ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΗ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΜΑΖΙ !


ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΙΜΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΗ", ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 4/12 ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ...





ΗΜΕΡΙΔΑ 4-12-2016 «ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΗ» 

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ευξείνου Πόντου σε συνεργασία με το Δήμο Διονύσου, έθιξαν μια ανοιχτή πληγή που πλήττει ολόκληρη την κοινωνία...

Με την ημερίδα «ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΗ» κληθήκαμε όλοι μας, ανεξάρτητα αν κάποιοι έλαβαν ή όχι το λόγο, να συμβάλουν με την παρουσία τους στην επικαιροποίηση του προβλήματος, στην καταγραφή των συνεπειών καθώς και στην εξαγωγή συμπερασμάτων, τα οποία θα βοηθήσουν στην ελαχιστοποίηση των δυστυχημάτων που είναι και το ζητούμενο.

Η επιτυχία μια τόσο σοβαρής ημερίδας δεν κρίνεται μόνο από την παρουσία ή την απουσία κάποιων. Σίγουρα όμως φανερώνει το πόσο πραγματικά απασχολεί τον εκάστοτε φορέα και εκπρόσωπο καθώς και την θέση που έχει τοποθετήσει τον εαυτό του σε αυτή τη μάστιγα, αν δηλαδή τρέχει στις κηδείες για την συμπαράσταση των συγγενών για τον άδικο χαμό ή μεριμνά με κάθε τρόπο για να μειώσει ή ακόμα και να εξαλείψει την απώλεια της ανθρώπινης ζωής από το αλκοόλ και την επικίνδυνη οδήγηση.

Επειδή πιστεύουμε ότι με ευχολόγια και με τύχη δεν θα μειωθούν τα δυστυχήματα από το αλκοόλ κρατάμε τα μηνύματα από την ημερίδα και σας τα μεταφέρουμε (αφού πια το facebook ενεργεί ως μέσω κοινωνικής δικτύωσης και ενημέρωσης) θέλοντας να συνδράμουμε με το λιθαράκι μας ενημερώνοντας όσο το δυνατό περισσότερους συνανθρώπους μας και κυρίως νέα παιδιά. Είναι ωφέλιμο να αφυπνίζεις να σκουντάς και να ξυπνάς συνειδήσεις.

Χωρίς επιστημονικές προσεγγίσεις παραθέτονται σκέψεις και προβληματισμοί.

Το αλκοόλ καθιστά ανίκανο τον οδηγό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας ασφαλούς οδήγησης με αποτέλεσμα, μια διασκέδαση αντί για ευχαρίστηση, να μετατρέπεται σε θρήνο.
• Αξίζει για το αλκοόλ του οδηγού να ματώνουν στη άσφαλτο ενήλικες; γονείς; ή παιδιά;
• Αξίζει για το αλκοόλ του οδηγού να ξημεροβραδιάζονται συνάνθρωποι μας στα νοσοκομεία; ή ακόμα χειρότερα να τρέχουν στα νεκροτομεία;
• Τα Νοσοκομεία να απασχολούνται με θύματα του αλκοόλ αντί να φροντίζουν τους ασθενείς;
• Οι Διωκτικές Αρχές της Πολιτείας να αναλίσκονται στο θέμα «αλκοόλ και οδήγηση» όταν οι πολίτες τους χρειαζόμαστε αλλού;

Αυτό πρέπει να σταματήσει! Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει, εκτός από την οικογένεια, η ίδια η Πολιτεία μέσα από την εκπαίδευση, διδάσκοντας ως μάθημα στα σχολεία, την υπεύθυνη οδήγηση που οφείλουμε, στον εαυτό μας, την οικογένεια μας, και τους συνανθρώπους μας. Η οδήγηση χωρίς αλκοόλ πρέπει να αποκρυσταλλωθεί ως κουλτούρα και να μην αντιμετωπίζεται παθητικά ως παιχνιδάκι «κλέφτες και αστυνόμοι», ως ποινικό αδίκημα ή ακόμα χειρότερα ως εισπρακτικός μηχανισμός.

“Επιθετική” αντιμετώπιση για την κατά το δυνατό εξάλειψη του προβλήματος με ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΠΑΙΔΕΙΑ

Στο δια ταύτα λοιπόν

Όχι αλκοόλ και οδήγηση:

• Αν πηγαίνετε για διασκέδαση και πιείτε (γιατί υπάρχει διασκέδαση και χωρίς αλκοόλ) η καλύτερη συμβουλή είναι
• να συμφωνήσετε από πριν ποιος θα είναι ο οδηγός ή
• να κανονίσετε ταξί ή μέσο μεταφοράς για την επιστροφή στο σπίτι ή
• αν πιείτε όλοι, όλοι να επιστρέψετε με ΤΑΞΙ , διασφαλίζοντας ότι η διασκέδαση με τους φίλους θα ξεκινήσει και θα τελειώσει ευχάριστα.

