ΠΑΣΟΚ-ΔΗΣΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ: "ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Δημοτική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ–ΔΗΣΥ Διονύσου στην διευρυμένη της συνεδρίαση στις 02/02/2018 ενημέρωσε τα μέλη της σχετικά με το θέμα τοποθέτησης πλευρικών διοδίων στον Δήμο μας...
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ με αρμόδιους υπουργούς τους κ Ρέππα, Ραγκούση και Χρυσοχοίδη, τροποποίησαν τις αρχικές συμβάσεις της Ν.Δ και αρνήθηκαν κατηγορηματικά την τοποθέτηση των πλευρικών διοδίων, παρά τις όποιες πιέσεις για το αντίθετο,τασσόμενοι υπέρ των δίκαιων διαμαρτυριών των κατοίκων αναφορικά με τις επιπτώσεις στο περιβάλλον,στην κοινωνία και στην οικονομία.

Σήμερα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρά τις αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις των υπουργων της, κκ. Σκουρλέτη και Σπίρτζη ενώπιον των κατοίκων, έρχεται να υλοποιήσει αυτήν την απόφαση για την εγκατάσταση διοδίων και να υποβαθμίσει την περιοχή μας περιβαλλοντικά, κυκλοφοριακά και οικονομικά.

Η Δημοτική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ-ΔΗΣΥ Διονύσου ως ενεργό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας στηρίζει τις ενέργειες της εκλεγμένης Δημοτικής Αρχής όπως αυτές αποφασίσθηκαν ομόφωνα κατά την Διαπαραταξιακή Επιτροπή και ενισχύει παράλληλα αυτές τις κινήσεις με τις ακόλουθες ενέργειες :
1. ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, με σκοπό να ενισχύσει την Αίτηση Ακύρωσης της απόφασης εκ μέρους του Δημου, στην οποία θα επισυνάπτονται:
Α. Γνωμοδότηση από καθηγητή της Νομικής Σχολής Δημοσίου Δικαίου που θα αφορά στην νομική και διοικητική ορθότητα της υπουργικής απόφασης.
Β. Γνωμοδότηση ειδικού περιβαλλοντολόγου-Συγκοινωνιολόγου των αντίστοιχων μελετών που αφορούν στην τοποθέτηση διοδίων.
Γ. Γνωμοδότηση ειδικού επιστήμονα για τις επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο.

2. Η Δημοτική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ _ΔΗΣΥ Διονύσου προτίθεται να καταθέσει Αίτηση ενώπιον της ΑΡΧΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ με την οποία θα ζητείται η άποψη της επιτροπής σχετικά με την προσβολή της ιδιωτικότητας των διερχομένων απο την χρήση των ηλεκτρονικών διοδίων.

3. Η Δημοτική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ-ΔΗΣΥ Διονύσου ζήτησε την παρέμβαση της Βουλευτού της περιοχής μας κ. Εύης Χριστοφιλλοπούλου σε επίπεδο Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν η Βουλευτής έχει επανειλλημένως καταθέσει επερωτήσεις για το συγκεκριμένο θέμα, όμως ο αρμόδιος υπουργός, δεν εμφανίσθηκε να απαντήσει όπως ορίζει ο κανονισμός της Βουλής.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ Δ.Ο ΠΑΣΟΚ – ΔΗΣΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ.

Το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΣΥ ΠΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΤΟΥ πιστεύει ότι μόνο με την ενεργό πολιτική παρουσία των πολιτών, απ' άκρου εις άκρο της Ελλάδας, θα ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ τα πράγματα. Ήρθε η ώρα να περάσουμε από την παθητική αναμονή στην ενεργό λαϊκή παρουσία για τη διαμόρφωση του μέλλοντος του τόπου μας

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΟΚ- ΔΗΣΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