ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: "ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ ΚΑΙ Η Α.ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑΣ.."


Η ΜΕΙΖΟΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ EXPRESS ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. Η "ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ" ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ...
ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΙΚΡΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΔΡΟΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΚΟΠΗ ΔΕΝΤΡΩΝ ΣΤΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙ... 


Δελτίο Τύπου

Αν και κάνουμε φιλότιμες προσπάθειες παρακολουθώντας τα δήθεν επιτεύγματα και τα καμώματα της ανεκδιήγητης δημοτικής αρχής, είναι αλήθεια ότι δεν τους προλαβαίνουμε. Ο κ. Ζαμάνης και η παρέα του έχουν γίνει πρωταθλητές στην ανικανότητα, την ασυδοσία και τη διαπλοκή. Μόνο τις τελευταίες μέρες καταγράψαμε μια σειρά από μικρές ενδιαφέρουσες καθημερινές ιστορίες από τη σαπουνόπερα «Έργα και Ημέρες Δ. Ζαμάνη, του σχεδόν δημάρχου».

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, στις 12 Σεπτεμβρίου 2017, για την παροχή υπηρεσίας τακτικού ελέγχου από ορκωτό ελεγκτή λογιστή των Οικονομικών Καταστάσεων του Δήμου για τις χρήσεις 2016-2017 και του καταργηθέντος ΝΠ∆∆ Οργανισμός Νεολαίας, Άθλησης και Πολιτισμού Δήμου Διονύσου «Ο ΘΕΣΠΙΣ»» για τη χρήση 2016 εγκρίθηκε δαπάνη 24.000 ευρώ με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 16 Απριλίου 2015, για την ίδια παροχή υπηρεσίας στο Δήμο για τις χρήσεις 2014-2015 εγκρίθηκε δαπάνη 17.000 ευρώ με πρόχειρο διαγωνισμό. Με απόφαση του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ «Ο ΘΕΣΠΙΣ», στις 21 Απριλίου 2016, για την ίδια παροχή υπηρεσίας για τη χρήση 2015 εγκρίθηκε δαπάνη 4.200 ευρώ. Δηλαδή, για μια υπηρεσία που πληρώθηκε το 2015-16 πολύ λιγότερο, μετά από διαδικασία πρόχειρου διαγωνισμού, ο κ. Ζαμάνης δίνει φέτος με απευθείας ανάθεση 24.000 ευρώ!

Πού θα πάνε τα παραπανίσια χιλιάρικα κ. Ζαμάνη; Πού θα πάει το δημοτικό χρήμα;

Ύστερα, ήρθε η υπόθεση με τη παραχώρηση του δημοτικού γηπέδου της Σταμάτας. Την ίδια στιγμή που τα αθλητικά σωματεία του δήμου προσπαθούν να χωρέσουν τις δραστηριότητες στους υφιστάμενους χώρους έρχεται ο κ. Ζαμάνης και με την υπογραφή της κ. Στασινοπούλου, με διαδικασία-express, παραχωρεί το γήπεδο δωρεάν σε ιδιωτικό φορέα.

Είναι τέτοιο το ενδιαφέρον του κ. Ζαμάνη, που την ίδια μέρα (α.) κατατίθεται η αίτηση της ιδιωτικής εταιρείας στο δήμο, (β.) υπογράφεται η απόφαση Δημάρχου και δημοσιεύεται στη διαύγεια και (γ.) η εταιρεία εγκαθιστά τον εξοπλισμό της στο γήπεδο!!!.

Εμείς, πάντως, πιστεύουμε ότι η κ. Στασινοπούλου δεν έδρασε με τέτοια ταχύτητα και αποτελεσματικότητα επειδή συγγενής της εμφανίζεται εκπρόσωπος της εταιρείας. Πιστεύουμε, δηλαδή, ότι δεν υπάρχει διαπλοκή αλλά συμπτώσεις!

Να θυμίσουμε, όμως, στην κ. Στασινοπούλου κάτι που ως αντιδήμαρχος θα έπρεπε να γνωρίζει. Ότι οι παραχωρήσεις των δημοτικών γηπέδων γίνονται με αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου.

Ακολουθούν οι καταγγελίες δύο πολιτών. Η κ. Πασιπουλαρίδου από τη Δροσιά κατήγγειλε ότι στην καινούργια παιδική χαρά της περιοχής έχουν προκληθεί βλάβες και φθορές από βανδαλισμούς και ότι εξαιτίας ζημιάς στα όργανα σημειώθηκε ατύχημα και ένα μικρό παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Κ. Ζαμάνη, η κ. Πασιπουλαρίδου δεν είναι, προφανώς, εμμονική πολίτης που σας έχει στοχοποιήσει και επιδιώκει να σας βλάψει. Και οι φωτογραφίες που δημοσιεύει δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Η αμέλεια, η αδιαφορία και ηανικανότητά σας έχουν γίνει επικίνδυνες για τους πολίτες. Ή, μήπως, νομίζετε, ότι οι παιδικές χαρές ανήκουν στο δήμο Αλεξανδρούπολης; Η κ. Γεωργίου από το Κρυονέρι κατήγγειλε την κοπή δύο ώριμων και υγιών πεύκων μπροστά από το σπίτι της.

Και σ΄αυτή την περίπτωση, οι φωτογραφίες που δημοσιεύει δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Η αυθαιρεσία και η ασυδοσία σας έχουν γίνει επικίνδυνες και για το περιβάλλον. Η ομάδα του κ. Ζαμάνη μεγαλώνει. Μπαίνουν κι άλλοι στο κάδρο. Καλώς ήρθατε κ. Στασινοπούλου. Εμείς ξέρουμε.

Όλοι, πλέον, ξέρουν.

Διόνυσος 18/10/2017

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