Ελπίδα Καγιαλή: "Παραλάβαμε καμένη γη στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή..."


Η ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ/ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ "ΣΧΟΛΕΙΟ" ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΤΕΛΙΚΑ ΟΜΩΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ...






ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ
ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Κανάρη 3, Άνοιξη, ΤΚ 14569
ΤΗΛ: 2132139811 FAX: 2132139822 Email : se1@dionysos.gr

Άνοιξη 17-12-2018
Αρ.Πρωτ. 2017

Προς: 1. Αντιδήμαρχο Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού & Κοινωνικών Δομών κ Τσούκα Παναγιώτη 2. Διεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Διονύσου, Γραφείο Αντιδημάρχου κ Ράϊκο Δημήτριο 3. Μέλη του Δ.Σ.της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Διονύσου. 4. Διευθυντές Διευθύντριες και Προϊσταμένες των Σχολικών Μονάδων της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Διονύσου . 5.Ένωση Συλλόγων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Δήμου Διονύσου 6. Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Σχολικών Μονάδων της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Διονύσου. 7. Ειδική Συνεργάτης Δημάρχου κ Νταγκαλή Ξανθίππη 8. Υπάλληλο Δήμου Διονύσου κ Σαββοπούλου Καλλιόπη

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση, Αποχαιρετισμός και Ευχές Προέδρου 

Μία όμορφη εμπειρία έφτασε στο τέλος της. Με το μήνυμα αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο που μου εμπιστεύτηκαν παρά το νεαρό της ηλικίας μου μία θέση που κατά τη γνώμη μου είναι από τις πιο απαιτητικές αλλά και υπεύθυνες θέσεις στη διοίκηση ενός Δήμου.

Γνωρίζω ότι αρχικά πολλοί ήταν δύσπιστοι ως προς την απόφαση της διοίκησης να τοποθετήσει ένα τόσο νέο άτομο σε μία τόσο καίρια θέση, αλλά αισθάνομαι περήφανη που κατάφερα να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις της θέσης αυτής και να διαψεύσω τις όποιες αμφιβολίες. Αλλά αυτό που τελικά μετράει δεν είναι η εμπειρία, αλλά η θέληση και η διάθεση για προσφορά, ειδικά όταν γίνεται με ανιδιοτέλεια.

Δεν θα πω ότι το έργο μου ήταν εύκολο, ότι δεν συνάντησα εμπόδια, ότι δεν συγκρούστηκα, κάθε άλλο! Μάλιστα είδα με μεγάλη μου λύπη και έκπληξη τις πολιτικές σκοπιμότητες που υπάρχουν μέχρι και σε θέματα που αφορούν τα σχολεία, δηλαδή τα παιδιά μας.

Έχω πει πολλές φορές και θα ξαναπώ ότι η Σχολική Επιτροπή ήταν για μένα όχι απλά μία εμπειρία… ήταν ένα ‘’σχολείο’’.

Ο προκάτοχος μου, ο κος Χρονόπουλος και στη συνέχεια εγώ, παραλάβαμε στην κυριολεξία ‘’καμένη γη’’. Κι από εκεί που το έργο μας θα ήταν θεωρητικά ‘’απλό’’, είχαμε να κάνουμε με μηνύσεις, αγωγές, καταγραφή & ψηφιοποίηση καμμένων αρχείων, πορίσματα ορκωτών ελεγκτών και διόλου απλούς απολογισμούς από προηγούμενες από εμάς χρήσεις.

Ωστόσο, παρά τα χίλια κύματα από τα οποία περάσαμε δεν αφήσαμε ποτέ πίσω τα σχολεία. Η εικόνα των σχολείων που παραλάβαμε ήταν στις περισσότερες περιπτώσεις απογοητευτική…

Με αιτήματα για επισκευές-συντηρήσεις και λειτουργικές δαπάνες αλλά και για θέματα ασφαλείας που εκκρεμούσαν χρόνια και δεν ικανοποιούνταν. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για 26 σχολικές μονάδες!

Με το που αναλάβαμε έγινε ο χωρισμός των 2 σχολικών επιτροπών και εν συνεχεία καθιερώθηκε ετησίως ο χρωματισμός εξωτερικά και εσωτερικά των σχολικών μονάδων, η ενιαία συντήρηση- αναγόμωση πυροσβεστήρων, η ενιαία συντήρηση-επισκευή όλων των φωτοτυπικών μηχανημάτων (σε μηνιαία βάση), η ενιαία απολύμανση- απεντόμωση όλων των σχολείων πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο ενιαίος καθαρισμό των υδρορροών (που είχε να γίνει χρόνια και βρίσκονταν σε πολύ κακή κατάσταση), ο καθαρισμός και η φύλαξη των μοκετών όλων των νηπιαγωγείων, ο ενιαίος έλεγχο & συντήρηση όλων των καυστήρων και φέτος καταφέραμε να κάνουμε και την καταγραφή όλων των λεβήτων & καυστήρων των 26 σχολικών μονάδων (ένα έργο για το οποίο λάβαμε πολλά θετικά σχόλια).

