Η "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΟΝΥΣΟΥ" ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Tο πρωί της Πέμπτης 24/9/2015 έγινε κινητοποίηση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής...
«Ο Σωκράτης» στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, αντιδρώντας στα εκατοντάδες κενά εκπαιδευτικών στην περιοχή.

Παρόντες ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι Ωρωπού Μιχάλης Χασιώτης και Διονύσου Ζωή Σώκου, εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση.

Στην συνάντηση με την πολιτική ηγεσία, εκτός από τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, τόνισαν ότι σε πολλές περιπτώσεις λειτουργούν τμήματα με πάνω από 25 μαθητές καθώς και ότι το ειδικό σχολείο Ωρωπού παραμένει κλειστό…

Συμφωνώντας με τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς και γονείς επισήμαναν ότι όσο και να αλλάζουν τα πρόσωπα, η πολιτική της ηγεσίας του Υπουργείου και της εκάστοτε κυβέρνησης έχει τον ίδιο αντιλαϊκό χαρακτήρα καθώς υπηρετεί τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων και όχι αυτές των εργαζομένων και των μαθητών.

Χρήματα άλλωστε υπάρχουν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, για την χρηματοδότηση των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων (πχ 36 δις - πακέτο Γιούνκερ), για την επισκευή σάπιων αεροσκαφών αλλά όχι για τις ανάγκες του λαού και των παιδιών του.

Ευθύνη έχουν και οι δημοτικές αρχές Ωρωπού και Διονύσου οι οποίες είτε στήριξαν προεκλογικά τις επιλογές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είτε δεν έχουν λάβει κανένα μέτρο για να κινητοποιήσουν τον κόσμο, για να πιέσουν ώστε να επιλυθούν άμεσα τα προβλήματα.

Μαζί με τους συλλόγους εκπαιδευτικών και γονέων, οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικούν:

• Κάλυψη όλων των κενών άμεσα.
• Καμία σύμπτυξη τμημάτων.
• Κανένα τμήμα πάνω από 25 μαθητές.
• Στελέχωση των σχολείων και των δομών Ειδικής Αγωγής.
• Κανένα νήπιο, προνήπιο έξω από τα Δημόσια Νηπιαγωγεία.
• Μαζικούς και μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Τώρα κρίνεται πιο αναγκαίο από ποτέ να ενημερωθούν οι γονείς και μέσα από τους συλλόγους τους και οργανωμένα να διεκδικήσουν την κάλυψη των κενών, σχολεία που να μορφώνουν τα παίδια μας.

Το επόμενο διάστημα γονείς και εκπαιδευτικοί προγραμματίζουν κινητοποήσεις. Να μην λέιψει κανείς.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την κινητοποίηση.