ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
















ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΟΙΞΗΣ, ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΚΜΟΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΙΑΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ...


Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι κ.κ. Κέλλυ Σαββοπούλου (υπάλληλος Δήμου Διονύσου - υπεύθυνση αιμοδοσίας), Νίκη Κατσαφάρου και Μιμή Φορμόζη (Σύλλογοςαπό Γυναικών Αγίου Στεφάνου), Ελένη Καππή, Μάριος Λουκάτος (Σύλλογος Δημοτικού Σχολείου Άνοιξης) και Νίκος Δακορώνιας (Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Διονύσου).

 Τα θέματα της συνάντησης που απασχόλησαν τους συμμετέχοντες ήταν:

1. Ίδρυση ενιαίας τράπεζας αίματος υπό την αιγίδα του Δήμου. (συγκέντρωση από τους συλλόγους, διάθεση από το Δήμο)
2. Εάν αυτό δεν επιτευχθεί, συντονισμός και καθοδήγηση των εθελοντικών αιμοδοσιών από το Δήμο Διονύσου. (παροχή συγκεκριμένης βοήθειας - υποστήριξης - καθοδήγησης από τον Δήμο με αντάλλαγμα την κάλυψη των όποιων διαδημοτικών αναγκών σε αίμα υπάρξουν σε περίπτωση που ζητηθεί από το Δήμο η κάλυψή τους)

Ειδικότερα, συζητήθηκαν προτάσεις:
- για κοινή συνεργασία στις αιμοδοσίες από όλους τους Συλλόγους που πραγματοποιούν δράσεις αιμοδοσίας και δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας, με σκοπό την ενεργοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων δημοτών
- επικοινωνία των συλλόγων για συνεργασία αναφορικά με αιτήματα για κάλυψη αίματος (όταν δεν υπάρχει επάρκεια αίματος σε κάποιο σύλλογο)
- συντονισμός αναφορικά με τις ημερομηνίες αιμοδοσίας
- συμμετοχή στην Λαμπαδηδρομία Αιμοδοσίας 2016.