Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΝΟΙΞΗΣ "THE ANOIXI HERALD" ΣΤΟ ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Στις 23 Μαϊου 2018 η ομάδα της αγγλόφωνης εφημερίδας του σχολείου μας “The Anoixi Herald” επισκέφθηκε το ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ, το οποίο είναι ίδρυμα για άτομα με νοητική στέρηση...
Αφού αγοράσαμε γλυκά, ξεκινήσαμε περπατώντας. Στη διαδρομή μαζέψαμε λουλούδια και φτιάξαμε ένα πολύ μεγάλο μπουκέτο από αγριολούλουδα, το οποίο προσφέραμε στην κ. Αλβέρτη, κοινωνικό λειτουργό, και την κ. Καϊρη, ψυχολόγο του ιδρύματος όταν μας υποδέχθηκαν.

Αφού τους πήραμε συνέντευξη σε θέματα που αφορούν στην λειτουργία του ιδρύματος και μας κέρασαν νοστιμότατα κουλουράκια και χυμό, γνωρίσαμε τα παιδιά, τα οποία γνώριζαν για την επίσκεψή μας και ανυπομονούσαν να μας γνωρίσουν.

Καθίσαμε όλοι μαζί στην τραπεζαρία και αρχίσαμε να φτιάχνουμε όλοι μαζί μία εφημερίδα. Όταν ολοκληρώθηκε, τους κεράσαμε τα γλυκά που είχαμε φέρει για αυτούς. Όλοι συμφώνησαν πώς ήταν μια αξέχαστη εμπειρία.

Η ευγένεια, η χαρά και η αγάπη που μας έδειξαν ήταν αγνή, αυθόρμητη και μέσα από την καρδιά τους. Τώρα μπορούμε να καταλάβουμε την κ. Αλβέρτη και την κ. κυρία Καϊρη, όταν στην συνέντευξη που τους πήραμε νωρίτερα μας είπαν ότι παίρνουν τόσα πολλά από την αλληλεπίδραση με αυτά τα παιδιά κάθε μέρα, που δεν θα μπορούσαν να κάνουν κανένα άλλο επάγγελμα !!!

Αξίζουν ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στους μαθητές και μαθήτριες αλλά και στην Υπεύθυνη του προγράμματος κ. ΚΟΝΙΑΡΗ Σ. καθηγήτρια Αγγλικών που εμπνέει και καθοδηγεί τα παιδιά τόσο στο δημιουργικό κομμάτι της εφημερίδας, όσο και σε πράξεις και δράσεις αλληλεγγύης.

Γυμνάσιο Άνοιξης Ανατολικής Αττικής