Παράλληλα αυξήσαμε σε σχέση με κάθε άλλη προηγούμενη διοίκηση τη μηνιαία επιχορήγηση στις σχολικές μονάδες και την ποσότητα πετρελαίου που προμηθεύονται ώστε κανένα σχολείο να μην μείνει χωρίς πετρέλαιο τις κρύες μέρες του χρόνου. Ένας όμως από τους πιό σημαντικούς στόχους που πετύχαμε ήταν η αύξηση του ποσού χρηματοδότησης από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ για τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων, κάτι που διεκδικήσαμε μετά από πολύ προσπάθεια. Το ποσό ανέρχεται φέτος στις 75.411,94€ και ξεπερνάει το αντίστοιχο ποσό όλων των προηγούμενων ετών.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια αυτού του έτους έγινε μία μεγάλη προσπάθεια να εξοπλιστούν τα σχολεία με όλα τα σύγχρονα εποπτικά μέσα στα οποία υπήρχαν σημαντικές ελλείψεις (πίνακες μαρκαδόρων, διαδραστικοί πίνακες, Η/Y, προβολείς κ.α.), αλλά και με απαραίτητα ηλεκτρικά είδη (όπως θερμοθαλάμους) όπου υπήρξε ανάγκη.

Αναφορικά με το πολύ σημαντικό κομμάτι των έργων επισκευής & συντήρησης θέλω να ευχαριστήσω τον αντιδήμαρχο κο Ράικο για τη συνεργασία και για την πολύ σημαντική συνεισφορά του στα έργα που πραγματοποιήθηκαν από την περίοδο της θητείας του ως αντιδήμαρχος.

Να σημειωθεί ότι όλες οι εργασίες γίνονται πλέον μετά από έγκριση των προσφορών από τεχνική και οικονομική άποψη και -όπου χρειάζεται - μετά από αυτοψία από την Τ.Υ. Θα ήταν αδύνατο να αναφέρουμε όλα τα πολύ σημαντικά έργα που έγιναν από το 2016 στις 26 σχολικές μονάδες, αντικατάσταση φωτιστικών με led, ρολά σκίασης σε αίθουσες, συντηρήσεις σε περιφράξεις, συντηρήσεις και λειτουργία ανελκυστήρων που βρίσκονταν για χρόνια εκτός λειτουργίας, διαμόρφωση αποθηκευτικών χώρων, επισκευή & επίστρωση δαπέδων και παρκέ, επισκευές - μονώσεις σε στέγες, τοποθέτηση προστατευτικών τεντών, κατασκευές κιγκλιδωμάτων κ.α.

Μία βόλτα από τα σχολεία όμως θα σας πείσει!

Τέλος, τίποτα από τα παραπάνω δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την πολύτιμη συνεργασία και αμέριστη συμπαράσταση των ίδιων των Διευθυντών και Προϊσταμένων που διεκδικούσαν την υλοποίηση των αιτημάτων τους, των Συλλόγων Γονέων, του αντιπροέδρου και αντιδημάρχου Παιδείας κου Τσούκα που ήταν «τα μάτια» της σχολικής επιτροπής και έτρεχε ακούραστος σε όλα τα σχολεία, της συμβούλου του Δημάρχου- σε θέματα Παιδείας- κας Νταγκαλή για την αδιάκοπη αρωγή της και φυσικά των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής, που παρευρίσκονταν ακάθεκτοι στα συμβούλια μας ακόμα και τη θερινή ή εορταστική περίοδο θυσιάζοντας τον προσωπικό τους χρόνο. Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε όμως την υπάλληλο & πρακτικογράφο μας, κ. Σαββοπούλου Καλλιόπη (Κέλλυ) η οποία είναι το μεγαλύτερο στήριγμα της Σχολικής Επιτροπής και η οποία έχει καθημερινά στις πλάτες της ένα τεράστιο όγκο δουλειάς στον οποίο ανταπεξέρχεται μόνη της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και πολλές φορές και με αυτοθυσία.

Αισθάνομαι περήφανη για το έργο που έχει γίνει στη Σχολική Επιτροπή με μεράκι, εντιμότητα και διαφάνεια και εύχομαι στα νέα μέλη και στη νέα Πρόεδρο καλή θητεία και πάνω απ όλα καλή δύναμη, θα χρειαστεί! Το μεγαλύτερο δώρο που έλαβα από τη θητεία μου είναι το χαμόγελο που προσφέραμε με τις ενέργειές μας στο πρόσωπο των παιδιών..!

Με εκτίμηση, αγάπη & τις καλύτερες ευχές μου

Η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ των Σχολικών Μονάδων Α΄/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Διονύσου

Ελπίς Καγιαλή