ABC ΑΝΟΙΞΗΣ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ 300 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΗΜΟΤΕΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ- ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ...





ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ: ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΧΡΗΣΗ

ΚΛΕΙΣΤΩΝ

Ο Σύλλογός μας κατέθεσε σήμερα επιστολή με αποδέκτες τον Δήμαρχο Διονύσου κ. Ζαμάνη, την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού κα Στασινοπούλου και το Δημοτικό Συμβούλιο, με θέμα τη χρήση των κλειστών γυμναστηρίων του Δήμου Διονύσου. Η επιστολή συνυπογράφεται από περισσότερους από τριακόσιους (300) συνδημότες μας, γονείς αθλητών ή/και φίλους του Συλλόγου μας.
Καταθέτουμε στοιχεία αθλητικής δραστηριότητας όλων των Συλλόγων του Δήμου, από τις οικείες Oμοσπονδίες. Από τα στοιχεία εξάγεται εύκολα το συμπέρασμα πως το γήπεδο της Άνοιξης είναι επιβαρυμένο σε σχέση με τα υπόλοιπα κλειστά του Δήμου. Οι ομάδες που χρησιμοποιούν το κλειστό της Άνοιξης, τη χρονιά 2017-2018, έχουν λάβει μέρος, συνολικά, σε 272 αγώνες. Αντίστοιχα οι ομάδες που κάνουν χρήση των υπολοίπων 3 γυμναστηρίων, έχουν λάβει μέρος σε 226, 212 και 169 αγώνες δηλαδή:
ΚΛΕΙΣΤΟ ΑΝΟΙΞΗΣ 272
ΚΛΕΙΣΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ 226
ΚΛΕΙΣΤΟ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ 212
ΚΛΕΙΣΤΟ ΡΟΔΟΠΟΛΗΣ 169
ΣΥΝΟΛΟ 879
Από τα παραπάνω προκύπτει πως ο χρόνος χρήσης των κλειστών γυμναστηρίων του Δήμου ΔΕΝ αντιστοιχεί στις αθλητικές δραστηριότητες των ομάδων που χρησιμοποιούν το κάθε κλειστό. Γι αυτό και υπάρχει ελεύθερος χρόνος στα τρία κλειστά του Δήμου, εκτός αυτού της Άνοιξης (και στα τρία κλειστά οι προπονήσεις αρχίζουν αργά τα πρωϊνά του Σαββατοκύριακου και τελειώνουν νωρίς το απόγευμα ή διαρκούν μίαμιση ή δύο ώρες).
Με μία ανακατανομή του χρόνου, θα μπορούσαν να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των Ομάδων της Άνοιξης, χωρίς να περιοριστούν οι προπονήσεις των υπολοίπων ομάδων.
Η εικόνες των νεαρών αθλητών της Άνοιξης να προπονούνται στα ανοιχτά, στη βροχή και το κρύο, ή σε κλειστό του Μενιδίου (κάθε Δευτέρα και Τετάρτη), σε συνδυασμό με τους διαθέσιμους χρόνους στα κλειστά του Δήμου, είναι εικόνα που δεν κολακεύει κανέναν από τους φορείς, ούτε τη Δημοτική αρχή.
Περαιτέρω αναλύσεις των δεδομένων (συμμετοχές σε αγώνες, αποτελέσματα), οδηγούν σε ακόμα πιο ασφαλή συμπεράσματα, τα οποία είναι στη διάθεση των αρμοδίων, εφόσον ζητηθούν. Αναλύσεις που αφορούν τμήματα-φαντάσματα, που δηλώνονται στις διοργανώσεις χωρίς να αγωνίζονται ή και να υπάρχουν, τμήματα (ή παρέες) ενηλίκων που παίρνουν με επιτήδειο τρόπο χρόνο από τους ανήλικους αθλητές (που οπωσδήποτε τον έχουν περισσότερη ανάγκη) κλπ.
Με την επιστολή μας ζητούμε να δημοσιοποιηθούν ΟΛΑ τα προγράμματα ΟΛΩΝ των τμημάτων ΟΛΩΝ των Συλλόγων (αναλυτικά - ανά ηλικία κλπ), που κάνουν χρήση των κλειστών γυμναστηρίων του Δήμου, προκειμένου να προσδιοριστεί η κατάχρηση (προπονήσεις της μιάμισης ώρας, εικονικές προπονήσεις ανύπαρκτων τμημάτων, περισσότερα  του  ενός τμήματα  ενηλίκων κλπ) ή η ελλειπής χρήση (ελεύθερες ώρες) των Γυμναστηρίων.
ΣΚ ΑΝΟΙΞΗΣ (ABC)