Δ.ΡΑΪΚΟΣ ΣΤΟ EDIONYSOS.GR: "ΑΡΜΟΔΙΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΣΤΗ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ"


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ, ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΜΑΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ...

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ κο ΡΑΪΚΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΛΙΓΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ, ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΦΟΣΟΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.

ΕΠΙΣΗΣ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΕΣΗΜΑΝΕ ΟΤΙ Η ΚΟΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΑΔΕΜΑ ΔΕΝΤΡΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ.



Αγαπητέ κ. Πετρόπουλε,

Σε απάντηση της επιστολής της κας Καζάκου που δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική σας εφημερίδα ‘’edionysos.gr’’και αφορά τη βλάβη υποδομής οδοστρώματος επί της Λεωφ. Λ. Μαραθώνος 62Α  στη ΔΕ Αγίου Στεφάνου στον Δήμο Διονύσου και κλαδέματα δέντρων που ακουμπούν σε καλώδια της ΔΕΗ, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε τα εξής:
Όσον αφορά τα έργα βελτίωσης, συντήρησης και αποκατάστασης, η  Λεωφ. Λ. Μαραθώνος, όπως και όλοι κεντρικοί οδικοί άξονες του Δήμου Διονύσου, ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής και ο Δήμος Διονύσου δεν μπορεί να εκτελέσει οποιοδήποτε έργο σε αυτήν. Κατόπιν ενημέρωσης του τμήματος  Ύδρευσης του Δήμου Διονύσου η βλάβη προκλήθηκε από καλώδιο του ΟΤΕ που τοποθετήθηκε μεταγενέστερα πάνω από τον αγωγό ύδρευσης.
Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Διονύσου από τις 2 Οκτωβρίου 2018, όταν δημιουργήθηκε το πρόβλημα, ενημέρωσε γραπτά με αρ. πρωτ. 36843/25-10-2018, για την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου τμήματος της οδού, την Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής, στην αρμοδιότητα της οποίας βρίσκεται η Λεωφ. Λ. Μαραθώνος. Κατόπιν έστειλε στην  Περιφέρεια  έγγραφο με αρ. πρωτ. 31993/12-10-2018,   με το οποίο ζήτησε την άμεση αποκατάσταση του οδοστρώματος.
Παράλληλα ο  Δήμος προχώρησε από την πρώτη στιγμή σε σήμανση του δρόμου σύμφωνα με τις υποδείξεις της Τροχαίας Κηφισιάς για την προστασία των διερχόμενων οδηγών ενώ βρίσκεται σε  καθημερινή επικοινωνία με την  Διεύθυνση Υποδομών Διαχείρισης Μητροπολιτικών της Περιφέρειας Αττικής  και έχει την διαβεβαίωση ότι εντός των προσεχών ημερών θα αρχίσει η αποκατάσταση του οδικού τμήματος με ενεργή εργολαβία η οποία θα έχει την συνδρομή όπου απαιτηθεί, της Τεχνικής Υπηρεσίας.
Όσον αφορά το κλάδεμα  δέντρων που ακουμπούν στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, αρμόδια είναι μόνο η ΔΕΗ, στην οποία ο Δήμος Διονύσου μέσω της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος έχει απευθυνθεί επανειλημμένα για σειρά αιτημάτων. Φυσικά, ο κάθε  δημότης μπορεί να κάνει το αίτημά του στις υπηρεσίες του Δήμου (τηλ. 213 20 30 600 ή στη φόρμα αιτήσεων του Δήμου στην ιστοσελίδα www.dionysos.gr) το οποίο διαβιβάζεται αρμοδίως άμεσα. Σε κάθε περίπτωση, οι υπηρεσίες του Δήμου είναι διαρκώς στη διάθεση του κάθε πολίτη και μεριμνούν για να επιλύονται το ταχύτερο δυνατόν τα όποια αιτήματα ή  ζητήματα αρμοδιότητάς των προκύπτουν.


Δροσιά 25/10/2018

Δημήτρης Ράικος
Αντιδήμαρχος Τ.Υ Δήμου Διονύσου


Δείτε ΕΔΩ την αρχική επιστολή της κας Καζάκου