Γ.ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ: "ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΑΛΛΟΥ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 700.000 ΕΥΡΩ... "


Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΙ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ, ΧΩΡΙΣ ΩΣΤΟΣΟ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΜΥΝΕΤΑΙ ΤΟΥ "ΜΗ ΔΑΣΙΚΟΥ" ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ...






ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ 

Ενέταξα την δαπάνη για την Πολεοδομική Μελέτη, στο Γ Κ.Π.Σ., ώστε να μην πληρωθεί από την Κοινότητα Άνοιξης (δηλ. από χρήματα των κατοίκων της Άνοιξης) όπως και άλλα 10 έργα. Έγινε δημόσιος διεθνής διαγωνισμός, για να επιλεχθεί η πολεοδομική ομάδα, για την εκπόνηση της μελέτης, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ευρωπαικής Νομοθεσίας.

Ανατέθηκε η εν λόγω μελέτη από επιτροπή της Τ.Υ.Δ.Κ. της Περιφερειακής Διοίκησης Ανατολικής Αττικής, διότι η Κοινότητα Άνοιξης, τότε, δεν διέθετε την απαιτούμενη από τον νόμο,Τεχνική Υπηρεσία.

Μέχρι το 2010, που ήμουν Δήμαρχος Άνοιξης, προχώρησαν ταχύτατα όλες οι διαδικασίες και μελέτες, έγινε η ανάρτηση της πολεοδομικής πρότασης του μελετητικού γραφείου, υπεβλήθησαν οι ενστάσεις από τους θιγόμενους και άρχισε η εκδίκαση των ενστάσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Από το 2011, ανέλαβε νέα Δημοτική Αρχή, Δήμος Διονύσου πια, και από το 2014, άλλη Δημοτική Αρχή.

Τις ευθύνες λοιπόν, για την μη ολοκλήρωση της μελέτης, εντός των προθεσμιών,και την επιστροφή στην Ευρωπαική Ένωση του ποσού των περίπου 700.000 ευρώ,ας τις ψάξουν αλλού…

Για όσους τώρα επιμένουν, ότι η Άνοιξη είναι δάσος, τους πληροφορώ ότι:

Α)Η Άνοιξη διαθέτει εγγεκρημένο Γ.Π.Σ. με συνυπογραφή Υπ. Π.Ε.Χ.Ω.Δ.Ε. και ΥΠ.Γεωργίας, συνοδευόμενο από χάρτες, όπου σαφώς φαίνονται τα όρια των 2 οικισμών προ του 1923 και ποιά είναι τα δασικά τμήματα και ,

Β)Ανέθεσα επ΄αυτού, μελέτη σε 2 καθηγητές του Παν/μίου Αθηνών, τους κατεξοχήν αρμοδίους,οι οποίοι απέδειξαν το αντίθετο.

Ας βγούν λοιπόν,οι επιμένοντες στον δασικό χαρακτήρα της Άνοιξης, να το πουν με θάρρος και παρησία και θα πάρουν την απάντηση, από αυτούς που πρέπει να την πάρουν.

Σας ευχαριστώ.

Γιάννης Νικητόπουλος
π.Δήμαρχος Άνοιξης