ΟΙ 11 ΜΑΘΗΤΕΣ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΝΟΙΞΗΣ


ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Γ΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΙΔΩΝ ΔΩΡΩΝ & ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΑΧΡΗΣΤΑ ΥΛΙΚΑ "FORMA NUEVA" (ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ), ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ" ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΕΩΝ/JUNIOR ACHIEVEMENT GREECE...




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τη Μαθητικής Εικονική Επιχείρηση
Forma Nueva” του Γ/σιου Άνοιξης

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Γυμνασίου Άνοιξης στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, 11 μαθητές της Γ' Γυμνασίου δημιούργησαν την μαθητική επιχείρηση «Forma Nueva» («Νέα Μορφή» στα ισπανικά). Το ΣΕΝ/JA Greece είναι μέλος του παγκόσμιου εκπαιδευτικού οργανισμού Junior Achievement Worldwide, που αναπτύσσει προγράμματα μαθητικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας σε 122 χώρες σε όλο τον κόσμο.
H ευεργετική επίδραση της επιχειρηματικότητας στη ζωή των παιδιών γίνεται ολοένα και πιο αντιληπτή στην Ελλάδα. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα "Εικονική Επιχείρηση" αυξάνεται σημαντικά κάθε χρόνο. Κατά το σχολικό έτος 2017-18 δημιούργησαν τη δική τους μαθητική εταιρεία 130 σχολεία σε όλη την Ελλάδα, από αστικές περιοχές αλλά και την ελληνική ύπαιθρο. Τα παιδιά είχαν πολύ έξυπνες, καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες και τις υλοποίησαν με μεγάλη επιτυχία και ενθουσιασμό.
Με τη βοήθεια της συντονίστριας καθηγήτριάς τους, κ. Γεωργίας Μαστοροπούλου, οι μαθητές του Γυμνασίου Άνοιξης που συμμετείχαν στο πρόγραμμα εξέλεξαν Διοικητικό Συμβούλιο, εξέδωσαν μετοχές, και δημιουργούν πραγματικά προϊόντα. Συγκεκριμένα, η Forma Nueva παράγει αντικείμενα (χρηστικά, είδη δώρων, κοσμήματα κ.α.) δίνοντας νέα μορφή- όπως λέει και το όνομά της εταιρείας- σε υλικά που θα πήγαιναν για ανακύκλωση ή στα σκουπίδια, βάζοντας το δικό της λιθαράκι στην προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος. Τα καλαίσθητα και ποιοτικά προϊόντα που παράγουν τα παιδιά προωθούνται προς πώληση και τα έσοδα από τις πωλήσεις διατίθενται σε φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς σκοπούς.
Οι νεαροί επιχειρηματίες- δια στόματος της Διευθύνουσας Συμβούλου της Forma Nueva, Ρηνιώς Καραγιάννη- παρουσίασαν με εξαιρετική επιτυχία την εταιρεία τους στη ζωντανή εκπομπή «x2» του γνωστού δημοσιογράφου Γιάννη Πολίτη στο κανάλι Action 24. Τα παιδιά που εκπροσώπησαν τη μαθητική επιχείρηση στην εκπομπή, γεμάτα ενθουσιασμό και θετική ενέργεια, δέχθηκαν πολλά συγχαρητήρια απ’ όλους  για τη δουλειά τους!
Πολύ πετυχημένη ήταν και η συμμετοχή της Forma Nueva στην Εμπορική Έκθεση όλων των μαθητικών επιχειρήσεων της Ν. Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στο The Mall Athens, στις 17 Απριλίου 2018. Το περίπτερο των μαθητών του Γυμνασίου Άνοιξης απέσπασε πολύ κολακευτικά σχόλια, τόσο από τους επώνυμους καλεσμένους από τον πολιτικό και επιχειρηματικό χώρο, όσο και από τους απλούς παρευρισκόμενους.
Μέντορας των παιδιών στα επιχειρηματικά ζητήματα ήταν ο κ. Νικόλαος Μαρίου, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας ΣΙΔΕΝΟΡ. Οικονομικά συνέδραμαν στην προσπάθεια των παιδιών η εταιρεία ΣΙΔΕΝΟΡ και ο κ. Θεόδωρος Κυριάκης, ιδιοκτήτης του ομώνυμου βιβλιοπωλείου στην Άνοιξη Αττικής, τους οποίους το Γυμνάσιο Άνοιξης ευχαριστεί θερμά.
Τις δημιουργίες, αλλά και τα επιτεύγματα της Forma Nueva μπορείτε να τα δείτε στη σελίδα της στο facebook : https://www.facebook.com/Forma-Nueva-732701303590116/.