ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 630 μ.μ. ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ !


ΕΝ ΜΕΣΩ... ΘΕΡΟΥΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ Η ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΗ (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΕΙΡΗΝΙΚΑ) ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΘΑ ΠΛΗΓΟΥΝ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ. ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΧΡ.ΣΠΙΡΤΖΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΚΛΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ...


Nέα διαπαραταξιακή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Διονύσου κ. Δ. Ζαμάνη, για το θέμα των σταθμών πλευρικών διοδίων 

Διαπαραταξιακή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Ιουλίου στο Δημαρχείο Διονύσου, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Διονύση Ζαμάνη, προκειμένου να συζητηθούν οι νεώτερες εξελίξεις στο θέμα των διοδίων στους κόμβους Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης.

Στη διαπαραταξιακή σύσκεψη υπό την προεδρία του Δημάρχου συμμετείχαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Ράικος, Γιάννης Καλαφατέλης, Γιώργος Ζυγούνας, Σπύρος Σπηλιώτης και Ζωή Σώκου, τα μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής Κώστας Μπομπής και Αντώνης Σαρρής, ο πρόεδρος του ΣΕΒΑ Δημήτρης Μανδάλακας και το μέλος Άριστος Κοροπούλης, η συνεργαζόμενη δικηγόρος Αγγελική Χαροκόπου και οι εκπρόσωποι του συλλόγου «Κηφισός» Δημήτρης Κυριαζόπουλος και Νίκη Παρασκευάκη.

Ο κ. Δ. Ζαμάνης ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τα συμπεράσματα από την πρόσφατη ενημέρωση που έκανε στους πολίτες, σε όλες τις δημοτικές ενότητες, μέσα από τα τοπικά συμβούλια που πραγματοποιήθηκαν και πρότεινε ένα πρόγραμμα δράσης και κινητοποιήσεων ώστε να υπάρχει αποτελεσματικότητα στον κοινό στόχο.

Ακολούθησε ενημέρωση από την κα Α. Χαροκόπου για τις νομικές ενέργειες στις οποίες θα προβεί ο Δήμος και τοποθετήσεις των παρευρισκομένων για το εν λόγω θέμα..

Έπειτα από διαλογική συζήτηση συναποφασίσθηκε ομόφωνα να προσκληθούν ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος και τα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων Διονύσου και Κηφισιάς σε κοινή ανοιχτή σύσκεψη με θέμα «Σταθμοί πλευρικών διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης» την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016 ώρα 18:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου (Πεντζερίδη 3).

Στην κοινή σύσκεψη θα προσκληθούν επίσης, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης, οι Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής και της Β΄ Αθηνών, η Περιφερειάρχης κα Ρένα Δούρου, οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Πέτρος Φιλίππου και Γιώργος Καραμέρος και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι καθώς και οι δημότες, οι σύλλογοι και οι φορείς των δύο Δήμων.

Ο Δήμαρχος κ. Δ. Ζαμάνης μετά την ολοκλήρωση της διαπαραταξιακής δήλωσε : ”Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Γιώργο Θωμάκο πήραμε την απόφαση να πραγματοποιήσουμε κοινή σύσκεψη των δύο Δημοτικών Συμβουλίων με θέμα τη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση των σταθμών πλευρικών διοδίων στον Άγιο Στέφανο και τη Βαρυμπόμπη. Καλούμε τον υπουργό κ. Χρήστο Σπίρτζη, τους Βουλευτές των δύο περιοχών, την Περιφερειάρχη κα Ρένα Δούρου, τους Αντιπεριφερειάρχες και τους Περιφερειακούς Συμβούλους να παρευρεθούν στην εκδήλωση και να ακούσουν τις δίκαιες διαμαρτυρίες των πολιτών που εκπροσωπούμε, για τις δυσμενείς επιπτώσεις από την εγκατάσταση των διοδίων. Ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθούν στο αίτημα των πολιτών και θα προσέλθουν στον διάλογο».

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ



ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ FACEBOOK...

Από τον δημότη και αναγνώστη μας κο Κυριάκο Τσουράπα, λάβαμε το πιο κάτω ηλεκτρονικό μήνυμα, το οποίο και δημοσιεύουμε.


"Καλημέρα σας,

Σε ανταπόκριση της είδησης για το Δημοτικό Συμβούλιο για τα διόδια, έφτιαξα event στο FB για να διαδοθεί ακόμα περισσότερο, στο οποίο υπάρχει ήδη αρκετή ανταπόκριση.

https://www.facebook.com/events/730234940448919 

Αν θέλετε μπορείτε να το δημοσιεύσετε κι αυτό.

Φιλικά,

Κυριάκος Τσουράπας"


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ"

Ανακοίνωση Για Τα Διόδια 

Σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες αντιμετωπίζουν γενικευμένη φοροεπιδρομή και περικοπές μισθών και συντάξεων αποτελεί πρόκληση η επέκταση των Διοδίων μέσα στους Δήμους της Αττικής και συγκεκριμένα η τελεσίδική απόφαση τοποθέτησης δύο διοδίων στον κόμβο της Βαρυμπόμπης και στον παράδρομο της Εθνικής προς Άγιο Στέφανο ,προκειμένου να λεηλατήσει και με αυτό τον τρόπο το ήδη πενιχρό λαϊκό εισόδημα.

Τα τελευταία χρόνια με την ιδιωτικοποίηση των οδικών αξόνων ,τα χαράτσια στα διόδια αυξήθηκαν ακόμα και πάνω από 500% σε ορισμένες κατηγορίες οχημάτων, ενώ διαρκώς προστίθενται νέοι σταθμοί είσπραξης διοδίων. Οι αυξήσεις αυτές θα έχουν σαν αποτέλεσμα τη ραγδαία αύξηση του κόστους μεταφοράς των εμπορευμάτων, που θα μετακυλήσει στην τιμή του προϊόντος, αλλά και η αύξηση του κόστους μετακίνησης των εργαζομένων από και μπρός τη δουλειά τους, στο σχολείο, στο νοσοκομείο, κλπ θα είναι απαγορευτική.

Οι Εθνικοί Δρόμοι, έχουν παραχωρηθεί για μακροχρόνια εκμετάλλευση στους Επιχειρηματικούς Ομίλους , έχουν κατασκευαστεί με χρήματα του Ελληνικού Λαού , πληρώνονται από όλους μας καθημερινά μέσα από τα καύσιμα, τα τέλη κυκλοφορίας ακόμα και από το πετρέλαιο θέρμανσης. Η χρήση των παράδρομων και των τοπικών οδών δεν εξασφαλίζει καμία ασφαλή διέλευση για εμάς και τα παιδιά μας. Το μόνο αναμενόμενο αποτέλεσμα θα είναι ο πολλαπλασιασμός των τροχαίων ατυχημάτων.

Οι λύσεις όπως κάρτες κατοίκων ( μέτρο που αρχικά είχε προταθεί και στη συνέχεια αποσύρθηκε από τον αρμόδιο υπουργό) ή ότι άλλο προταθούν τις απορρίπτουμε γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι σύντομα θα κληθούμε να πληρώσουμε ολόκληρο το ποσό στο όνομα της αύξησης των κερδών της εταιρίας που διαχειρίζεται την Εθνική Οδό.

Ζητάμε:

• Να υπάρξει ελεύθερη διέλευση , χωρίς κανένα χαράτσι στους εθνικούς δρόμους
• Να μην κατασκευαστούν πλευρικοί Σταθμοί Διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου.
• Να καταργηθούν όλα τα διόδια.

Καλούμε : Τους γονείς να βρίσκονται σε εγρήγορση προκείμενου να αντισταθούν στο νέο φοροεισπρακτικό μέτρο που προβλέπεται να εφαρμοστεί τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αργυροπούλου Λένα 
Αλημίσης Θοδωρής 

Μέλη του ΔΣ της Ένωσης Γονέων