ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΖΑΜΑΝΗ ΠΡΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ


Δελτίο Τύπου
Δώρο ζωής από δεκάδες εθελοντές αιμοδότες, στην 25η αιμοδοσία του Δήμου Διονύσου...

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών, πραγματοποιήθηκε η 25η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Δήμος Διονύσου, τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018, στο Κέντρο Υγείας Αγίου Στεφάνου για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος.

Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ», για την κάλυψη των αναγκών σε μονάδες αίματος των εθελοντών αιμοδοτών, κατοίκων και δημοτών.

Στην εθελοντική αιμοδοσία παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Διονύσης Ζαμάνης, ο οποίος συνεχάρη τους αιμοδότες και δήλωσε : «Θέλω να εκφράσω το πιο θερμό μου ευχαριστώ στους εθελοντές αιμοδότες μας για την ανεκτίμητη προσφορά τους και να τους συγχαρώ για το υψηλό αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης το Κέντρο Υγείας και τη διευθύντριά του κ. Ελένη Θανασσιά για την υποστήριξή τους στην πραγματοποίηση της δράσης. Η συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία είναι ένα δώρο ζωής, μια υπέρτατη πράξη ανθρωπιάς και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους».

Ο Δήμος Διονύσου στηρίζοντας ενέργειες και δράσεις που ενισχύουν την κοινωνική αλληλεγγύη και προβάλλουν την ιδέα του κοινωνικού εθελοντισμού, καλεί όλους τους δημότες και τους κατοίκους να δραστηριοποιηθούν ως εθελοντές αιμοδότες. Στην 25η εθελοντική αιμοδοσία παρευρέθηκαν, επίσης, ο αντιδήμαρχος κ. Π. Τσούκας και ο πρόεδρος της δ.κ. Διονύσου κ. Αν. Μπάσης ενώ τη δράση συντόνισε η υπεύθυνη της Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Δήμου κ. Κ. Σαββοπούλου.

Επίσης η υπεύθυνη της αιμοδοσίας Κ.Σαββοπούλου με ανάρτησή της ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες αναφέροντας:
"Αγαπημένοι Φίλοι ,
σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση σας στο κάλεσμα της 25ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Δήμου Διονύσου που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 22-10-2018 στο Κέντρο Υγείας Αγ Στεφάνου απο τις 05:00-08:00μμ. Η παρουσία σας μεγάλωσε την δεξαμενή της αγάπης στέλνοντας το μήνυμα της αλληλεγγύης και μέσα από τον Εθελοντισμό με το Εθελοντικό Κλιμάκιο Κρυονερίου, και τον Αθλητισμό με την Τοξοβολία Σύλλογος Ολυμπιακών Αθλημάτων ΕΡΜΗΣ, το Αθλητικό Σωματείο Τέννις "Ασσος Κρυονερίου" , τον Αθλητικό Σύλλογο Ροδόπολης, τον ΑΟ Κρυονερίου τον Α.Ο.Σταμάτας, τον Α.Ο. Ανοιξης Χαντμπολ,τον Γιάννη Γκόβα Σχολή Taekwondo Jaguar .

Το νέο αίμα έδωσε το παρόν ! Είχαμε την τιμή να έχουμε νέους αιμοδότες καθώς και την πιο μικρή (για την ώρα) αιμοδότρια μας μόλις 18 ετών που με την ενηλικίωση της άσκησε το δικαίωμα της να κάνει δώρο ζωής σε τρεις συνανθρώπους της που το έχουν ανάγκη και εκείνη να νοιώσει την χαρά της Προσφοράς και της Ζωής ! (Γνωρίζουμε ότι με μια μονάδα αίματος βοηθάμε τρεις συνανθρώπους μας) .

Ευχαριστώ άλλη μια φορά τους αγαπημένους γνώριμους και παλιούς φίλους και καλωσορίζω τους νέους Φίλους στην παρέα που μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο. Θα μου πείτε φίλοι; Ναι θα απαντήσω ανεπιφύλακτα και μάλιστα αγαπημένοι ! Έχω δει πολλά και βιώσει περισσότερα και μου φτάνει οι άνθρωποι που έχω κοντά μου να προσφέρουν καλό και να μην έχουν δόλο και κακό στο μυαλό και το ενεργητικό τους. Μέσα από την καρδιά μου σας ευχαριστώ γιατί όλοι εσείς αγκαλιάσατε και στηρίξατε την προσπάθεια της Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Δήμου που αγαπώ και στηρίζω τόσα χρόνια τώρα . Εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι για εσάς παρά μόνο την ευχή να σας έχει ο Θεός όλους καλά !

Είμαστε μια δυνατή αδιαίρετη ομάδα χρόνια τώρα που ολοένα μεγαλώνει! Στην Εθελοντική Αιμοδοσία δεν υπάρχουν κόμματα, παρατάξεις, διαφορές, είμαστε μια ομάδα και μας συνδέουν δεσμοί αίματος! Ανανεώνουμε το Ραντεβού μας για τον Μάιο. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου ! Η Συντονίστρια -Υπεύθυνη της Εθελοντικής Αιμοδοσίας Δήμου Διονύσου

Σαββοπούλου Καλλιόπη (Κέλλυ)