ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ


Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΚΟΛΥΡΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ "Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ", ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια συγκινητική, ανθρώπινη και χρήσιμη εκδήλωση / ενημέρωση την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Δ.Ε. Διονύσου. Ευχαριστούμε τους ομιλητές γιατρούς κ. Αναστάσιο Χατζή και κα Αγγελική Γκουζιούτα που προσέγγισαν το θέμα των μεταμοσχεύσεων από την πλευρά της ιατρικής και έλυσαν τις απορίες μας, την συγγραφέα Τατιάνα Αβέρωφ που μίλησε για το βιβλίο/μαρτυρία του κ. Πέτρου Κακολύρη με τίτλο "Η ιστορία της καρδιάς μου", την ποιήτρια Αφροδίτη Σφαιροπούλου που μας διάβασε απόσπασμα του βιβλίου, την πρόεδρο του συλλόγου ΗΠΑΡχω υπατομοσχευθέντων Ελλάδος, Χριστίνα Θεοδωρίδου για την συγκλονιστική κατάθεση της εμπειρίας και του αγώνα της και φυσικά τον κ. Πέτρο Κακολύρη που μας μίλησε και αυτός για την εμπειρία του, το βιβλίο του και για τις μεταμοσχέσεις οργάνων. Ευχαριστούμε τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής που παρεβρέθηκαν και ειδικά τον Αντιδήμαρχο Παιδείας που απηύθυνε χαιρετισμό και δήλωσε την στήριξη του στο έργο της Βιβλιοθήκης και των πρωτοβουλιών της. Η ενημέρωση για αυτά τα ευαίσθητα και σοβαρά θέματα είναι χρέος μας και στόχος πάντα η ζωή και το καλύτερο αύριο για όλους!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΙΟΝΥΣΟΥ
Χριστίνα Γιαννέτου


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ "ΕΥΜΑΡΟΣ" ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΚΟΛΥΡΗ


ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Το ταξίδι της ενημέρωσης για τη Δωρεά Οργάνων και τις Μεταμοσχεύσεις με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου "Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ" συνεχίζεται. Χθες βρεθήκαμε στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου, ύστερα από πρόσκληση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της περιοχής με ένα εξαιρετικό πάνελ και μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου για διάλογο και προβληματισμό. Πρώτος ομιλητής ήταν ο Αναστάσιος Χατζής, πρώην πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεταμοσχευτική διαδικασία στη χώρα μας και σε άλλες χώρες, εντόπισε τα προβλήματα και τις ελλείψεις και αναφέρθηκε εκτενώς στη σημασία της αύξησης της προσφοράς των οργάνων.

Η καρδιολόγος των μεταμοσχεύσεων του Ωνασείου Αγγελική Γκουζιούτα που ακολούθησε, αναφέρθηκε στο μεταμοσχευτικό πρόγραμμα του Ωνασείου, την εμπειρία της με τους ανθρώπους (και τις οικογένειες τους) που χρειάζονται μεταμόσχευση και το ρόλο που έχει ένα γιατρός στη θέση αυτή.

Η συγγραφέας Τατιάνα Αβέρωφ, μίλησε για αναφέρθηκε στο λογοτεχνικό μέρος του βιβλίου και τόνισε πως πρόκειται για κατάθεση ψυχής, γραμμένο λιτά, χωρίς διδακτισμούς, που μα δίνει ένα μάθημα ζωής.

Η Χριστίνα Θεοδωρίδου, πρόεδρος του «Ηπάρχω» του συλλόγου μεταμοσχευμένων ήπατος, μίλησε για το δικό της βίωμα, την αξία της ζωής και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για το τόσο σημαντικό αυτό ζήτημα.

Τέλος ο συγγραφέας Πέτρος Κακολύρης, μίλησε για τους λόγους που τον οδήγησαν να γράψει το βιβλίο, μιλώντας ως ένα αντίδωρο στην κοινωνία για το μεγάλο δώρο που του έγινε και τον τρόπο που έγραψε το βιβλίο. Την εκδήλωσε προλόγισε η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης Χριστίνα Γιαννέτου, ενώ η ποιήτρια Αφροδίτη Σφαιροπούλου, διάβασε και ένα μικρό απόσπασμα του βιβλίου. Ακολούθησε ουσιαστικός διάλογος επί όλων σχεδόν των θεμάτων. Ήταν μια χρήσιμη και δημιουργική εκδήλωση που κράτησε μέχρι τέλους το ενδιαφέρον του κόσμου.