ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ "ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΔΡΟΣΙΑΣ"


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωση ποντίων Δροσιάς, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δροσιάς. Στην εκδήλωση παρέστησαν, από πλευράς τοπικών αρχών, ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Διον. Ζαμάνης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπ. Γιαννουλάτος, η Αντιδήμαρχος Β. Ρηγοπούλου, οι πρόεδροι...
των Δ. Ε. Δροσιάς και Αγ. Στεφάνου κ.κ. Χρ. Ποτίδης και Μ. Κασαπάκης, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, επίσης, ο επίτιμος Αρχηγός του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας της ΠΑ Πτέραρχος κ. Θεολόγος Συμεωνίδης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων (Σ.ΠΟ.Σ) Ν. Ελλάδος & Νήσων Γ. Βαρυθυμιάδης και πλήθος μελών και φίλων του Συλλόγου.

Η χορωδία του Συλλόγου, μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα, έψαλε τα κάλαντα με τη συνοδεία της λύρας του Ηλία Υφαντίδη και στο νταούλι τον Γιώργο Υφαντίδη.

Στη συνέχεια η πρόεδρος κ. Μελπομένη Μαργάρα παρουσίασε τα εορταστικά έθιμα του 12ημέρου στον Πόντο και μετά το πέρας της εκδήλωσης παρατέθηκε μικρή δεξίωση με ποντιακά εδέσματα.

Επίσης, γίνεται γνωστό ότι η Ένωση Ποντίων Δροσιάς θα πραγματοποιήσει την ετήσια αποκριάτικη χοροεσπερίδα της το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015, ώρα 20:30, στο κέντρο Ελευθεριάδη (Σολωμού 26, Δροσιά).

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Ηλίας Υφαντίδης ποντιακό τραγούδι, Γ. Κουλαξουζίδης λύρα, Κ. Ευθυμιάδης νταούλι, στο λαϊκό πρόγραμμα, Λένια Στεργίου, Η. Τσιρκινίδης, Κ. Αδαμόπουλος. Τιμή πρόσκλησης 20€ (περιλαμβάνει πλήρες μενού, κρασί, αναψυκτικά). Τηλ. κρατήσεων: 6972827289, 6976109003.