ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ "ΒΡΥΣΑΚΙ", ΣΤΗ Δ.Ε. ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ


Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Π.ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ Δ/ΝΤΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ Π.Ε.Α.Α. Γ.ΑΣΠΡΟΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Δ.ΡΑΪΚΟ. ΤΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ  6.980.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΣΕ 18 ΜΗΝΕΣ...





ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                   Παλλήνη,   17-5-2018
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Γραφείο  Αντιπεριφερειάρχη
Δ/νση : 17ο χλμ. Λ. Μαραθώνος
Παλλήνη,  Τ.Κ. : 15351
Τηλ.: 213 200 5103
Fax: 213 200 5105
                       
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Θέμα: Ξεκίνησε το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας στη Δημοτική Κοινότητα Αγίου Στεφάνου του Δήμου Διονύσου.

Ξεκίνησαν αυτές τις ημέρες από την οδό Καραολή Δημητρίου, οι εργασίες υλοποίησης του έργου «Κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων και διευθέτηση ρέματος “ΒΡΥΣΑΚΙ” για την αντιπλημμυρική προστασία της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου του Δήμου Διονύσου».
Το έργο αφορά στην κατασκευή των αγωγών αποχέτευσης ομβρίων στο μεγαλύτερο μέρος της Δημοτικής Ενότητας Αγίου Στεφάνου του Δήμου Διονύσου Αττικής, περιλαμβανομένου του κεντρικού τμήματος αυτής. Στην περιοχή των έργων υπάρχουν διάσπαρτοι κατασκευασμένοι αγωγοί ομβρίων, οι περισσότεροι από τους οποίους εντάσσονται στο προς κατασκευή δίκτυο. Το συνολικό μήκος των αγωγών του δικτύου ομβρίων (προβλεπόμενοι και υφιστάμενοι & διατηρούμενοι αγωγοί) είναι περίπου 12 χλμ.
Επίσης περιλαμβάνονται και όλα τα έργα που θα κατασκευαστούν και θα αφορούν σε εργασίες διευθέτησης στο ρέμα «Βρυσάκι» της Δημοτικής Ενότητας Αγ. Στεφάνου.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 6.980.000,00€ (με ΦΠΑ) και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του είναι 18 μήνες.
Κατά τη σημερινή (17/5) επίσκεψη του στο σημείο, μαζί με τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Π.Ε.Α.Α. Γιάννη Ασπρουλάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου δήλωσε ότι «Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου αναμένεται να γίνει ένα σημαντικό βήμα για την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων με στόχο την αντιπλημμυρική θωράκιση και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής του Αγίου Στεφάνου».