ABC ΑΝΟΙΞΗΣ: ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2017-2018


ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΣΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΟΜΦΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ...





Απολογισμός 2017-2018

Kοίτα (και φέτος) τι έκανες!
Ακόμα μία χρονιά έφτασε στο τέλος της...
Απόλυτα ικανοποιητικός και για τη φετινή χρονιά, σε όλους τους άξονες, ο απολογισμός της χρονιάς για την ομάδα μας, τη μεγαλύτερη ομάδα μπάσκετ, στην ευρύτερη περιοχή.
Σε ΟΛΕΣ τις κατηγορίες ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ τα τμήματα του ABC κατέλαβαν τις υψηλότερες θέσεις στην κατάταξη ΕΣΚΑ ανάμεσα σε όλες τις ομάδες του Δήμου Διονύσου. 
Παρότι η ομάδα μας δεν έχει την υποστήριξη που θα της έπρεπε από τις τοπικές αρχές, συγκαταλέγεται στις καλύτερες ομάδες, στις καλύτερες Ακαδημίες μπάσκετ της Αττικής. Σε μόλις επτά (7) χρόνια, η ομάδα μας έχει φέρει την περιοχή μας στο προσκήνιο του Αθηναϊκού μπάσκετ, τόσο με τις αγωνιστικές επιδόσεις των ομάδων μας, όσο και με τις μοναδικές και ποιοτικές εκδηλώσεις και διοργανώσεις μας. Αγωνιζόμενοι σε πραγματικά αντίξοες συνθήκες, με περιορισμένες υποδομές, καταφέραμε σε μόλις λίγα χρόνια να μιλάνε για μας σε όλη την Αθήνα, αλλά και ευρύτερα, με τα καλύτερα λόγια για την ποιοτική δουλειά και την προσπάθεια που γίνεται εδώ. Αν είχαμε, ότι μας αναλογεί από τη χρήση των υποδομών, τα αποτελέσματα θα ήταν πολύ καλύτερα... 
Δέκα αγωνιστικά τμήματα ABC, για τη χρονιά 2017-2018. Η μεγαλύτερη ηλικία (είναι και αυτή που ξεκίνησε το ABC πριν από επτά χρόνια, σε ηλικία 4ης Δημοτικού), είναι και πάλι αυτή των γεννηθέντων το 2001, δηλ της 2ας Λυκείου τη χρονιά που τελειώνει. Πρώτη συμμετοχή για την ομάδα μας στην κατηγορία ΕΦΗΒΩΝ. Ολοκληρώθηκε έτσι η ανάπτυξη αγωνιστικών τμημάτων (από τα πολύ μικρά -Δ Δημοτικού έως τα παιδιά της Β και Γ Λυκείου και το τμήμα ανδρών). Τα αγωνιστικά τμήματα για το 2017-2018 ήταν:
  1. ΑΝΔΡΕΣ
  2. ΕΦΗΒΟΙ (1999-2001- Β’ Λυκείου)
  3. ΠΑΙΔΕΣ (2002 – Α’ Λυκείου)
  4. ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ (2003 – Γ Γυμνασίου)
  5. ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ 2004 (2004 – Β Γυμνασίου)
  6. ΜΙΝΙ (2005 – Α Γυμνασίου)
  7. ΠΡΟΜΙΝΙ Α (2006 – ΣΤ Δημοτικού)
  8. JUNIOR Α (2007 – Ε Δημοτικού)
  9. JUNIOR Β (2007 – Ε Δημοτικού)
  10. Κ10 (2008 - Δ Δημοτικού)
Στις ηλικίες από Γ Δημοτικού και κάτω υπάρχουν ακόμα τρία (3) μη αγωνιστικά τμήματα με περίπου 60 αθλητές. Τα τμήματα αυτά (2009, 2010 και 2011 και μικρότεροι), προς το τέλος της χρονιάς (Απρίλιος-Ιούνιος) παίρνουν μέρος στο Εσωτερικό Τουρνουά Ακαδημιών ή αλλιώς ABC Mini Basket. Περισσότερα για το ABC Mini Basket 2018 εδώ.
Η πορεία όλων των τμημάτων εξαιρετική, τόσο στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ όσο και στα ιδιωτικά αναγνωρισμένα Τουρνουά, στα οποία πήραν μέρος.
Ακολουθεί αναλυτικά η πορεία των Τμημάτων στους ομίλους στους οποίους αγωνίστηκαν:
  • ΑΝΔΡΕΣ ΕΣΚΑ ΚΑΤ 5/12, ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ (σκορ 13-9)
  • ΕΦΗΒΟΙ ΕΣΚΑ ΚΑΤ 2/9, ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ (σκορ 14-2)
  • ΠΑΙΔΕΣ ΕΣΚΑ ΚΑΤ 2/10, ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ (σκορ 15-3)
  • ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ ΕΣΚΑ ΚΑΤ 1/6 ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ (σκορ 6-0)
  • ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ 2004 ΚΑΤ 1/8  ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ (σκορ 13-1)
  • ΜΙΝΙ ΕΣΚΑ ΚΑΤ 1/9, ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ Β' ΦΑΣΗ (σκορ 15-1)
  • ΠΡΟΜΙΝΙ Α ΕΣΚΑ 3/10 ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ Β' ΦΑΣΗ (σκορ 13-5)
  • JUNIOR (2007 – Ε Δημοτικού) ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗ (σκορ 15-1)
*ΚΑΤ=Κατάταξη
Συνολικά τα τμήματα της Ακαδημίας (στις πρώτες φάσεις των ομίλων)
ΝΙΚΕΣ - ΗΤΤΕΣ 91 - 13
Τελικές κατατάξεις:
  • ΕΦΗΒΟΙ ΕΣΚΑ στους  32 της Αθήνας 
  • ΠΑΙΔΕΣ ΕΣΚΑ στους 16 της Αθήνας  
  • ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ ΕΣΚΑ στους  16 της Αθήνας  
  • ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ 2004 στους  10 της Αθήνας  
Από την κατηγορία ΜΙΝΙ (2005) και κάτω (ηλικιακά) δεν υπάρχει κατάταξη Αθήνας, η πορεία των τμημάτων τελειώνει στον τοπικό όμιλο.
Η ομάδα μας είναι μία από τις ελάχιστες ομάδες της Αττικής, της οποίας ΟΛΑ τα αγωνιστικά τμήματα της Ακαδημίας (ΈΦΗΒΟΙ – JUNJOR) κατέλαβαν στους ομίλους ΕΣΚΑ που αγωνίστηκαν, θέσεις 1 έως 3, αλλά και έχουν ΟΛΑ τα Τμήματα σε τόσο υψηλή κατάταξη!
Οι επιτυχίες της ομάδας μας είναι προϊόν σχεδιασμού, προγραμματισμού και σκληρής δουλειάς!

 ΑΝΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Η αντρική μας ομάδα, τη δεύτερη χρονιά συμμετοχής στο Πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ, μπήκε και πάλι στη διαδικασία των μπαράζ ανόδου (τερμάτισε στην πέμπτη από τις δώδεκα θέσεις του Ομίλου -5/12).  Η επιλογή της διοίκησης για δημιουργία αντρικής ομάδας, δικαιώνεται και πάλι, αφού την ομάδα βοήθησαν σημαντικά αθλητές από την Ακαδημία, έχοντας σημαντικό χρόνο συμμετοχής και ρόλο, όλο το χρόνο. Η ομάδα μας εκπληρώνει το ρόλο της και προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες και αγωνιστική διέξοδο, σε υψηλότερο επίπεδο, στους αθλητές της Ακαδημίας. Περισσότερα για τη στάση της ομάδας μας στο συγκεκριμένο θέμα και για τη συμμετοχή Εφήβων στην αντρική μας ομάδα εδώ.

Ακολουθούν στοιχεία αγωνιστικής δραστηριότητας των ομάδων μπάσκετ που έχουν έδρα το Δήμο Διονύσου και χρησιμοποιούν τα κλειστά γυμναστήρια του Δήμου.
Θα ακολουθήσουν και άλλα στοιχεία: Τμήματα-φαντάσματα, που απασχολούν τα κλειστά γυμναστήρια εβδομαδιαία ΧΩΡΙΣ αθλητική δραστηριότητα (με αποτελέσματα ΝΙΚΕΣ ΗΤΤΕΣ 0-16 ή 2-20, μήπως και χωρίς αθλητές;). Πόσους αγώνες φιλοξενεί το κάθε κλειστό, πόσες ώρες προπόνησης ανά αγώνα έχει ο κάθε Σύλλογος; 
Αναμείνατε.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΟΜΑΔΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ
(Δήμος Διονύσου)