Ο Μεθυσμένος οδηγός θέτει σε κίνδυνο τον εαυτό του και τους γύρω του.

ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙ ΑΛΚΟΟΛ!

Τα ισχύοντα βάσει του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.):
• από 0,5 gr/lt, το επιτρεπόμενο ανώτατο όριο.
• Έως 9 βαθμοί ποινής επιβαρύνεται η άδεια
• Έως 5 | 3 μήνες έως 5 χρόνια αφαίρεση άδειας οδήγησης για όποιον μετρηθεί άνω του 0,80 γρ. /λίτρο αίματος
• 200 – 2000 € Πρόστιμο για όποιον οδηγεί σε κατάσταση μέθης.
• Έως 6 μήνες φυλάκισης για όποιον μετρηθεί σε επίπεδα αλκοολαιμίας άνω των 1,10 γραμ. / λίτρο αίματος.

Εκτός τους προσκεκλημένους και διοργανωτές της ημερίδας για την παρουσία τους να ευχαριστήσουμε θερμά Τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Υποδομών, Χωροταξίας & Πολεοδομίας κ. Ευάγγελο Λυρούδια, Τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας & Πολιτικής Προστασίας κ. Παναγιώτη Τσούκα, Τον Αντιδήμαρχο Παιδείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Βασίλειο Κοκμοτό, Την Δημοτική Σύμβουλο και Πρόεδρο της (ΝΟΔΕ) της Νέας Δημοκρατίας κα Βασιλική (Βάνα) Ζώτου, Την Δημοτική Σύμβουλο και Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Ελπίδα Καγιαλή, Την Γραμματέα της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Αικατερίνη Ιακωβίδου, Τον Πρόεδρο των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Διονύσου κ Δημήτρη Πιτιανούδη για την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση του, Τον Πρόεδρο του Καππή Διονύσου κο Πέτρο Ζωίδη, Τον Πρόεδρο του Συλλόγου Πλατύ χωράφι κο Παντελή Παραμάνη, Τους Διευθυντές των Σχολείων : κα Μουλού Ελένη την κα Μπρίς Αικατερίνη τον κο Καλαμπαλίκη Δημήτρη και τον κο Μπαχά Αντώνη, τον Δημότη κάτοικο Άνοιξης κο Μαμαλόπουλο Ιωάννη για την σημαντική βοήθειά του , τον Σύλλογο Ευξείνου Πόντου και ιδιαιτέρως την κα Αλιφραγκή Δανάη για την υπέροχη αφίσα που μας έφτιαξε και έκανε χορηγία, καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους.

Χορηγοί της εκδήλωσης
Τσούκας Παναγιώτης «Ταβέρνα ΠΙΠΙΝΙΟΣ»,  ο Φούρνος του Καρρά στην Άνοιξη, "Gingeradio (ο Σπύρος Παπαδάτος μας ετοίμασε το βίντεο) και το αξιαγάπητο και δραστήριο ΔΣ του Συλλόγου Ευξείνου Πόντου.

Ευχαριστούμε τους εκλεκτούς καλεσμένους μας :
Την συντονίστρια της εκδήλωσης δημοσιογράφο κα Ντένια Σαρακίνη για τις ωφέλιμες Παρεμβάσεις τους τον Κοκμοτό Βασίλειο Αντιδήμαρχο Παιδείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Διονύσου. την κα Καγιαλή Ελπίδα Δημοτική Σύμβουλο και Πρόεδρο Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Διονύσου.

Ομιλητές
• Μακρής Ευάγγελος, από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας « Ι.Ο.Α.Σ» Πάνος Μυλωνάς
• Ανουσάκης Ιωάννης, εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδηγών (ΠΟΕΟ)
• Κιούσης Ιωάννης, Αστυνόμος Α', Τμήμα Τροχαίας Κηφισιάς 
• Βορριάς Βασίλειος , Αξιωματικός Π/Υ
• Κυριακοπούλου Μαρία, Νομικός /Εγκληματολόγος
• Δακουράς Χρίστος Αστυν. Διευθυντής ε.α / Εκπαιδευτής Ενηλίκων

Κέλλυ Σαββοπούλου
Γραμματέας Συλλόγου Ευξείνου Πόντου