ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΠΙΠΕΔΟΥ... ΚΟΜΑΝΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ & ΡΟΔΟΠΟΛΗΣ


Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου διοργανώθηκε συνεκπαίδευση των εθελοντικών ομάδων Αγ. Στεφάνου, Εκάλης και Ροδόπολης ενώ συμμετείχαν επίσης εθελοντές από την ΟΑΕ Βύρωνα και εθελοντές πυροσβέστες του Π.Σ...

Η εκπαίδευση αφορούσε την ασφαλή επέμβαση σε αστικές πυρκαγιές με θεωρητικό κομμάτι για την συμπεριφορά πυρκαγιών σε κλειστούς χώρους και τους κινδύνους που εγκυμονούν τέτοια περιστατικά.

Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια των πληρωμάτων και διδάχτηκαν οι αρχές που θα πρέπει να ακολουθούν τα πληρώματα τόσο στην εκπαίδευση όσο στην επέμβαση τους σε αστικές πυρκαγιές όπως και η σημασία των επιχειρησιακών πρωτοκόλλων.

Η πρακτική εκπαίδευση αποτελούνταν από 4 συνεργεία με θέματα: αναπνευστικές συσκευές, κλίμακες, έρευνα και διάσωση, προώθηση εγκαταστάσεων σε κλειστούς χώρους.

Την εκπαίδευση παρακολούθησαν συνολικά 41 εθελοντές (εκ των οποίων οι περισσότεροι νέοι εθελοντές). Η εκπαίδευση εκπονήθηκε σε κλίμα συνεργασίας, αλληλεγγύης και συναδελφικότητας δίνοντας την ευκαιρία στους εθελοντές των ομάδων να γνωριστούν, να δουλέψουν μαζί καλλιεργώντας κοινή γλώσσα επικοινωνίας και ενδυναμώνοντας τις σχέσεις των ομάδων.