Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ & ΤΗΣ ΔΗΜΤΟ ΝΔ ΔΙΟΝΥΣΟΥ


Δελτίου τύπου για την εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ και ΔΗΜΤΟ Διονύσου με θέμα «Η παιδεία ως πολιτικό πρόβλημα» 
Εκδήλωση διαλόγου, με θέμα την παιδεία και με τίτλο «Η παιδεία ως πολιτικό πρόβλημα», διοργανώθηκε χθες 26 Ιουνίου από την ΟNΝΕΔ Διονύσου και τη ΔΗΜΤΟ ΝΔ Διονύσου. Ως κεντρικοί εισηγητές συμμετείχαν...


η Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ κ. Νίκη Κεραμέως, ο Kαθηγητής Νομικής σχολής ΕΚΠΑ, τέως Πρύτανης και Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ κ. Θεόδωρος Φορτσάκης και ο Kαθηγητής και τέως Πρύτανης του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και μέλος του ΔΣ του ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής κ. Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

Οι ομιλητές στις παρουσιάσεις τους είχαν την ευκαιρία να αναλύσουν σοβαρά ζητήματα που άπτονται του θέματος της Παιδείας.

Η κ. Κεραμέως παρουσίασε τις βασικές θέσεις της ΝΔ επί του θέματος σχολιάζοντας και κρίνοντας επιχειρηματολογώντας ταυτόχρονα τις πρακτικές της Κυβέρνησης στο εν λόγω ζήτημα.

Ο κ. Φορτσάκης ανέλυσε το χρονίζον πρόβλημα των ελλείψεων και της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών Πανεπιστημίων, ενώ επίσης αναφέρθηκε και σε προβλήματα τα οποία κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο ίδιος ως πρύτανης του ΕΚΠΑ. Τέλος, ο κ. Αναγνωστόπουλος αναφέρθηκε στην ανομία στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τις παρουσιάσεις των θεμάτων των ομιλητών ακολούθησαν ερωτήσεις του κοινού και ανοιχτή συζήτηση.

Σοφία Κατσίγιαννη 
Νομικός
Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Διονύσου
Αιρετό Μέλος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διονύσου

Ακολουθεί και το Δελτίο Τύπου της ΔΗΜΤΟ Διονύσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ Η ΟΝΝΕΔ ΚΑΙ Η ΔΗΜ.Τ.Ο. ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Το απόγευμα της Δευτέρας 26 Ιουνίου 2017 στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Αγίου Στεφάνου για περισσότερες από τρεις ώρες συζητήθηκε το θέμα: “Η Παιδεία ως Πολιτικό Πρόβλημα” σε μια συνάντηση διαλόγου που οργάνωσαν με απόλυτη επιτυχία από κοινού η ΟΝΝΕΔ Διονύσου με Πρόεδρο την κ. Σοφία Κατσίγιαννη, Μέλος Σχολικής Επιτροπής Δ.Ε. Δήμου Διονύσου, Υποψ. Διδάκτωρ Νομικής Αθηνών και η ΔΗΜ.Τ.Ο. Διονύσου με Πρόεδρο τον κ. Τάσσο Αγγέλικα.

Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν: Η κ. Νίκη Κεραμέως, Βουλευτής Επικρατείας Ν.Δ., Υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας της Ν.Δ., Δικηγόρος. Ο κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, Βουλευτής Επικρατείας Ν.Δ., πρ. Πρύτανης του Παν/μίου Αθηνών, Καθηγητής στη Νομική Αθηνών και Ο κ. Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, Μέλος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής”, πρ. Πρύτανης του Χαροκοπείου Παν/μίου, Καθηγητής του Χαροκοπείου Παν/μίου.

Την ενημερωτική συζήτηση για την Παιδεία συντόνισε εξαιρετικά καλά η κ. Μαρία Ματοπούλου, Καθηγήτρια Φιλόλογος - Πολιτική Επιστήμων MSc., Αιρετό Μέλος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Διονύσου & Επιμορφώτρια Εκπ/κών, αφού αρχικά προσφώνησε τους σημαντικούς ομιλητές αλλά και τους πολλούς επιφανείς ενεργούς πολίτες της Περιφέρειας Αττικής, μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Ν.Δ. καθώς και πνευματικούς ανθρώπους και εκπαιδευτικούς της περιοχής και των όμορων Νομών και Δήμων.

Η κ. Ν. Κεραμέως στην εμπεριστατωμένη εισήγησή της άσκησε ουσιαστική κριτική στην εκπαιδευτική πολιτική που εφαρμόζεται τον τελευταίο καιρό στην χώρα θίγοντας ζητήματα αντισυνταγματικότητας και αποσπασματικότητας των θεσμοθετούμενων νέων νομικών διατάξεων στον χώρο της Παιδείας. Πρότεινε συγκεκριμένους και σταθμισμένους τρόπους ώστε να βγει η χώρα από την δυσμενή θέση της στηριζόμενη σε μία Παιδεία μοχλό Ανάπτυξης και Σταθερότητας με την προοπτική να γίνει η Ελλάδα Περιφερειακό Κέντρο Εκπ/σης στην βάση του υγιούς ανταγωνισμού στον τομέα της Έρευνας και της Διδασκαλίας και στις τρεις βαθμίδες Εκπ/σης.

