ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ, Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ...


ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 7 ΕΩΣ ΚΑΙ 17 ΕΤΩΝ. Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ 1ου ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΝΑΥΤΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΗΣ, ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ... 




1ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑΥΤΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

ΠΡΟΣ: Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Δήμου Διονύσου 

ΘΕΜΑ: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2015-2016 

Αγαπητοί Γονείς,

Με αφορμή την έναρξη της προσκοπικής χρονιάς 2015-2016 σας απαντούμε σε 8 συνήθεις ερωτήσεις σας!

Προσκοπισμός! Ζωή που συναρπάζει! Ζωή που δίνει ευκαιρίες στα παιδιά να ανακαλύψουν μέσα από ένα ποικίλο πρόγραμμα δραστηριοτήτων πτυχές του εαυτού τους που θα τα βοηθήσουν να αναπτύξουν μια σύμμετρη προσωπικότητα, να γίνουν χρήσιμοι στην οικογένεια τους και το κοινωνικό σύνολο.

1) Τι είναι Προσκοπισμός? 
(εν τάχει) Μια στάση ζωής. Αλλιώς, η μεγαλύτερη κίνηση νέων στο κόσμο που σκοπό έχει τη συμβολή στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσα από ένα σύστημα Αρχών και Αξιών.

2) Ποια παιδιά μπορούν να γίνουν Ναυτοπροσκόποι στο Διόνυσο? 
Όλα τα παιδιά από 7 έως 17 ετών, αφού έχουν ολοκληρώσει τη πρώτη τάξη του Δημοτικού.

3) Είναι όλες οι ηλικίες παιδιών μαζί?
Όχι. Τα παιδιά χωρίζονται σε 3 τμήματα με διαφορετικά και ανεξάρτητα προγράμματα που προσαρμόζονται στα χαρακτηριστικά των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους.

4) Ποιοι είναι υπεύθυνοι για τα παιδιά? 
Οι βαθμοφόροι μας, ενήλικες εθελοντές κατάλληλα εκπαιδευμένοι από ΄΄αυστηρές΄΄ σχολές που διοργανώνει η κεντρική διοίκηση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

5) Ναυτοπρόσκοποι στο Βουνό? 
Ναι και πολύ καλοί! Οι Ναυτοπρόσκοποι Διονύσου ασχολούνται ενεργά με τη θάλασσα και τη ναυτική τέχνη. Έχουν ναυπηγήσει ένα κωπήλατο και ιστιοφόρο παραδοσιακό σκάφος με το οποίο τα παιδιά μαθαίνουν κωπηλασία και ιστιοπλοΐα. Παρόλα αυτά δε σταματούν εκεί! Θα πάνε εκδρομή στη Πάρνηθα, το Ταΰγετο, στα Τζουμέρκα κ.ά.. Θα κάνουν δενδροφύστευση, θα επισκεφθούν το Μουσείο της Ακρόπολης, θα πάνε στο Μέγαρο Μουσικής και πολλά πολλά άλλα !!!

6) Τι θα κάνει ένα παιδί σε μια χρονιά στους Ναυτοπροσκόπους Διονύσου?
Νέους φίλους, σε ένα ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον. Κάθε Κυριακή θα παίξει πολύ και μάθει κάτι καινούργιο. Μια φορά το μήνα θα πάει κάποια εκδρομή εκτός χώρου. (Εκδρομή στο βουνό, εκδρομή για κωπηλασία ή ιστιοπλοΐα, επίσκεψη σε κάποιο θέατρο ή άλλο χώρο πολιτισμού). Τα Χριστούγεννα και το Πάσχα θα πάει κάποια πολυήμερη εκδρομή ανάλογα με την ηλικία του. ΚΑΙ το καλοκαίρι θα πάει στη καλοκαιρινή μας κατασκήνωση.

7) Κάθε πότε βρισκόμαστε? 
Ξεκινάμε παραδοσιακά τη πρώτη του Οκτωβρίου αλλά θα μας βρείτε κάθε Κυριακή 11:30πμ – 13:30μμ στις εγκαταστάσεις μας, εκτός αν έχει προγραμματιστεί εκδρομή ή άλλη δραστηριότητα.

8) Που θα μας βρείτε?
Στη λεωφόρο Διονύσου πηγαίνοντας προς Νέα Μάκρη, πίσω από τα γήπεδα ποδοσφαίρου ή τένις.

Με Προσκοπικούς χαιρετισμούς,

Ο Αρχηγός Συστήματος.
Στράτος Μπουμπούκης
«Αστερίας»

Διόνυσος, 20 Σεπτεμβρίου 2015

Για να επισκεφθείτε την σελίδα των Ναυτοπροσκόπων Διονύσου στο Facebook, πατήστε ΕΔΩ