ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Π. ΒΟΡΡΙΑ: "Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΠΑΡΑΓΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΟΡΦΗ ΠΟΛΕΜΟΥ..."


ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ 
Σύμφωνα με τις προτάσεις της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τις οποίες στην ουσία προτείνει ένα νέο τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ (κύρια συνιστώσα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης) μετατρέποντας το από ένα αυτόνομο, κάθετο ιεραρχικό μοντέλο σε ένα Σύστημα με Κεντρική Διοίκηση...
(Corporate Center) και ύπαρξη, διατήρηση και λειτουργία Αυτόνομων Κομμάτων (Result Units) που θα στηρίζουν την Κεντρική Διοίκηση (Δημοκρατική Συμπαράταξη Group) θα μπορούσαμε να προσδιορίσουμε τις προτάσεις μας ως εξής:

1. Σε κάθε Δήμο δημιουργείται μια Δημοτική Επιτροπή (Δ.Ο., Πυρήνας ή όπως θέλουμε να το ονομάσουμε) που θα προτείνει τις απαιτούμενες αλλαγές, στα πρόσωπα και την πολιτική σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Λαού και θα βρίσκεται σε πλήρη αντιστοίχιση με τα μηνύματα των καιρών και της εποχής.

2. Η επεξεργασία των θέσεων κάθε Δημοτικής Επιτροπής θα γίνεται από την Νομαρχιακή Επιτροπή.

3. Εκπρόσωποι κάθε Νομαρχιακής Επιτροπής συμμετέχουν σαν ισότιμα μέλη στα Κεντρικά Πολιτικά Όργανα του Κόμματος.

Με τον τρόπο αυτό:

· Ομογενοποιούμε όλες τις προτάσεις και δημιουργούμε ένα πολιτικό φορέα ανοικτό σε κάθε Πολίτη και τάση που θέλει να παράγει πολιτική μαζί μας.
· Αναγορεύουμε την Κοινωνία σε κυρίαρχο οδηγό των κομματικών και πολιτικών αποφάσεων και πράξεων.
· Ταυτιζόμαστε πλήρως με το προτεινόμενο πολιτικό μοντέλο που προτείνεται και μάλιστα δείχνουμε τον πρακτικό τρόπο υλοποίησής του.

Είναι σίγουρο ότι σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, θέλουμε νηφάλιες φωνές που δεν θα πολώνουν ακόμη περισσότερο τη σημερινή τεταμένη κατάσταση. 

Χρειαζόμαστε Συντρόφους και Φίλους με σύνεση, που θα μπορούν να ενώσουν για να βγούμε από το σημερινό πολιτικό και κοινωνικό τέλμα και που θα ευαγγελίζονται την αυριανή ανάταση της «νέας» Αριστεράς.

Δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι ο εμφύλιος σπαραγμός είναι η χειρότερη μορφή πολέμου και εμείς σαν Έλληνες το γνωρίζουμε καλά. 

Σε διαφορετική περίπτωση, όπως εδώ και πολύ καιρό αναφέρω με τα ίδια ακριβώς λόγια, θα σερνόμαστε στην μετριότητα και την πολιτική ανυποληψία σαν συνιστώσα μεταξύ της δεξιάς και της όποιας αριστεράς και ο πολιτικός μας χώρος θα σβήσει πνιγμένος μέσα στις υπερφίαλες και ανούσιες πολιτικές αναλύσεις και τελικά θα λεηλατηθεί, όπως έγινε δυστυχώς και σήμερα, από τους εκπροσωπούντες τον ιδιότυπο φασισμό της παραπαίουσας μεσαίaς τάξης.

15/02/2016

Παναγιώτης Βορριάς *

* O κος Βορριάς είναι πρώην Δήμαρχος Αγίου Στεφάνου