματοποιούνται πρωινές ώρες, απαγορευτικές για τους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας που εργάζονται, με αποτέλεσμα οι αποφάσεις για την οικονομική διαχείριση των πόρων του Δήμου να λαμβάνονται από οριακές πλειοψηφίες των συμβούλων της δημοτικής αρχής, με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς διάλογο και κυρίως, χωρίς έλεγχο.

- Τις έκτακτες συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με θέματα που εμπεριέχονται στην ημερήσια διάταξη του Δ.Σ. και τα οποία ουδείς είναι σε θέση να τα μελετήσει ενδελεχώς την τελευταία στιγμή και να τα ελέγξει.

- Την απουσία ποσοστού μεγαλύτερου του 1/3 των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφούσας παράταξης του Δημάρχου Διονύση Ζαμάνη από τα Δημοτικά Συμβούλια επί σειρά συνεδριάσεων, γεγονός που αποτελεί σαφή ένδειξη ανυπαρξίας συνοχής στη δημοτική ομάδα των Ανοικτών Οριζόντων και κατ'επέκταση ανυπαρξίας διοίκησης.

- Την μη τήρηση των συμφωνημένων μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων για συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου σε ορισμένη ημέρα και ώρα και με ημερήσια διάταξη που να μην ξεπερνά τα 15 θέματα, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα εμβάθυνσης και ουσιαστικής συζήτησης.

Η δημοτική κίνηση «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο», σεβόμενη τις αρχές της και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες, καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για ν' ανατραπεί η παρακμάζουσα εικόνα του Δήμου μας και επισημαίνει ότι:

- Είναι η αντιπολίτευση που τις περισσότερες φορές παρέχει την πολυπόθητη απαρτία στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, με την τακτική και συνειδητή παρουσία των δημοτικών της συμβούλων σε αυτές κι αυτή που στηρίζει με τις θετικές της ψήφους τη συμπολίτευση σε θέματα σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.

- Ο ρόλος της αντιπολίτευσης δεν είναι να νομιμοποιεί και να εξαγνίζει τις αδυναμίες και τις λανθασμένες τακτικές της συμπολίτευσης, ούτε να "συνδιοικεί" άτυπα και άθελά της παρέχοντας την απαρτία στα δημοτικά συμβούλια, αλλά να αναδεικνύει τις λάθος πολιτικές, να ελέγχει και να αντιπροτείνει.

- Αποτελεί ξεκάθαρα ευθύνη της δημοτικής αρχής, το γεγονός ότι σημαντικά θέματα λειτουργίας του Δήμου εκκρεμούν, Κοινωνικές Δομές κινδυνεύουν να χαθούν, προθεσμίες για έργα εκπνέουν, δημόσιο χρήμα κατασπαταλάται ή χάνεται, όταν οι δημοτικοί της σύμβουλοι αρνούνται να αναλάβουν την ευθύνη του ρόλου τους ως εκπρόσωποι των δημοτών που τους τίμησαν με την εμπιστοσύνη και την ψήφο τους και απέχουν.

- Ο ετήσιος Απολογισμός Πεπραγμένων που παρουσίασε ο Δήμαρχος Διονύσης Ζαμάνης παρουσίασε μια «εικονική» πραγματικότητα παραγωγής έργου. Δυστυχώς, η «σκληρή» πραγματικότητα είναι διαφορετική και η απουσία-αδιαφορία των συμβούλων της πλειοψηφίας που έχουν εγκαταλείψει τα έδρανα, με τις δυσλειτουργίες που αυτό συνεπάγεται, είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

Κύριε Δήμαρχε Κάνουμε έκκληση ν' αναλάβετε τις ευθύνες της θέσεώς σας, καθώς και τις πρωτοβουλίες εκείνες που θα εξαφανίσουν τα φαινόμενα απαξίωσης από τα περισσότερα στελέχη σας των θεσμών και των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αποτρέψτε τα χειρότερα.

Γραφείο Τύπου «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο»