Η ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ABC ΑΝΟΙΞΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ABC 2016 
Σε μια λιτή, όπως πάντα, εσωτερικού χαρακτήρα εκδήλωση, η ομάδα μας έκοψε την πίτα 2016, την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου...
 στις 10 το πρωί, στο γήπεδό μας.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν περίπου 230 γονείς και αθλητές και κάποιοι φίλοι της ομάδας.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Κουριδάκης με τη συζύγό του από τα Φροντιστήρια ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ στον Άγιο Στέφανο (χορηγός τμήματος ΠΡΟΜΙΝΙ 2003) αλλά και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Βασίλης Κοκμοτός και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Κωστάκης.

Οι κ. Κουριδάκης, Κοκμοτός και Κωστάκης έκαναν και τις απονομές. Ο κ Κίμωνας από το Kimon Haircare (χορηγός τμήματος ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ -2001/02) δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

Με την ευκαιρία αυτή θελήσαμε να τιμήσουμε κάποιους από τους αθλητές μας για τις επιδόσεις και τις διακρίσεις τους, αλλά και δύο από τους χορηγούς μας για τη χρονιά 2015-2016.

Τιμήθηκαν λοιπόν με ειδικά συλλεκτικά αναμνηστικά: οι αθλητές που συμμετείχαν στο τμήμα ΠΡΟΜΙΝΙ της περιόδου 2014-2015 (γεν 2003).

Το τμήμα αυτό έκανε κάθε δημότη Διονύσου περήφανο, συμμετέχοντας στο final four της Αθήνας, φτάνοντας έως τον τελικό, στον οποίο μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα με αντίπαλο το Περιστέρι, κατέκτησε τελικά τη δεύτερη θέση. Δεύτεροι λοιπόν στην Αθήνα. Διάκριση που όμοιά της δεν έχει πετύχει, ποτέ, σε κανένα άθλημα και καμία ηλικιακή κατηγορία, καμία ομάδα από το Δήμο Διονύσου.

Τιμήθηκαν επίσης οι δώδεκα (12!) αθλητές μας από τις γενιές 2003-2004 οι οποίοι ως μαθητές της πέμπτης και έκτης Δημοτικού συμμετείχαν και διακρίθηκαν στο διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρίας 2015.

Αξιοσημείωτο είναι το ποσοστό των διακριθέντων αθλητών μας, καθώς δεν είναι δώδεκα (12) σε σύνολο διακοσίων (200) αθλητών, που είναι το δυναμικό μας στους ανήλικους, αλλά δώδεκα (12) στους σαράντα τρεις (43) που είναι το δυναμικό των τμημάτων 2003 και 2004. 28% λοιπόν διακρίσεις στα μαθηματικά! Πάντα τέτοια!

Τιμήθηκε επίσης ο νεαρότερος αθλητής μας Κωνσταντίνος, γεννηθείς το 2012, για την προσπάθειά του να παραμένει συγκεντρωμένος και να ακολουθεί στις ασκήσεις τους υπόλοιπους, σε όλη την διάρκεια της προπόνησης. Άλλοτε τα καταφέρνει, άλλοτε όχι. Υπομονή. Τιμήθηκε επίσης ο αθλητής μας Δημήτρης Κατσόγιαννης, για τη συμμετοχή του στη μικτή Αθηνών 2003 για το 2015-2016 (κλιμάκιο εθνικής ομάδας παμπαίδων). Ο Δημήτρης πέρασε από αξιολόγηση στο ΟΑΚΑ δύο φορές, από (κανονικούς) ομοσπονδιακούς προπονητές, με μερικές εκατοντάδες παιδιά από όλη την Αθήνα. Επελέγη αρχικά στα κλιμάκια στα οποία προπονήθηκε τους αρχικούς μήνες τα Σαββατοκύριακα και στη συνέχεια επελέγη, μαζί με άλλους στη μικτή Αθηνών. Οι προπονήσεις τους συνεχίζονται, αλλά και οι αξιολογήσεις, έως το τέλος της χρονιάς. Η παραπάνω διαδικασία, είναι η (πραγματική) αναπτυξιακή διαδικασία της ΕΟΚ (Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης) και υλοποιείται από τις κατά τόπους Ενώσεις (ΕΣΚΑ). Συγχαρητήρια Δημήτρη!

Στη συνέχεια έγινε η κλήρωση και ένας τυχερός από κάθε τμήμα πήρε το δώρο του. Ακολούθησε η κοπή της πίτας μας, η οποία ήταν προσφορά του αγαπημένου μας φούρνου ΚΑΡΡΑΣ και η οποία είχε και φέτος μαγικές ιδιότητες! Εξαφανίστηκε σε λίγα λεπτά! Συγχαρητήρια σε όλους, και του χρόνου!

Φωτογραφίες από την κοπή της πίτας 2016, αλλά και όλο το 2015-2016 μπορείτε να δείτε εδώ.

ABC Team
*στην ομάδα μας τα τμήματα απαρτίζονται από αθλητές ίδιας ηλικίας και μόνο - ΠΡΟΜΙΝΙ 2004 (έκτη δημοτικού), ΜΙΝΙ 2003 (πρώτη γυμνασίου) κλπ. Είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος κατανομής στα τμήματα, τόσο για αθλητικούς όσο και για κοινωνικούς λόγους. Φυσικά, προϋπόθεση είναι να υπάρχουν αρκετοί αθλητές της ίδιας ηλικίας σε κάθε Σύλλογο. Αυτό για κάποιους Συλλόγους δεν είναι εφικτό κι έτσι προκύπτουν τμήματα ΠΡΟΜΙΝΙ (04-05), ΜΙΝΙ (2003 και νεότεροι) κλπ. Σε τέτοιες περιπτώσεις αναγκάζονται κάποια παιδιά να προπονούνται και να παίζουν με μικρότερους ή μεγαλύτερους, με ότι αυτό συνεπάγεται.
** Η κοπή της πίτας ήταν πάντα και θα είναι για μας, μια ξεχωριστή οικογενειακή στιγμή. Δεν είναι μία ακόμα ευκαιρία για προβολή ή διαφήμιση, γι αυτό και δεν καλούμε ξένους προς την ομάδα ούτε διαφημίζουμε πανηγύρια με λαχνούς και λαχειοφόρους στα κοινωνικά μέσα. Έχουμε ευκαιρίες γι αυτό όλο τον υπόλοιπο χρόνο, στις προπονήσεις μας και τους αγώνες, στις διάφορες εκδηλώσεις, στα φιλανθρωπικά φιλικά, στους χορούς, στα camp, στα σεμινάρια κλπ

ABC ΑΝΟΙΞΗΣ