Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ Δ.ΡΑΙΚΟ


ΤΟΝΙΖΕΙ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΘΕΣΠΙΣΗ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ. ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΧΜΕΣ ΠΕΡΙ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ...






ΘΕΜΑ : “Επιχορήγηση Συλλόγων από τον Δήμο Διονύσου έτους 2016”

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 12ης Ιουλίου 2016 όπου συζητήθηκε η επιχορήγηση των συλλόγων και φορέων του Δήμου για το 2016, η εισήγηση που είχε κοινοποιηθεί παρουσιάστηκε με τροποποιήσεις, με πρωτοβουλία του Δημάρχου.

Έτσι, από κάθε αθλητικό σύλλογο είχαν περικοπεί 300€ για να προστεθούν 3.700€ στον ΑΟ Σταμάτας και από το Σύλλογό μας μεμονωμένα είχαν αφαιρεθεί 3.000€ και είχαν δοθεί στον ιερό Ναό Αγ. Παντελεήμονος.

Είναι απορίας άξιο με ποια κριτήρια όλο το ποσό για την επιχορήγηση του ναού αφαιρέθηκε από ένα και μόνο σύλλογο, είναι απορίας άξιο,πως ο κος Δήμαρχος που αποφάσισε τη μείωση δεν έκανε τον κόπο να ενημερωθεί από τους τοπικούς άρχοντες ότι ο Σύλλογος μας φέτος στο διάστημα 3 μηνών πραγματοποίησε εκδηλώσεις που τις παρακολούθησε κοινό άνω των 3000 ατόμων, τη στιγμή που στους αθλητικούς συλλόγους υπήρχε αναλογική μείωση σε κάθε σύλλογο.

Είναι περιττό να επισημάνουμε ότι ο Σύλλογός μας λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια, με ποικίλες δραστηριότητες και τμήματα και με διοργάνωση εκδηλώσεων στο ενεργητικό του, που αποτελούν σημείο αναφοράς για όλο τον Δήμο μας. Εάν το ποσό των 3.000€ φαντάζει ασήμαντο σε σχέση με τα εκατομμύρια που διαχειρίζεται η δημοτική αρχή, η στέρησή του από το Σύλλογό μας δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στη δράση μας.

Ειδική μνεία θέλουμε να κάνουμε στην τοποθέτηση του κ. Ράικου, Δημοτικού Συμβούλου Κρυονερίου, καθώς και στην ανάρτησή του στην προσωπική σελίδα του στο facebook, όπου αναφέρει ότι ο σύλλογός μας είχε επιχορηγηθεί από το ΘΕΣΠΙ. Θα επιθυμούσαμε μία τεκμηριωμένη και υπεύθυνη απάντηση στα παρακάτω: α) Μήπως η επιχορήγηση που αναφέρετε αφορά και το έτος 2015 και όχι μόνο το 2016 που αφορά η επιχορήγηση; β) Μήπως το ποσό που αναφέρατε αφορούσε εκδηλώσεις που έγιναν υπό την αιγίδα του ΘΕΣΠΙ και απλώς ήμασταν συνδιοργανωτές? γ) Μήπως με αυτόν τον τρόπο έχουν και πολύ καλώς επιχορηγηθεί και άλλοι Σύλλογοι το 2016 άλλων Δημοτικών Κοινοτήτων ;

Σχετικά δε με την αναφορά ότι "Όσον αφορά τους ιθύνοντες του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Κρυονερίου και τις απειλές ότι,από εδώ και πέρα θα είναι απέναντι στην Δημοτική Αρχή ας μας απαντήσουν πρώτα πότε ήταν, όχι με την Δημοτική Αρχή , αλλά με τα προσχήματα των ίσων αποστάσεως ως όφειλαν”, θα θέλαμε να μας εξηγήσετε τι ακριβώς εννοείτε ; και με ποιο τρόπο δεν στηρίξαμε την Κοινότητα Κρυονερίου, όταν ήμασταν παρών σε κάθε κάλεσμα του Προέδρου της κ. Χριστόπουλου και επιδείξαμε ενεργό συμμετοχή ; Να θυμίσουμε τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή και τα Κούλουμα, το Καρναβάλι και πολλές άλλες δράσεις.

Το γεγονός ότι συμμετείχαμε όπως και όλοι οι άλλοι σύλλογοι και φορείς στην περιβαλλοντική δράση της δεντροφύτευσης σε χώρο του Κρυονερίου, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του κ. Καλαφατέλη, αφού η Κοινότητα δεν έδειξε προθυμία να την οργανώσει, ήταν επιβαρυντικό στοιχείο για το Σύλλογό μας ; καθώς και η προσωπική φιλία μελών μας με τον κ. Καλαφατέλη και η επιχορήγησή μας μειώθηκε κατά 33% σε σχέση με το 2015;

Κάτι τέτοιο μόνο ως μνησικακία μπορεί να εκληφθεί από μεριάς σας και σίγουρα δεν αποτελεί προάσπιση των συμφερόντων φορέων του Κρυονερίου, ως οφείλετε να κάνετε ως Δημοτικός Σύμβουλος Κρυονερίου. Ή έχετε άλλες προσδοκίες οπότε δεν πειράζει να είστε ασυνεπής προς την ιδιότητά σας;

Τέλος, αποτελεί κοινή απαίτηση όλων των πολιτικών παρατάξεων αλλά και των Συλλόγων η θέσπιση κριτηρίων ώστε να αξιολογείται πλήρως η προσφορά και η δράση του κάθε Συλλόγου και αναλόγως να επιβραβεύεται και να στηρίζεται η δραστηριότητά τους.

Όσον αφορά το Σύλλογό μας, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι επιθυμούμε διακαώς τη θέσπιση αξιοκρατικών κριτηρίων και αξιολόγηση του κάθε συλλόγου.

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΤΕΛΗ ΕΙΡΗΝΗ.