ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Η ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΝΟΙΞΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ERASMUS +


ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΟΙΞΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ, ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ, ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ...



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ)

Παρόντος του Δημάρχου Διονύσου κ. Διονύση Ζαμάνη πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 στο Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου, η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση που διοργάνωσε το Γυμνάσιο Άνοιξης για τους μαθητές και καθηγητές που φιλοξένησε από Αυστρία, Ιταλία, Ρουμανία και Τουρκία, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ KA2 με τίτλο «Το Θέατρο Ενώνει την Ευρώπη».

Η διευθύντρια του Γυμνασίου Άνοιξης κα Ελένη Κρεμμύδα προλογίζοντας την εκδήλωση αναφέρθηκε στις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας των αντιπροσωπειών, στα οφέλη της συμμετοχής των παιδιών στο πρόγραμμα και ευχαρίστησε θερμά τον Δήμο Διονύσου, τον Δήμαρχο κ. Δ. Ζαμάνη και όλους όσοι βοήθησαν στην υλοποίηση της δράσης. «Μέσα από τη συμμετοχή, στο πρόγραμμα Erasmus δίνεται η δυνατότητα να γίνει αντιληπτό σε όλους ότι αυτά που ενώνουν τους λαούς και ειδικά τους νέους είναι πάρα πολλά σε σχέση με τις διαφορές που φαίνονται να τους χωρίζουν» επεσήμανε.

Ο Δήμαρχος Διονύσου στον χαιρετισμό του μίλησε για τη σπουδαιότητα της ανταλλαγής βιωμάτων, χρήσιμων γνώσεων και πολιτιστικών παραδόσεων ανάμεσα στα παιδιά που προέρχονται από διαφορετικές χώρες και κουλτούρες, και παρότρυνε τους μαθητές να επιδιώκουν και να αξιοποιούν ανάλογες δράσεις. Συνεχάρη τη διευθύντρια του σχολείου κα Ελ. Κρεμμύδα, τους καθηγητές, τους γονείς και όλους τους συντελεστές για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Erasmus και με την ευκαιρία του θέματος “Το Θέατρο ενώνει την Ευρώπη” αναφέρθηκε στη γέννηση του θεάτρου ως ύψιστη μορφή ανθρώπινης έκφρασης και τέχνης, πριν περίπου 2.500 χιλιάδες χρόνια στον τόπο μας. «Με την κινητικότητα και τις δράσεις των σχολείων και των μαθητών που συμμετέχουν, επιτυγχάνεται τόσο η ανάπτυξη της προσωπικότητας και η διεύρυνση του πνεύματος των παιδιών όσο και η δημιουργία ανάμεσά τους δεσμών φιλίας. Αν όλα τα παιδιά της γης, όπως λέει και ο τίτλος της σημερινής παράστασης, συνεργαστούν, επικοινωνήσουν, αποδεχτούν το διαφορετικό, πορευτούν προς ένα κοινό στόχο, τότε, νομίζω, η ζωή μας και το μέλλον όλου του κόσμου θα είναι καλύτερα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε όλους τους καθηγητές των αντιπροσωπειών ο κος Ζαμάνης απένειμε τιμητικές πλακέτες ενώ τους προσφέρθηκαν, επίσης, αναμνηστικά δώρα. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, περιελάμβανε χαρακτηριστικά τραγούδια των χωρών, που ερμήνευσαν οι μαθητές από τα σχολεία που συμμετέχουν, παραδοσιακούς χορούς από τους μαθητές του Γυμνασίου Άνοιξης και την παρουσίαση του θεατρικού έργου «Αν όλα τα παιδιά της γης…». Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Π. Τσούκας και Σπ. Σπηλιώτης, η ειδική συνεργάτης του Δημάρχου κα Ξ. Νταγκαλή, διευθυντές, δάσκαλοι και καθηγητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων του Δήμου καθώς και πολλοί γονείς.

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΝΟΙΞΗΣ)

Το Γυμνάσιο Άνοιξης υποδέχτηκε εγκάρδια τους εταίρους του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Theatre Unites Europe” την εβδομάδα 16 έως και 20 Οκτωβρίου 2017.

Μαθήτριες, μαθητές, καθηγήτριες και καθηγητές από την Αυστρία, τη Ρουμανία, την Τουρκία και την Ιταλία φιλοξενήθηκαν στο σχολείο μας, ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, ανέβηκαν στον Ιερό Βράχο και επισκέφθηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης με τη συνοδεία μαθητών μας και αγγλόφωνου ξεναγού. Επισκέφθηκαν το ωραιότερο και καλύτερα διατηρημένο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και θαύμασαν την περίφημη ακουστική του. Το επίκεντρο της εβδομάδας αυτής ήταν το θέατρο. Σε αυτό το πλαίσιο οι μαθητές από όλες τις χώρες εργάστηκαν και συνεργάστηκαν με τους δικούς μας μαθητές, με την πολύτιμη συνεισφορά των Καθηγητριών και Καθηγητών των χωρών εταίρων, υπό την καθοδήγηση της Φιλολόγου του σχολείου μας κ. Άννας Διακουμή επάνω σε ένα σενάριο σύντομου θεατρικού έργου με τίτλο «Αν όλα τα παιδιά της γης…», το οποίο παρουσίασαν σε επίσημη εκδήλωση την Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, παρουσία του Δημάρχου του Δήμου Διονύσου κ. Δ. Ζαμάνη και άλλων επισήμων από την τοπική κοινωνία.

Στην ίδια εκδήλωση ο Δήμαρχος απένειμε αναμνηστικές πλακέτες στις αντιπροσωπείες των χωρών που φιλοξενήθηκαν, και συγχρόνως εκθείασε τη συνεισφορά των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ στην αδελφοποίηση των λαών.

Επιπλέον, οι αντιπροσωπείες τραγούδησαν και παραδοσιακά τραγούδια από τις χώρες τους, ενώ οι μαθητές μας τραγούδησαν και ελληνικά τραγούδια. Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση ελληνικών παραδοσιακών χορών από μαθητές του Γυμνασίου μας, υπό την καθοδήγηση της Καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής κ. Δέσποινας Γαβριήλ.

Η διάχυτη συγκίνηση στο τέλος της βραδιάς, η οποία σήμανε και τη λήξη όλης της εβδομάδας, τόσο στα δακρυσμένα μάτια των παιδιών και των καθηγητών, όσο και στις θερμές αποχαιρετιστήριες αγκαλιές που ανταλλάξαμε, σφράγισε την επιτυχία αυτής της εβδομάδας.

Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την 4η εκπαιδευτική μαθησιακή συνάντηση του προγράμματος, τον Φεβρουάριο στο Bludenz της Αυστρίας

Η Διευθύντρια του Γυμνασίου Άνοιξης
Ε. ΚΡΕΜΜΥΔΑ