ABC ΑΝΟΙΞΗΣ: 60 AΘΛΗΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ CAMP "ΥUBAC HELLAS 2018"


YUBAC HELLAS 2018 
To YUBAC HELLAS 2018 πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2018, είχε διάρκεια τρεις (3) μέρες, από 3 έως 5 Ιανουαρίου, 09:00-13:00 και 09:00-1500, στις εγκαταστάσεις ALL STAR ARENA, στο ΟΑΚΑ.
Συμμετείχαν 60 αθλητές από την Ακαδημία μας αλλά και από άλλες ομάδες...
Επικεφαλής του camp ο Zoran Sretenovic, έμπειρος πρώην παίκτης με πολλούς τίτλους αλλά και έμπειρος προπονητής. Υπεύθυνος του camp for guards, στο YUBAC, στο Kopaonik της Σερβίας κάθε καλοκαίρι. Υπεύθυνος pro προγράμματος προετοιμασίας για επαγγελματίες παίκτες, έχουν περάσει από τα χέρια του πολλοί μεγάλοι και γνωστοί αθλητές (Nemanja Bjelica, Bogdan Bogdanovic κλπ.).  O κόουτς Zoran εντυπωσίασε τους πάντες με την τεχνική του προσέγγιση στο άθλημα. Εντυπωσίασε και τους προπονητές με τις αναγνωριστικές του ικανότητες, συνέπεια της τεράστιας εμπειρίας του. Εκπρόσωπος της Γιουγκοσλαβικής σχολής του αθλήματος, μαμάς του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, έδωσε στα παιδιά μία προσέγγιση από μία λίγο διαφορετική οπτική γωνία.

Οι αθλητές του camp, που ήταν συγκεντρωμένοι κατά τη διάρκεια του camp, έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν αυτά που είδαν και διδάχτηκαν στο camp, στην πορεία τους στο άθλημα και να χτίσουν έτσι (με τα αποστάγματα από τέτοιου είδους εμπειρίες), τη δική τους μπασκετική υπόσταση. Κάθε μεγάλος ή λιγότερο μεγάλος ενήλικος παίκτης, έχει να διηγηθεί μια ιστορία για κάτι που αποκόμισε σε κάποιο camp ή κάποιο θερινό εντατικό πρόγραμμα μπάσκετ.

Δυστυχώς, όπως πάντα, υπάρχουν και αυτοί οι αθλητές, οι οποίοι νομίζουν πως τα camp είναι διοργανώσεις επίδειξης, όπου συμμετέχουν για να δείξουν αυτά που έχουν μάθει στις ομάδες τους ή στο ανοικτό του σχολείου με το προπονητή-μπαμπά τους. Όσο οι ομάδες τους ενισχύουν, για δικούς τους λόγους, αυτές τις συμπεριφορές, τα παιδιά και οι γονείς τους νομίζουν πως έχει τελειώσει η φάση εκμάθησης, πριν καλά καλά αρχίσει… τόσο θα παραιτούνται νωρίς από το άθλημα και θα χάνουν την ευκαιρία να ζήσουν το όνειρο…

Στο camp διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς οι αθλητές Σπύρος Χειράκης (2003), Μάνος Συντέτας (2003) και Γιάννης Ζαφειράκος (2007) από την ομάδα μας και ο αθλητής Άγγελος Τσάτος (2006) από ομάδα του Αμαρουσίου.

MVP της διοργάνωσης, επιλογή των προπονητών, μετά από πρόταση του κ. Sretenovic, είναι ο αθλητής μας Κωνσταντίνος Τροχαλίδης (2003). Επιλογή του κ. Sretenovic, ο αθλητής μας Γιώργος Χειράκης (2001), ο οποίος θα φιλοξενηθεί δωρεάν στο Kopaonik της Σερβίας το καλοκαίρι 2018, αφού κέρδισε μία περίοδο στο camp for guards, του οποίου head coach, είναι ο κ. Zoran.

Για τον Zoran: Είναι ο μοναδικός Ευρωπαίος παίκτης που έπαιξε σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (ενάντια στην Barcelona), χωρίς αλλαγή, 40 λεπτά, με τη νικήτρια ομάδα! Ο ίδιος αναφέρει ως μεγάλη στιγμή για τον ίδιο και την καριέρα του, όταν ο μεγάλος, all around παίκτης, Toni Kukoc, σε συνέντευξη, στην ερώτηση ποιος ήταν ο καλύτερος play maker με τον οποίον έχει παίξει, απάντησε, ο Zoran Sretenovic.

ΑBC ΑΝΟΙΞΗΣ