ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟΙ ΟΙ ΝΑΥΤΟΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΔΙΟΝΥΣΟΥ: "ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ..."



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγαπητοί μου,
Η παρούσα συγκυρία στη Πατρίδα μας είναι κρίσιμη και η αγωνία για το άμεσο και έμμεσο μέλλον υπαρκτή και μεγάλη. Όχι όμως για όλα! Εμείς οι Ναυτοπρόσκοποι Διονύσου, οι Βαθμοφόροι, η ΕΚΣ, οι Παλαιοί Πρόσκοποι είμαστε εδώ για τα παιδιά ! Μια μικρή γωνιά της πόλης μας...
στην οποία εγγυόμαστε ότι το χαμόγελο το παιδιού θα είναι πάντα υπαρκτό

Το παιδί θα πάει κατασκήνωση ακόμα κ αν πέφτουν δίπλα μας οβίδες. Αυτό αποφασίσαμε! Θα παίξει το Προσκοπικό παιχνίδι, θα ανακαλύψει τις πτυχές του εαυτού του, θα γελάσει, θα γίνει χρήσιμος πολίτης.

Έχουμε φάρο τους προγόνους μας των οποίων το παράδειγμα καθοδηγεί το όραμά μας, μας δίνει τη δύναμη και τη γνώση για να πάμε μπροστά έχοντας πίστη στο παιδί. Οι ίδιοι έχουμε προετοιμαστεί να περάσουμε με ασφάλεια τη τρικυμία, χωρίς φόβο αλλά με σεβασμό, δράση και απόφαση για τις δυσκολίες.

Γιατί το παιδί πρέπει να παίξει ! Γιατί το παιδί είναι η πραγματική μας ελπίδα ! 

Οι Έλληνες Πρόσκοποι από το 1910 σε όλες τις δύσκολες στιγμές της Χώρας έδρασαν με επιτυχία προσφέροντας στο παιδί αυτό που του αξίζει:
Διαπαιδαγώγηση μέσα από το παιχνίδι ! Διατήρησαν τη φλόγα αναμμένη, η φλόγα δεν έσβησε και δε θα σβήσει ούτε στα χέρια μας ! Αυτό υποσχεθήκαμε όταν παιδιά ακόμα δώσαμε τη Προσκοπική μας υπόσχεση:

Υπόσχομαι στην τιμή μου να εκτελώ το καθήκον μου στο Θεό και την Πατρίδα να βοηθώ κάθε άνθρωπο σε κάθε περίσταση και να τηρώ το Νόμο του Προσκόπου.

Με Προσκοπικούς χαιρετισμούς,
Ο Αρχηγός Συστήματος
Στράτος Μπουμπούκης 
«Αστερίας»