Ο κ. Θ. Φορτσάκης στην ομιλία του απάντησε στο ερώτημα “τι είδους Παιδεία θέλουμε σήμερα”. Έδωσε το πλαίσιο των χαρακτηριστικών της Παιδείας με γνώμονα τις κλασσικές ελληνικές αξίες της Δικαιοσύνης, της Σωφροσύνης, της Φρόνησης, της Ευγένειας, της Γενναιότητας, της Ισότητας και της Αξιοκρατίας. Ειδικότερα, εξήγησε την ανάγκη εξορθολογισμού στις παρούσες συνθήκες που θα έλυνε πολλά πρακτικά προβλήματα, θεωρώντας απαραίτητη ωστόσο την ύπαρξη σταθερού θεσμού για την Παιδεία που να υπερβαίνει τα πρόσωπα. Τόνισε πως κρίνεται επιβεβλημένη η επιμόρφωση του Εκπ/κού Προσωπικού καθώς και η λειτουργία Σχολής Διοίκησης της Εκπ/σης. Έκλεισε δε με εκτενή αναφορά στην στροφή που απαιτείται να κάνουν οι Νέοι προς την Τεχνική Εκπαίδευση και άρα την ανάγκη αυτή να οργανωθεί αποτελεσματικότερα, ώστε να οδηγεί στην επαγγελματική αποκατάστασή τους καθώς και την Ελλάδα σε αξιοσημείωτους ρυθμούς Ανάπτυξης.

Ο κ. Δ. Αναγνωστόπουλος παρέθεσε τα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία (PISA assessment) για την κακή διεθνή θέση της χώρας στον τομέα της Εκπαίδευσης, γεγονός που καταδεικνύει την ανάγκη σχεδιασμένης Αξιολόγησής της σε όλα τα επίπεδα, ώστε να είναι αποτελεσματική δίνοντας έτσι διέξοδο στους Νέους ως προς την Αγορά Εργασίας. Ως προϋπόθεση απέδειξε ότι είναι αναγκαία η επίτευξη συμφωνίας σε επίπεδο Αρχών και Θέσεων σε Δεοντολογικό Πλαίσιο πάντοτε. Η ανταλλαγή απόψεων με το ζωντανό ακροατήριο που ακολούθησε, καθώς και τα ουσιαστικά ερωτήματα που τέθηκαν προς τους προσκεκλημένους ομιλητές αποσαφήνισαν την παρούσα κατάσταση στον χώρο της Παιδείας στην Προσχολική, Βασική, Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, την διά βίου Μάθηση, την κατάρτηση των Νέων και την Οικονομική Ανάπτυξη της Ελλάδας.

Η συζήτηση έκλεισε με την διαπίστωση όλων των παρευρισκομένων ότι η Παιδεία και η στήριξη των Νέων είναι που θα βγάλουν την χώρα από το αδιέξοδο και θα την οδηγήσουν στην Πρόοδο και την Αειφόρο Ανάπτυξη. Την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση χαιρέτησαν ο Γραμματέας Π.Ε. της Ν.Δ. κ. Αυγενάκης Βουλευτής με μήνυμά του που ανέγνωσε κατά την έναρξη η κ. Σ. Κατσίγιαννη, και η κ. Αναστασία Στασινοπούλου, Αντιδήμαρχος Παιδείας-Πολιτισμού-Αθλητισμού-Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου με ομιλία της στο κοινό.

Παρευρέθηκαν και έλαβαν μέρος στον εποικοδομητικό διάλογο: ο κ. Γιώργος Θεοδώρου Μέλος της Π.Ε. της Ν.Δ., η κ. Β. Ζώτου Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Βόρειας Αττικής, ο κ. Αλ. Κλειτσάκης Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ ΝΟ.Δ.Ε. Βόρειας Αττικής, ο κ. Ε. Κριεμάδης Αντιπρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Διονύσου, ο κ. Αθ. Μανούρης πρ. Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Βόρειας Αττικής, ο κ. Κων/νος Κούρταλης Τομεάρχης Οργανωτικού Ν.Δ. Νομού Σάμου, ο Βουλευτής Επικρατείας κ. Β. Οικονόμου, ο πρ. Βουλευτής κ. Ν. Καντερές, ο κ. Ν. Πέππας πρ. Αντινομάρχης - πρ. Αντιδήμαρχος - Πολιτευτής ΝΔ, οι κ. Α. Τσώκος και Γ. Κότσιρας Πολιτευτές Ν.Δ. Περιφέρειας Αττικής, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Διονύσου κ. Δ. Ράικος, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου κ. Τ. Καρασαρλής, ο κ. Γ. Φράγκος, Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Αχαρνών, ο κ. Παναγ. Μιχαλόπουλος, Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Ωρωπού, η κ. Αυτζή Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Παλλήνης, η κ. Ασπ. Σίμου Τομεάρχης Παιδείας ΝΟ.Δ.Ε. Βοιωτίας - Φιλόλογος, ο κ. Κων/νος Ξενάκης Τομεάρχης Τ. Α. ΟΝΝΕΔ Αχαρνών, η κ. Μ. Μαστραντωνά Υπεύθυνη Τ.Α. - Στέλεχος Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων Ν.Δ., ο κ. Παναγ. Αργυρόπουλος πρ. Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Αχαρνών, η κ. Μ. Αρμυριώτη πρ. Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. ΟΝΝΕΔ, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Διονύσου κ. Δ. Κωστάκης, κ. Ηλ. Υφαντής Καθηγητής Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, κ. Λ. Θεοδώρου, ο κ. Αγγ. Κατσιακίδης πρ. Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δήμου Διονύσου - πρ. Προϊστάμενος Εκπ/σης, ο κ. Νεκτ. Καλαντζής Δημ. Σύμβ. Παλλήνης-Γέρακα, ο κ. Μιχαλάκης Δημ. Σύμβ. Παλαιού Φαλήρου, η κ. Ειρ. Πατέλη Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Κρυονερίου, ο κ. Βασίλης Γεωργιάδης έγκριτος Συγγραφέας, πλήθος εκπαιδευτικοί και γονείς μαθητών και φοιτητών.