Ο ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΟΤΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΣΕ "ΤΡΙΤΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ" (!!!) ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ...
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΛΥΣΗ...στο πρόβλημα: 18 χωράνε σε 4 ... 8 χωράνε σε 6 ;
Σε 4 κλειστά γυμναστήρια, στο Δήμο μας, αθλούνται τουλάχιστον 2.000 άτομα (κυρίως παιδιά και ομάδες ανδρών - γυναικών) 14 αθλητικά σωματεία και επιπλέον 4 φορείς δημοτών.
Σημειωτέον ότι οι χώροι είναι σχολικοί, καλύπτουν πρωτίστως τις ανάγκες των σχολείων και επιπλέον φιλοξενούν πολιτιστικές - αθλητικές εκδηλώσεις του Δήμου και διαφόρων φορέων.
Σε γενικές γραμμές οι χρήστες - εμπλεκόμενοι στους χώρους συνεργάζονται με υποδειγματικό τρόπο, καλύπτοντας επαρκώς τις ανάγκες τους, προάγοντας τον αθλητισμό και πολιτισμό.
Σε 6 Ανοιχτά Δημοτικά Γήπεδα Ποδοσφαίρου με περίπου 1.000 αθλούμενους (κυρίως παιδιά και 7 ανδρικές ομάδες) δεν χωρούν τα 8 υπάρχοντα ποδοσφαιρικά σωματεία του Δήμου Διονύσου (δεν υπολογίζω εισαγόμενα και αυθαίρετα !!!) ;;;
Για να επικρατήσει η λογική πρέπει να περιμένουμε να γίνουν 8 τα γήπεδα (1 για κάθε σωματείο) επειδή κάποιοι παράγοντες θεωρούν ότι έχουν δικαιώματα χρησικτησίας και αποκλειστικότητας;
Είναι αμαρτία να παραμένουν άδεια τα γήπεδα περιμένοντας "ενοικιαστές" ή να αθλούνται 10 παιδάκια σε αθλητικό χώρο 12 στρεμμάτων όταν τμήματα σωματείου των 70-80 παιδιών περιμένουν παραχωρητήριο από τον Δήμο !!!
Κι επειδή κάποιοι θα βιαστούν να επιχειρηματολογήσουν ας λάβουν υπόψη τους πως οι κατηγορίες αστεράκια, προτζούνιορ και τζούνιορ δίνουν αγώνες σε γήπεδα μικρών διαστάσεων και στο κανονικό γήπεδο μπορεί να προπονούνται ταυτόχρονα. Βέβαια αυτό απαιτεί και τον ανάλογο αριθμό γυμναστών - προπονητών που σημαίνει πως θα αμείβονται πολλοί αλλά λίγα κι όχι ένας πολλά !!!
Επιπλέον κάποιοι σύλλογοι δεν έχουν υποδομές σε όλες τις κατηγορίες ή ο αριθμός των παιδιών τους είναι ιδιαίτερα μικρός.
Στο γήπεδο του Αγίου Στεφάνου χωρούν οι Ολυμπιακός Αγίου Στεφάνου, Παθιακάκης, ΟΙΟΝ (στίβος).
Στο γήπεδο της Δροσιάς χωρούν η Νίκη Δροσιάς, η ομάδα στίβου και οι εκατοντάδες δημότες που αθλούνται.
Τα άλλα γήπεδα δεν επαρκούν σε κάθε ένα σωματείο, όπως επικαλούνται;
Και για να μη μακρυγορώ η λάθος νοοτροπία δεκαετιών έχει ανατραφεί με την ανοχή και συνενοχή των εκάστοτε Δημοτικών Αρχών.
Τους κανόνες τους βάζει ο Δήμος. Δίνει τέλος στο "άβατο" και στους κουμανταδόρους. Δίνει διέξοδο στις αθλητικές ανάγκες των παιδιών χωρίς αυτές να εξαρτώνται από την καλή διάθεση των παραγόντων.
Είναι παράλογο και απαράδεκτο ένα σωματείο να εκλιπαρεί άλλο σωματείο για παραχώρηση δημοτικού χώρου και τελείως εξωφρενικό να μπαίνει το θέμα σε διαδικασία παζαρέματος.
Είναι αδιανόητο ένα σωματείο, που έχει παραχωρητήριο δημοτικού χώρου, με ιδιοκτησιακή συμπεριφορά να εξυπηρετεί "τρίτους και ξένους" (εννοείται χωρίς την έγκριση του Δήμου) τη στιγμή που σωματεία, με έδρα στο Δήμο μας, έχουν ακάλυπτες ανάγκες.
Προ Καλλικράτη το κάθε χωριό είχε το γήπεδο του και την ομάδα του. Μετά την συνένωση των Δήμων και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (2012) οι αρμοδιότητες χρήσης και διαχείρισης των γηπέδων, είχαν εκχωρηθεί στον Ο.Ν.Α Π. "Θέσπις". Με την δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ. κατάργησης του "Θέσπι" (τέλη Δεκεμβρίου 2016) οι αρμοδιότητες εκ του νόμου περιήλθαν στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού & Πολιτισμού.
Οι αρμόδιοι, φυσικά του Δήμου, οφείλουν τάχιστα να διορθώσουν τα κακώς κείμενα μακριά και πέρα από "προσωπικές προτιμήσεις και συμπάθειες" λαμβάνοντας υπόψη αποκλειστικά και μόνο το συμφέρον των παιδιών.
ΛΥΣΗ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ !!!
Βασίλης Κοκμοτός
πρώην αντιδήμαρχος παιδείας Δήμου Διονύσου