ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Ο Γ.ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ ΥΠΕΒΑΛΕ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Δ.ΖΑΜΑΝΗ


ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗΣ ΤΟΥ. Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ "ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ" ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ, ΕΠΙΣΗΣ, ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ  ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Β' ΘΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑ ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΕΤΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ, ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ, ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ "DIONYSOSPOST"...

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι

Σας ενημερώνω ότι έχω καταθέσει μηνύσεις και αγωγές εναντίον δύο μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και ενός προέδρου Νομικού Προσώπου του Δήμου μας.

Η πρώτη μήνυση και αγωγή στρέφεται εναντίον του κ. Διονύση Ζαμάνη, δημάρχου Διονύσου και των υπευθύνων της ιστοσελίδας «Διόνυσος Ποστ», που προς το παρόν παραμένουν ανώνυμοι. Ο λόγος είναι η επί μακρόν, δημόσια και ενορχηστρωμένη προσπάθεια συκοφάντησης και δυσφήμισής μου για τη λεγόμενη υπόθεση των «Νερών», την πατρότητα της οποίας έχει παραδεχτεί ότι έχει ο ίδιος ο δήμαρχος.

Ο στόχος αυτής της προσπάθειας είναι ένας και προφανής: η ηθική και πολιτική εξόντωσή μου. Ο νυν δήμαρχος και τα φερέφωνά του, ενεργώντας κατά παράβαση του νόμου, προσπαθούν να προκαταλάβουν την κοινή γνώμη, χωρίς να περιμένουν το πόρισμα της δικαιοσύνης, η οποία ακόμα διερευνά την σχετική καταγγελία του κ. Α. Πασιπουλαρίδη. Δυστυχώς μάλιστα, την ίδια πρακτική εφαρμόζει ο δήμαρχος και εναντίον απλών πολιτών, που κατά καιρούς έχουν εναντιωθεί ή εμποδίσει τα σχέδιά του.

Η δεύτερη μήνυση στρέφεται εναντίον των κ.κ. Αχιλλέα Δελαγραμμάτικα και Ανδρέα Μπέτση και αποτελεί απάντηση στην απρόκλητη και απαράδεκτη απόπειρα παρεμπόδισής μου στην άσκηση των θεσμικών καθηκόντων μου. Συγκεκριμένα, ο κ. Αχ. Δελαγραμμάτικας, υπέβαλε αγωγή εναντίον μου για τα όσα ερώτησα και είπα μέσα σε αυτή την αίθουσα πριν μερικούς μήνες.

Υπενθυμίζω ότι τότε είχα αμφισβητήσει την ορθότητα της επιλογής του ως προέδρου, και άρα μοναδικού διαχειριστή, της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής. Παρότι μάλιστα, δεν είχα βιαστεί να προχωρήσω σε επίσημες αναφορές, αλλά είχα απλώς ρωτήσει τον δήμαρχο αν γνώριζε τα συγκεκριμένα περιστατικά που ανέφερα τότε, ο κ. Ζαμάνης δυστυχώς χαρακτήρισε τα όσα είπα ως «κατινιές», αποφεύγοντας να πάρει θέση επί της ουσίας.

Στην ίδια μήνυση και αγωγή, στρέφομαι και εναντίον του κ. Α. Μπέτση, επειδή, ως μάρτυρας του κ. Δελαγραμμάτικα, κατέθεσε ψευδώς ότι με άκουσε να τον αποκαλώ «τραμπούκο».

Εκτιμώ ότι η ενέργεια του κ. Δελαγραμμάτικα είναι πλήρως εναρμονισμένη με το πνεύμα της δημοτικής αρχής που στρέφεται εναντίον φορέων και δημοτών που θέλει να ελέγξει και να φιμώσει και γενικότερα να εκφοβίσει και να καταστήσει ανενεργούς όσους της ασκούν κριτική.

Τέλος, ας προσθέσω και το εξής: Παρότι το να στέλνεις κάποιον στα δικαστήρια δεν είναι και το καλύτερο πράγμα, στην περίπτωση αυτή υπάρχει ένα μεγάλο καλό. Είναι η αποκάλυψη των υπευθύνων του Διόνυσος Ποστ και των δεσμών τους με την Δημοτική Αρχή, κάτι που στο παρελθόν έχει αρνηθεί σθεναρά ο κ. Ζαμάνης από τη θεσμική θέση του.

Ίδομεν.

Γιάννης Καλαφατέλης
Επικεφαλής "Ενωτικής Πρωτοβουλίας"
πρώην Δήμαρχος Διονύσου