ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ, ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΚΡΥΟΝΕΡΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΕΥΡΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ !




















Ο ΠΡΩΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ EDIONYSOS.GR, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΙ ΝΥΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ. ΠΑΡΟΝΤΕΣ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, Η ΖΑΝΕΤ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΤΑ ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΥΠ.ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ...

"Μετά από τρία περίπου χρόνια, μόλις δηλαδή θα έχουν ολοκληρωθεί τα σχετικά έργα που προβλέπονται στην πρόσφατη συμφωνία του υπουργείου υποδομών και των παραχωρησιούχων εταιριών που διαχειρίζονται τους αυτοκινητόδρομους, η οποία επιτεύχθηκε μετά από σκληρή διαπραγμάτευση μηνών, τότε θα αρχίσει η εγκατάσταση των πλευρικών διοδίων στον κόμβο Κρυονερίου στον Άγιο Στέφανο. Ωστόσο, έως τότε θα έχει ήδη εφαρμοστεί ο χιλιομετρικός τρόπος χρέωσης, δηλαδή ο κάθε οδηγός θα καταβαλλει αντίτιμο διοδίων ανάλογα με τα χιλιόμετρα τα οποία πραγματικά θα διανύει. Σύμφωνα με την ισχύουσα συμφωνία, υπάρχει πρόβλεψη έτσι ώστε να μην επιβάλλεται χρέωση διοδίων σε εκείνες τις περιοχές που οι παραχωρησιούχοι δεν θα έχουν εξασφαλίσει εναλλακτικό τρόπο διέλευσης, δηλαδή μέσω παραδρόμων, ενώ θα απαλάσσονται των διοδίων τα ΑΜΕΑ αλλά και, μέσω του νέου χιλιομετρικού τρόπου χρέωσης, οι δημότες των Δήμων στα οποία είναι εγκατεστημένα τα διόδια, όπως μεταξύ άλλων οι δημότες των Δήμων Διονύσου και Ωρωπού. Επίσης, θα υπάρχει σημαντική έκπτωση για όσους εργαζομένους χρησιμοποιούν καθημερινά τα διόδια για να μετακινηθούν στις δουλειές τους".

Αυτή είναι η απάντηση του πρώην υπουργού υποδομών, μεταφορών και δικτύου και προέδρου του Τ.Ε.Ε. Χρήστου Σπίρτζη, σε σχετικό ερώτημα του ediοnysos.gr, αναφορικά με το "καυτό" θέμα των διοδίων, το οποίο για χρόνια απασχολεί έντονα τους δημότες του Δήμου Διονύσου, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου στο σπίτι του στον Άγιο Στέφανο ο Στέλιος Κοροβέσης, πρώην Δήμαρχος και νυν περιφερειακός σύμβουλος Αττικής.

Ο κος Σπίρτζης, επίσης,  υπογράμμισε ότι μία ενδεχόμενη ευθεία σύγκρουση με τους παραχωρησιούχους, που θα συνοδευόταν με καταγγελία των υφιστάμενων συμβάσεων, οι οποίες δυστυχώς είναι δεσμευτικές και έχουν υπογραφεί από προηγούμενες κυβερνήσεις, θα είχε ως συνέπεια την μη ολοκλήρωση των εξελισσόμενων έργων κατασκευής αυτοκινητόδρομων, τα οποία χρηματοδοτούνται από τα τέλη διοδίων. Παράλληλα, αυτό θα σήμαινε και την καταβολή προστίμων πολλών εκατομμυρίων ευρώ από το ελληνικό δημόσιο προς τις συμβαλλόμενες εταιρίες, εξαιτίας των υψηλών ρητρών οι οποίες προβλέπονται.

Ο Στέλιος Κοροβέσης... αποκάλυψε ότι ο Χρήστος Σπίρτζης είναι σε μεγάλο βαθμό Κρυονεριώτης, αλλά και γόνος μιας απλής καθημερινής οικογένειας (ο πατέρας του ήταν ψαράς) η οποία όμως κυνηγήθηκε λόγω φρονημάτων από τη δικτατορία.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ... ΤΣΙΠΡΑ

Στη συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ φίλων και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές, διακρίναμε, μεταξύ άλλων, τον επικεφαλής της Δημοκρατικής Ανατροπής Διονύσου και δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Ζυγούνα, το μέλος της Δημοκρατικής Ανατροπής δημοτικό σύμβουλο Διονύσου Σπύρο Σπηλιώτη, την περιφερειακή σύμβουλο Αττικής Αγγελική Λεβέντη, τον πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Μαραθώνα Άγγελο Λένα, τον συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσου Δημήτρη Βάτσο  κ.α.

Παρόντες στη συγκέντρωση ήταν επίσης η Ζανέτ Τσίπρα και ο Δημήτρης Τσίπρας, πολιτικοί μηχανικοί, Διονυσιώτες και στενά συγγενικά πρόσωπα (αδέλφια) του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και υπ.πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Οι ίδιοι, παρά το γεγονός ότι είναι βαθιά πολιτικοποιημένοι, αυτόφωτοι και διαθέτουν ξεκάθαρη πολιτική άποψη, κάτι που μπορέσαμε να διαπιστώσουμε στο πλαίσιο φιλικής κουβέντας, έχουν επιλέξει συνειδητά να απέχουν από δηλώσεις, συνεντεύξεις και φωτογραφίσεις... Τέλος, διαπιστώσαμε κάτι που δημοσιογραφικά έχει αξία να το καταθέσουμε, προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Οι... μυημένοι γνωρίζουν καλά ότι παρά την αθόρυβη και ομολογουμένως σεμνή παρουσία τους, μια στάση που αποτελεί επιλογή τους, οι ίδιοι έχουν παράλληλα ενεργή παρουσία στα δρώμενα του Διονύσου επί πολλά χρόνια -όπου όπως είναι ήδη γνωστό κατοικούν- και όχι μόνο κατά το τελευταίο διάστημα της πρωθυπουργίας Τσίπρα...

Πέτρος Πετρόπουλος