Η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΧΡΥΣΟΣ...


Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ 
Ο αντιδήμαρχος χωροταξίας και υποδομών του Δήμου Διονύσου, ο διακεκριμένος αρχιτέκτονας Ευάγγελος Λυρούδιας, προσωπικά μας είναι συμπαθής. Είναι άνθρωπος ευφυής, με μόρφωση, καλλιεργημένος, κοσμοπολίτης και με δυνατό χιούμορ... Φτάνουν όμως όλα αυτά τα θετικά στοιχεία για να καταστεί τελικά επιτυχημένος στο νευραλγικό πόστο που του ανέθεσε ο Διονύσης Ζαμάνης, αυτό των έργων ; ΟΧΙ είναι η απάντηση...
Κατηγορηματικά και χωρίς περιστροφές. Πέρα από τα προαναφερόμενα προσόντα που ασφαλώς ο ίδιος διαθέτει, χρειάζεται και μία πρόσθετη αλλά εξαιρετικά σημαντική ικανότητα: Να μπορεί να μετατρέπει τη θεωρία σε πράξη, σε έργο, το οποίο να είναι ορατό και κατανοητό από όλους τους πολίτες.

Δεν γνωρίζουμε αν διαθέτει αυτό το προσόν ο κος Λυρούδιας, σίγουρα όμως δεν το έχουμε δει ακόμη.

Και εξηγούμαστε αμέσως...

Ο κος Λυρούδιας ήδη κρίνεται για τα πεπραγμένα του (ή/και τις παραλείψεις του) σε έναν ιδιαίτερα καθοριστικό τομέα για το Δήμο, αυτόν τον τεχνικών έργων.

Οι πολίτες αναπόφευκτα περιμένουν πολλά απ’αυτόν...

Η αποχέτευση, το οδικό δίκτυο, η συντήρηση των σχολείων, τα Κλειστά Γυμναστήρια, κάθε νέο ή συνεχιζόμενο έργο, άμεσα ή έμμεσα είναι θεσμικά στη δικαιοδοσία του.

Δυστυχώς, με αποκλειστικά δική του ευθύνη, είναι αδύνατο να τον κρίνουμε ακόμη επί της ουσίας. Αν και εξωστρεφής ως χαρακτήρας, έχει επιλέξει για θέματα της αρμοδιότητάς του να κρατάει τα χαρτιά του ερμητικά κλειστά.

Ένα από αυτά τα θέματα είναι και η αποχέτευση, έργο για το οποίο υπήρξαν παλαιότερα δηλώσεις (δια στόματος Δημάρχου μάλιστα) ότι κινδυνεύει η χρηματοδότησή του Παρά το γεγονός ότι επανειλημμένα είχαμε ζητήσει μία ξεκάθαρη απάντηση για το τι πραγματικά συμβαίνει, επίσημη απάντηση ακόμη δεν έχουμε λάβει...

Στην πρόσφατη δημόσια συζήτηση για τα θέματα παιδείας στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς, στις 12 Δεκεμβρίου, ο αντιδήμαρχος χωροταξίας και υποδομών ούτε λίγο ούτε πολύ τα...έβαλε με γονείς γιατί ζητούσαν απαντήσεις -λίγο πιεστικά είναι η αλήθεια- για το ποια είναι η κατάσταση και οι προθέσεις της δημοτικής αρχής αναφορικά με τη σχολική στέγη στο Δήμο.

Στις 24 Δεκεμβρίου 2014, η μείζονα αντιπολίτευση και συγκεκριμένα ο δημοτικός σύμβουλος Στέφανος Κριεμάδης, έφερε στο φως έγγραφο σύμφωνα με το οποίο από τις 15 Ιανουαρίου 2015 και μετά η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ωρωπού δεν θα εκδίδει νέες πολεοδομικές άδειες για το Δήμο Διονύσου αλλά και ούτε και θα δέχεται αιτήσεις. Υπέβαλλε μάλιστα σχετικό ερώτημα στον κο Λυρούδια (καθώς και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρο Γιαννουλάτο) προκειμένου να πληροφορηθεί σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ο Δήμος. Καμία απάντηση και πάλι, εξ’όσων τουλάχιστον γνωρίζουμε !

Με παλαιότερες δηλώσεις του ο κος Λυρούδιας είχε εκτιμήσει ότι έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2014 το αργότερο θα είχε ολοκληρωθεί η παράδοση του Κλειστού Γυμναστηρίου Διονύσου.Έχουμε φτάσει αισίως στις 20 Ιανουαρίου 2015 και ο αντιδήμαρχος, δεν έχει προβεί, ως όφειλε, σε μία έγγραφη ενημέρωση των δημοτών για το λόγο αυτής της καθυστέρησης.

Τέλος, την προηγούμενη Κυριακή είδε το φως δημοσίευμα τοπικού μέσου («ΒΟΡΕΙΝΗ») σύμφωνα με το οποίο ο αντιδήμαρχος στο πλαίσιο «αυτοψίας» στο Κλειστό Γυμναστήριο Άνοιξης, επέδειξε υπεροπτική συμπεριφορά, παρουσία μάλιστα πολιτών αλλά και αθλητών που έκαναν εκείνη την ώρα προπόνηση. Δυστυχώς ούτε και αυτή τη φορά υπήρξε μία τεκμηριωμένη και επί της ουσίας απάντηση από πλευράς του κου Λυρούδια για το αν διαψεύδει ή όχι τα όσα του καταλογίζουν..

Συμπερασματικά, εκτιμούμε ότι τα δημόσια πρόσωπα οφείλουν να τοποθετούνται εγγράφως και δημοσίως για όλα όσα γράφονται για αυτούς.

Πολύ δε περισσότερο, όταν αισθάνονται ότι αδικούνται. Άλλωστε η σιωπή, ειδικά σε αντίστοιχες περιπτώσεις, δεν είναι πάντα χρυσός...

Π.Π.