ΝΕΑ ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΠΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗ ΖΑΜΑΝΗ & "ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ"


Η ΠΡ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΑΠΑΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ. ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΠΟΥ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΣΙΠΟΥΛΑΡΙΔΗ...


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ κας ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

"Κύριοι ανώνυμοι των Ανοιχτών Οριζόντων.

Μόλις διάβασα την απάντησή σας και έμεινα έκπληκτη, από την ασυνάρτητη και ανύπαρκτη επιχειρηματολογία σας...

Η σημερινή Δημοτική Αρχή, έχει φέρει τον Αγ. Στέφανο σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση,από τις λανθασμένες πολιτικές επιλογές της, αντί λοιπόν να απαντήσετε στα υπαρκτά προβλήματα που σας εξέθεσα, μου απαντάτε με τα χυδαιολογήματα του επί κεφαλής της ΑΔΚ του 2013.

Σήμερα κ. Δήμαρχε έχουμε 2018, έχουν περάσει από τότε πέντε χρόνια και το σπουδαιότερο έχει μεσολαβήσει ένας νόμος ο 4280/2014 που έλυνε όλα μα όλα τα προβλήματα της πόλης μας. Τα όρια,τα δασικά, τα αναδασωτέα, τα αιτήματα για αποζημιώσεις των κατοίκων ακυρώθηκαν, αφού τα προβλήματα είχαν λυθεί.. Ο σωτήριος για τον Αγ. Στέφανο νόμος ο 4280/2014 ψηφίστηκε επί Δημοτικής Αρχής Καλαφατέλη ,άρχισε να λειτουργεί τον Αύγουστο του 2014 επί Δημοτικής Αρχής Ζαμάνη, για δύο συνεχή έτη λειτούργησε κανονικά και έλυνε προβλήματα, το 2016 η σημερινή κυβέρνηση τροποποίησε κάποια σπουδαία άρθρα που μας αφορούσαν μέσα σε ένα φίρδην μίγδην πολυνομοσχέδιο και μας γύρισε ξανά στις ταλαιπωρημένες εποχές του νόμου Μπιρμπίλη όπου χαρακτηρίζονταν τα όριά μας νόμω ανίσχυρα.

Και εσεις τι κάνατε κ. Δήμαρχε,απαθής και ανενεργός παραδώσατε ξανά τον Αγ. Στέφανο στην πρό του 4280/2014 ταλαιπωρία του...

Έχουμε όμως συνέχεια, πρόσφατα ανακοινώθηκε το πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, όπου λεπτομερώς περιγράφουν,την πορεία του Αγ. Στεφάνου από την Νομαρχιακή απόφαση του 1976 ως σήμερα, τι έκαναν τα Υπουργεία, τα Δασαρχεία, οι Πολεοδομίες ,τα Υποθηκοφυλακεία,οι Εφορίες κ.τ/λ/ και καταλήγουν ότι μέχρι σήμερα που μιλάμε, αυτά τα ταλαιπωρημένα όρια ΟΥΔΕΠΟΤΕ ακυρώθηκαν ΟΥΔΕΠΟΤΕ ανακλήθηκαν.

Δηλαδή κ. Δήμαρχε αυτά τα περί εκτός σχεδίου που υποστηρίζετε, είναι πράγματι ανυπόστατα.

Δυστυχώς έχετε τέτοια σύγχυση που δεν καταλαβαίνετε την ζημιά που προκαλείτε στον τόπο λέγοντας, αφ΄ενός οτι τα όρια της πόλης είναι νόμιμα γι'αυτό τα χαράζω με πορτοκαλί χρώμα και αφ΄ετέρου, η πόλη δεν έχει όρια, γι'αυτό την χαρακτηρίζω ως εκτός σχεδίου περιοχή. Δηλαδή αυτό που πρεσβεύετε είναι εκτός λογικής...

Ως προς τον ΤΑΠ, είναι αστεία αυτά που υποστηρίζετε, για καλύτερη ενημέρωσή σας, ρωτήστε απλώς τις Υπηρεσίες σας, τον Νομικό Σύμβουλο του Δήμου εκείνοι ξέρουν.

Τώρα ως προς το οικόπεδο που αναφέρετε, Εμεις δεν συμφωνήσαμε για την εκχώρησή του στην ΕΥΔΑΠ, κοινώς δεν θέλαμε να το δώσουμε. Η Ε.Υ.Δ.Α.Π προχώρησε σε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ, με δικαστική απόφαση επί δημαρχίας του κ. Δ. Σακελλαρίου στον Αγ. Στέφανο.
Στο οικόπεδο αυτό θα γίνει το μεγαλύτερο αντλιοστάσιο ακαθάρτων οπου θα δέχεται περίπου τα 5/6 των λυμάτων του Αγ. Στεφάνου και τώρα και στο μέλλον.

Γιά τις επικίνδυνες κινήσεις σας σχετικά με το κτηματολόγιο, ρωτήστε καλύτερα τον δικό σας δημοτικό σύμβουλο, τον πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τι γνώμη έχει για αυτά που κάνετε.

Αυτά που σας γράφω κ. Δήμαρχε, δεν είναι δυστυχώς παραμύθια της θείας Λένας, είναι η πραγματικότητα της πόλης μας.

Και η πραγματικότητα αυτή θα γίνει άκρως επίπονη με την ανάρτηση των δασικών χαρτών σε όλο τον Δήμο Διονύσου και γι'αυτό Εσεις θα φέρετε μεγάλη ευθύνη.. .

Τελειώνοντας τονίζω ότι,εγώ ότι γράφω και το θεωρώ προσωπική άποψη το υπογράφω, δεν κρύβομαι πίσω από την παραταξιακή αοριστία για σιγουριά.

Επίσης θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι που έρχεται και επανέρχεται από το 2013, ότι τάχα είμαι δεκανίκι του Καλαφατέλη, αυτά είναι επιχειρήματα κομπλεξικών ανθρώπων, που αντι επιχειρημάτων ρίχνουν λάσπες. Πατριάρχης του είδους ο μέντορας του κ.Ζαμάνη, Αβρααμ Πασσιπουλαρίδης.

Ελπίζω οι απαντήσεις μου να καλύπτουν τυχών προβληματισμούς και ερωτηματικά που δημιούργησε η επιστολή Ζαμάνη-Πασσιπουλαρίδη σχετικά με τον Αγ, Στέφανο...

Λένα Παπαπαναγιώτου
πρώην Δημοτική ΣύμβουλοςΑγίου Στεφάνου"