ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ: "ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ..."


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ KAI ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΑΡΡΗ ΣΤΟ FACEBOOK, ME AΦΟΡΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΖΑΜΑΝΗ-ΣΠΙΡΤΖΗ, ΜΕ ΑΝΤΖΕΝΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ. ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ "ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ", Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ ΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ-ΧΕΛΜΟΥ-ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ...
ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΕΤΟΙΜΗ, ΚΑΘΩΣ ΑΠΟ ΤΟ 2003 ΕΙΧΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥΣ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, ΑΝΟΙΞΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΤΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ. 

Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ, ΕΠΙΣΗΣ, ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ ΚΟΝΔΥΛΙ 1,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ. 

ΑΚΟΜΗ, ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ, ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, ΩΣ ΥΠΟΕΡΓΟΥ, ΤΗΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ κου ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΛΙΕΥΣΑΜΕ...


"....Η αλήθεια είναι ότι η διαπλάτυνση της Μαραθώνος-Χελμού-Κρυονερίου ξεκίνησε από το 2003- αν θυμάμαι καλά - με χρηματοδότηση της μελέτης απο την Περιφέρια, στο πλαίσιο Διαδημοτικού έργου τότε, των πρώην Δήμων Αγίου Στεφάνου-Άνοιξης-Κρυονερίου.

Η μελέτη είναι εξ'όσων γνωρίζω έτοιμη. Μπορώ μάλιστα να αναφέρω και τι περιλαμβάνει. Βέβαια το πρόβλημα του "μπουκαλιού" στην γεφυρα ειναι αξεπεραστο... Όχι όμως στην γέφυρα του τρένου που και σε πρόσφατη συνάντηση που είχα με ανθρώπους του ΟΣΕ, είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν και στην διαπλάτυνση της γέφυρας όπως και στην κατασκευή της στάσης στο Κρυονέρι, ένα αίτημα κι αυτό ετων.

Πρέπει να πω επίσης πως η έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για το συγκεκριμένο έργο ήταν έτοιμη τον Απρίλιο του 2014, μαζι με την Έγκριση Π.Ο για το Βρυσακι.

Επίσης να σημειώσω ότι στον προυπολογισμό της Περιφέρειας μέχρι που έφυγα υπήρχε 1,5 εκατομμύριο ευρώ για τις υπολοιπόμενες απαλλοτριώσεις. Όπως μπορεί να καταλάβει κανείς, η πολλή δουλειά έχει βγει. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι είναι στη βούληση της Διοίκησης κατά πόσο θέλει να τρέξει το εργο...

Επίσης για το έργο της Αποχέτευσης Ακαθάρτων -εκτός της Διαχειριστικής επάρκειας που έχει ο Δήμος μας -είχε προβλεφθεί και χρηματοδοτηθεί, ως υποέργο, η πρόσληψη Συμβούλων Μηχανικών για την παρακολούθηση και υλοποίηση του εν λόγω έργου.

Από ότι ξέρω, ακόμα δεν έχουν ενεργοποιηθεί...

Είναι πολλά τα ΔΕΝ που θα μπορούσα να γράψω και τελειώνω. Δυστυχώς για τον ΔΗΜΟ μας πεντε χρονια χαμενα....!!!!!!!"