ΔΙΟΔΙΑ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ-ΣΚΟΠΙΑΝΟ, ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ...


Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ...


Οι Δήμαρχοι (Διονύσου-Κηφισιάς) Διονύσης Ζαμάνης και Γιώργος Θωμάκος, συνεπικουρούμενοι από τις αντιπολιτεύσεις τους,  άρχισαν να ξαναζεσταίνουν τις «μηχανές» για κινητοποιήσεις κατά των διοδίων…

Κι αυτό παρά τις αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις Σπίρτζη, ο οποίος κατηγορηματικά διέψευσε ότι πρόκειται να τοποθετηθούν μετωπικοί ή πλευρικοί σταθμοί διοδίων σε Άγιο Στέφανο και Βαρυμπόμπη, δεχόμενος ωστόσο ότι θα υπάρχει ηλεκτρονική χρέωση από την οποία θα εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι !

Δεν θα κάνουμε σήμερα το Δικηγόρο του υπουργού υποδομών. Άλλωστε έχει να απολογηθεί, σε νυν ή πρώην συντρόφους του, για την πάλαι ποτέ πολιτική ταύτιση του κυβερνώντος κόμματος με το ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ (δηλαδή, για να το κάνουμε λιανά, το Κίνημα που με τη στάση του συνετέλεσε ώστε να πληρώνουμε το λογαριασμό όλοι οι άλλοι, δηλαδή τα συνήθη υποζύγια ή και «κορόιδα»…).

Την ίδια στιγμή όμως, δεν είναι δυνατόν σήμερα να βγαίνουν κάποιοι άλλοι, οι οποίοι εκπροσωπούν κόμματα, τα οποία πριν από αρκετά χρόνια υπέγραψαν τις λεόντειες ή και ληστρικές συμβάσεις με τους παραχωρησιούχους (μάλιστα με πολλά εκατομμύρια ευρώ ρήτρες για την περίπτωση μη εκτέλεσης των έργων) και να σφυρίζουν αδιάφορα, κουνώντας μάλιστα το δάχτυλο…

Το ζήτημα των διοδίων, τουλάχιστον για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, οι οποίοι γνώριζαν πολύ καλά τα νομικά και άλλα δεδομένα, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΑΜΕΝΟ από τη στιγμή που υπεγράφησαν οι συμβάσεις.

Γνώστες της τεράστιας δυσκολίας που έχει το εγχείρημα της μη εγκατάστασης διοδίων στην περιοχή μας, ήταν από την αρχή και οι δικοί μας δημοτικοί άρχοντες, ανεξαρτήτως παράταξης, δημοτικής ή πολιτικής…

Υπό την έννοια αυτή, ο δαιμόνιος Χρήστος Σπίρτζης προσπάθησε να τετραγωνίσει τον κύκλο επιδιώκοντας ένα συμβιβασμό των «θέλω» των κατοίκων αλλά και των απαιτήσεων των εργολάβων, οι οποίοι ελέω των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί (με καταχρηστικούς ή μη όρους) ζητούσαν εδώ και τώρα τα λεφτά τους…

Κάπως έτσι έχει σε γενικές γραμμές η κατάσταση...

Γι'αυτό οι εμπλεκόμενοι της τοπικής αυτοδιοίκησης, νυν και πρώην, συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι, θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από τις κινητοποιήσεις-"άλλοθι" και να πουν όλη την αλήθεια στους κατοίκους.

Κυρίως, θα πρέπει να πιαστούν από τις υποσχέσεις Σπίρτζη και να απαιτήσουν την έκδοση ισοβίων καρτών ελεύθερης πρόσβασης για όλους τους μόνιμους κατοίκους του Δήμου Διονύσου. 

Επίσης, θα πρέπει να απαιτήσουν τον άμεσο σχεδιασμό των υποστηρικτικών έργων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο αλλά και την υλοποίηση μιας γενναίας -και όχι αποσπασματικής- κυκλοφοριακής παρέμβασης στις λεωφόρους Μαραθώνος –Χελμού-Κρυονερίου.

Αν δεν γίνουν τουλάχιστον τα πιο πάνω, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να εγκλωβιστούμε σε ένα φαύλο κύκλο, ειδικά αν επιλέξουμε  να μείνουμε μόνο στα… συλλαλητήρια και τις συγκεντρώσεις.

Κατά το παράδειγμα δηλαδή όσων αντιτίθενται στον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ που διεκδικεί το κρατίδιο των Σκοπίων ως σύνθετη ονομασία, όταν, δυστυχώς, είναι γνωστό σε όλο τον πλανήτη ότι ακόμη και σε περίπτωση μη συμφωνίας, ο όρος αυτός ήδη υπάρχει στο προσωρινό όνομά τους ΠΓΔΜ (πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας) και έτσι αποκαλείται –και φυσικά θα αποκαλείται και στο μέλλον- από όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου. 


Πέτρος Πετρόπουλος