Η ΖΑΦΕΙΡΕΝΙΑ ΤΣΙΜΠΙΝΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ


ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
Ο ορισμός του Μονογονέα ή της Μονογονεϊκής οικογένειας, αναφέρεται κυρίως στην ύπαρξη του ενός γονέα δίχως συγκάτοικο ή σύντροφο. Η δική μας ομάδα δημιούργησε μία σελίδα στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης (facebook) με τίτλο...
«ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ».

Η προσπάθεια ξεκίνησε περίπου στα τέλη του 2012, με σκοπό την ενημέρωση των Μονογονέων στην Κύπρο αναφορικά με το νέο τροποποιητικό Νόμο.

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια των Ελλήνων Μονογονέων που βρίσκονταν στην Κύπρο, η σελίδα εξαπλώθηκε και στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να αριθμεί σήμερα 4.340 μέλη. Αρκετά μέλη προέρχονται και από το Δήμο Διονύσου. 

 Η σελίδα έγινε ουσιαστικά ο διαδικτυακός τόπος συνάντησης και συζήτησης προβλημάτων που απασχολούν κατά κύριο λόγο τους Μονογονείς στην Ελλάδα.

Μάλιστα μετά από αίτημα της κεντρικής Διαχειρίστριας της σελίδας κας Γεωργιάδου, προς τους Έλληνες-Μέλη, είχα την τιμή να οριστώ ως Συνδιαχειρίστρια της σελίδας.

Μετά από πολλές συζητήσεις που είχαμε, έγιναν επαφές με νομικούς, ψυχολόγους, παιδοψυχολόγους, λογιστές καθώς και άλλες επαγγελματικές κατηγορίες που θα μπορούσαν να διαθέσουν εθελοντικά -και πάντα δωρεάν- μέρος από το χρόνο τους στα μέλη μας και έτσι να τα βοηθήσουν ουσιαστικά. 

Ευτυχώς βρέθηκαν άνθρωποι που στάθηκαν δίπλα μας και μας δίνουν απλόχερα τη βοήθειά τους.

Η σελίδα μας δεν είναι σωματείο ούτε σύλλογος. Είναι απλά μία σελίδα που δημιουργήθηκε αφιλοκερδώς για να βοηθήσει τους Μονογονείς, προκειμένου να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους, ως μέλη της ίδιας ομάδας, να συζητούν τα προβλήματά τους, τις ανησυχίες τους και οτιδήποτε άλλο τους απασχολεί.

Έτσι αισθάνονται ότι δεν είναι μόνοι τους και ότι υπάρχουν και άλλοι που βρίσκονται στην ίδια θέση με αυτούς. Η σελίδα μας επιδιώκει, επίσης, τη δημιουργία ενός πυρήνα που θα πιέσει προς την αλλαγή της νομοθεσίας στην Ελλάδα, προς όφελος των Μονογονέων.

Για αυτό το λόγο, μετά από συζητήσεις με μέλη της ομάδας αποφασίστηκε να καταβληθούν προσπάθειες για τη δημιουργία ενός Σωματείου, μέσα από την δράση του οποίου, τελείως αφιλοκερδώς, θα καταφέρουμε να ακουστούν οι Μονογονείς στην Ελλάδα και να αλλάξει η σχετική νομοθεσία προς το ευνοϊκότερο.

Για να επισκεφθείτε τη σελίδα μας «ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ - ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ -ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ» θα πρέπει να πατήσετε στον πιο κάτω σύνδεσμο που ακολουθεί

https://www.facebook.com/groups/374675685927671/

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Ζαφειρένια Τσιμπίνου
Κάτοικος και Δημότης Δήμου Διονύσου