Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΕΠΠΑ ΣΗΚΩΝΕΙ... ΤΟ ΓΑΝΤΙ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΝΟΙΞΗΣ


ΑΦΟΡΜΗ ΥΠΗΡΞΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΪΜΕΝΑΚΗ-ΝΤΟΑ, ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗ "ΒΟΡΕΙΝΗ", ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΕΠΕΠΛΗΞΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΟΨΗ ΜΠΑΖΑ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ...



ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ "ΒΟΡΕΙΝΗΣ", ΠΟΥ ΦΙΛΟΓΕΝΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ κας ΚΑΪΜΕΝΑΚΗ, ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΤΩ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ κας ΠΕΠΠΑ


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΠΕΠΠΑ

Προς κα Ντοά-Καημενάκη 

Πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Άνοιξης 

Με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να σας συγχαρώ για την εθελοντική δράση του συλλόγου σας που με εξαντλητικούς ρυθμούς και αποφασιστικότητα που παραπέμπει σε ταινία δράσης - ως κομάντος αυτοχαρακτηρίζεστε στην ανακοίνωση που δημοσιεύσατε στη Βορεινή- εισβάλατε στον υπόγειο χώρο του δημοτικού σχολείου και τον εκκαθαρίσατε από συσσωρευμένη βρωμιά ετών.

Ωστόσο, είναι απορίας άξιο το ότι αν και γνωρίζατε το πρόβλημα με την κατάσταση του υπογείου εδώ και χρόνια, ευαισθητοποιηθήκατε μόλις τώρα και μόλις λίγες μέρες πριν τον αγιασμό της 11ης Σεπτεμβρίου για να επιτελέσετε τον καθαρισμό του.

Σε κάθε περίπτωση μια τέτοια πρωτοβουλία είναι πάντα αξιέπαινη αρκεί να μην μεταφέρουμε τη βρωμιά απ' ό,τι δεν φαίνεται και να την εναποθέτουμε σε ό,τι φαίνεται.

Η αισθητική και η ομορφιά του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε είναι ζήτημα παιδείας και θα έπρεπε εμπράκτως να το αποδεικνύουμε με κάθε ευκαιρία αλλά σίγουρα όχι με το συγκεκριμένο τρόπο.

Στοιβάζοντας μπάζα, σκουπίδια, υλικά, έπιπλα ακόμα και υπολείμματα τροφών (!!!) στην πρόσοψη του σχολείου, μην κάνοντας στοιχειώδη ανακύκλωση των υλικών που εναποθέσατε, καταστρατηγείτε κάθε έννοια περιβαλλοντικής συνείδησης, δίνετε ένα κακό παράδειγμα οικολογικής ευαισθησίας στα παιδιά που όλοι μας αγαπάμε και ακυρώνετε την αξία της δράσης που εθελοντικά επιτελέσατε.

Επίσης, καλό θα ήταν τέτοιου είδους δράσεις που αφορούν την περιουσία του Δήμου, να γίνονται συντονισμένα με τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες -και όχι μόνο- όπως και έγινε στις 4-9-15 με συγκεκριμένη διαδικασία την οποία παρακάμψατε στις 5 και 6/09.

Τέλος, θα ήθελα να σας επισημάνω ότι απέναντι ακριβώς από την είσοδο του δημοτικού σχολείου βρίσκεται και η είσοδος της εκκλησίας της Δημοτικής Ενότητας Άνοιξης και θα έπρεπε τουλάχιστον να σεβαστείτε -κυρίως εξαιτίας του Σαββατοκύριακου- την πιθανότητα κάποιος συνδημότης μας να είχε προγραμματίσει το γάμο του ή τη βάφτιση του παιδιού του με φόντο τις ακόλουθες φωτογραφίες...

Αγγελική Πέππα 
Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Διονύσου
Εντεταλμένη Περιβάλλοντος και Πρασίνου