ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 500 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΔΗ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟ, ΠΑΡΑ ΤΗ ΔΥΝΑΤΗ ΒΡΟΧΗ !...


ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ απο 12 μ.μ. ΕΩΣ 2 μ.μ. ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ "ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ" ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ...





Το edionysos.gr βρέθηκε την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 το μεσημέρι στον δημοτικό χώρο στάθμευσης επί της Ηρώων Πολυτεχνείου, όπου πραγματοποιήθηκε η διανομή 60 τόνων λαχανικών και φρούτων, σε πάνω από 500 οικογένειες που έδωσαν το "παρών" κι αυτό παρά τη δυνατή βροχή. Επίσης, να σημειώσουμε ότι είδη λαϊκής αγοράς παρελήφθησαν και από τις υπηρεσίες του Δήμου Διονύσου προκειμένου να διατεθούν στις κοινωνικές δράσεις και δομές (Κοινωνικό Παντοπωλείο κλπ).

Παρόντες στη διανομή ήταν ο πρ.Δήμαρχος Αγίου Στεφάνου & περιφερειακός σύμβουλος Στέλιος Κοροβέσης (και με την ιδιότητα του πρ.Προέδρου Λαϊκών Αγορών Αττικής) ο Πρόεδρος του Σωματείου Λαϊκών Αγορών "Άγιος Γεράσιμος" Φίλιππος Σελίμης αλλά και η αντιδήμαρχος παιδείας και κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου Διονύσου Αναστασία Στασινοπούλου, μαζί με υπαλλήλους του Δήμου, ενώ όπως μάθαμε πέρασαν από εκεί ο Δήμαρχος Διονύσης Ζαμάνης και δημοτικοί σύμβουλοι.

Για ευνόητους λόγους δεν τραβήξαμε φωτογραφίες από τον κόσμο, που περίμενε υπομονετικά και με αξιοπρέπεια στην ουρά μέχρι να έρθει η σειρά του να παραλάβει τα τρόφιμα...

Εμείς ως αυτόπτες μάρτυρες οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια σε εκείνους που πήραν την πρωτοβουλία, για την αναγκαία -όπως δυστυχώς επιβεβαιώθηκε στην πράξη- πράξη προσφοράς και αλληλεγγύης. Όπως μας δήλωσαν τόσο ο κος Κοροβέσης όσο και ο κος Σελίμης "Θα το ξανακάνουμε όσο η κατάσταση είναι δύσκολη για τον κόσμο, πάντα στο μέτρο των δυνατοτήτων που έχουμε".

Επίσης ο Στ.Κοροβέσης ανέβασε την πιο κάτω ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook:

"Παρά τη συνεχή βροχή σε περισσότερες από 500 οικογένειες (και σε πάρα πολλές δομές της ευρύτερης περιοχής), προσφέραμε τελικά πάνω από 60 τόνους είδη λαϊκής αγοράς στην κοινή δράση μας με τον "Αγ. Γεράσιμο", στον Άγ. Στέφανο. Σίγουρα περισυλλογή και όχι πανηγυρισμός για μία κατάσταση που δεν ξεκίνησε σήμερα αλλά πριν κάποια χρόνια. Κάποιοι προσφέρουν. Άλλοι κάνουν μόνο κριτική. Φίλοι συνεργάτες σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Θα το ξανακάνουμε".

Διαβάστε και το Δελτίο Τύπου του Δήμου Διονύσου

Περισσότερες από 500 ευπαθείς οικογένειες προμηθεύτηκαν δωρεάν είδη διατροφής 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, παρόντος του Δημάρχου Διονύσου κ. Δ. Ζαμάνη, την Κυριακή 18 Ιουνίου στον Άγιο Στέφανο, η δωρεάν διανομή ειδών διατροφής (φρούτα, όσπρια, αυγά, λαχανικά κ.α.), από το Σωματείο Εμπόρων και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Δ. Αττικής «Ο Άγιος Γεράσιμος», σε ευπαθείς πολίτες του Δήμου Διονύσου και της ευρύτερης περιοχής.

Η διανομή διοργανώθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του περιφερειακού συμβούλου κ. Στ. Κοροβέση, σε συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα, κοινωνικής πρόνοιας, παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού του Δήμου, και παρά τη βροχή, εκατοντάδες πολίτες προσήλθαν για να προμηθευτούν είδη απαραίτητα για τη διατροφή της οικογένειάς τους.

Ο Δήμαρχος Διονύσου μετά την ολοκλήρωση της διάθεσης των τροφίμων δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστούμε θερμά το Σωματείο Εμπόρων και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Δ. Αττικής «Ο Άγιος Γεράσιμος» και τον πρόεδρό του κ. Φίλιππο Σελίμη, όπως και τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Στέλιο Κοροβέση για τη σημαντική αυτή δράση προσφοράς και αλληλεγγύης προς τους πολίτες που έχουν ανάγκη. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω θερμά και όλους τους εθελοντές που βοήθησαν στη διανομή, η οποία διοργανώθηκε με υποδειγματικό τρόπο. Ο Δήμος Διονύσου μέσα από τις κοινωνικές δομές του έχει δημιουργήσει ένα δίχτυ προστασίας για όλους τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και κάθε δράση σε αυτή τη κατεύθυνση προσθέτει ανεκτίμητες, επιπλέον υπηρεσίες».

Στη διανομή παρευρέθηκαν, επίσης, η αντιδήμαρχος κ. Αν. Στασινοπούλου, η δημοτική σύμβουλος κ. Χρ. Ντούντα και ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Αγίου Στεφάνου κ. Μιχ. Κασαπάκης.