ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΣΤΟ EDIONYSOS: ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ ΤΟ ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΩΡΑΦΙ ΔΡΟΣΙΑΣ !...


ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ... ΓΗΠΕΔΟ ΤΕΝΙΣ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ... ΣΤΑ ΚΡΥΑ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΟΥ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΗΜΟΤΕΣ... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ...
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ κ.ΣΩΤΗΡΗ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΙΚΗ ΔΡΟΣΙΑΣ. 

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΚΜΟΤΟΥ...


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Αγαπητοί,

είμαι δημότης του Αγίου Στεφάνου, και θα ήθελα να σας εκφράσω την δυσαρέσκεια μου για την καταστροφή ενός γηπέδου μπάσκετ για την δημιουργία ενός γηπέδου τένις στo κόκκινο χωράφι Δροσιάς.

Χθες, μετά από μια διακοπή 3 εβδομάδων επισκέφτηκα το κόκκινο χωράφι στη Δροσιά. Εκεί, με έκπληξη διαπίστωσα ότι το ένα από τα 2 γήπεδα μπάσκετ έχει γκρεμιστεί(!).

Οι συναθλούμενοι με ενημέρωσαν ότι επρόκειτο να χτιστεί στην θέση του, γήπεδο τένις.

Σήμερα τηλεφώνησα στα παράπονα του δήμου όπου και ο εκεί υπάλληλος με ενημέρωσε ότι "ύστερα από απαίτηση δημοτών και μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου" έγινε αυτό.

Επίσης θα κτίσετε κάποιου είδους "μπασκέτες για μικρά παιδιά" (αλήθεια υπάρχει ένας κοινά αποδεκτός ορισμός για κάτι τέτοιο, ή ερμηνεύεται και συνεπώς υλοποιείται, κατά το δοκούν?)

Θα ήθελα να σας ρωτήσω (και θα είμαι χαρούμενος αν πάρω απάντηση)

α) Σας φαίνεται λογικό να καταστρέφετε ένα γήπεδο, το οποίο είναι γεμάτο από δημότες σας κατά τους καλοκαιρινούς ιδίως μήνες, για να φτιάξετε κάποιο διαφορετικό γήπεδο?

β) Η απαίτηση των δημοτών, στην οποία αναφέρετε ο υπάλληλός σας στα παράπονα δημοτών, είχε να κάνει με την καταστροφή του υπάρχοντος γηπέδου μπάσκετ, ή ήταν απαίτηση απλά για ένα νέο γήπεδο τένις?

γ) Γνωρίζετε ότι με την αλλαγή χρήσης του γηπέδου θα αφήσετε τους περισσότερους δημότες σας δυσαρεστημένους?

Πόσοι θα χαρούν ένα γήπεδο τένις, το οποίο τον περισσότερο χρόνο της λειτουργίας του θα είναι κατειλημμένο από μαθήματα τένις, και πόσοι το ελεύθερο γήπεδο μπάσκετ που καταστρέψατε?

Η απάντηση είναι τουλάχιστον 10πλάσιοι!

Η λύση δεν είναι μια (ακόμη) υποβάθμιση, όχι ένα "γήπεδο μπάσκετ για μικρά παιδιά", τα μικρά παιδιά κύριοι παίζουν σε κανονικά γήπεδα μπάσκετ με κανονικές μπασκέτες (ρωτήστε τους καταξιωμένους προπονητές των ομάδων μπάσκετ του δήμου μας) το μόνο που αλλάζει είναι το μέγεθος της μπάλας του μπάσκετ.

Να σας υπενθυμίσω ότι εμείς, που μεγαλώσαμε σε αυτά τα γήπεδα, είχαμε αναλάβει την φροντίδα τους καθώς και την διαχείρισή τους. Ποτέ δεν έχουν γίνει εργασίες συντήρησης-εξαιρώντας κάτι σανίδες στην κερκίδα- από το ταρτάν που ξεφλουδίζει μετά από 30+ χρόνια, τις καμένες λάμπες, μέχρι τα δυχτάκια που εμείς πληρώναμε και αλλάζαμε κάθε τόσο για να μην σας επιβαρύνουμε.

Πιστεύω πως αντικειμενικά η ενέργεια σας είναι λάθος. Γι ’αυτόν τον λόγο, σας γνωστοποιώ ότι θα προβώ (και εγώ) σε κάθε νόμιμη ενέργεια για να υπερασπίσω το (κοινό μας) συμφέρον.

Καρανικολόπουλος Σωτήρης