Ο Β.ΚΟΚΜΟΤΟΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΕΙ... ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ !


ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Ο ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ...











Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΙ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ 

ΜΕΡΟΣ Α'

Τα αθλητικά σωματεία ποδοσφαίρου, που εδρεύουν και δραστηριοποιούνται στο Δήμο Διονύσου, θα έχουν έντονη παρουσία στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α. στις διοργανώσεις της περιόδου 2017 - 2018.

Συγκεκριμένα: Ο Ολυμπιακός Αγίου Στεφάνου (πολύχρονη και αξιόλογη παρουσία στην Α' κατηγορία), ο Α.Ο. Άνοιξης (πρωταθλητής 2017, στη Β' κατηγορία) και η ομάδα F.C. Παθιακάκης (δευτεραθλητής 2017, στη Β' κατηγορία), θα αγωνίζονται στην Α' κατηγορία. Ο Α.Ο. Κρυονερίου (υποβιβάστηκε από την Α' κατηγορία), ο Α.Ο. Σταμάτας (παραμένει στην κατηγορία) και ο Α.Σ. Νίκη Δροσιάς (πρωταθλητής 2017, στη Γ' κατηγορία) θα αγωνίζονται στη Β' κατηγορία Ε.Π.Σ.ΑΝ.Α. Τέλος, ο Α.Ο. Διονύσου, που δεν κατάφερε να κρατηθεί στη Β' κατηγορία, θα συμμετέχει στη Γ' κατηγορία. Ευχόμαστε στις ομάδες καλή επιτυχία στα πρωταθλήματα της ερχόμενης περιόδου !!!

ΜΕΡΟΣ Β'

Στο ''πάμε μπάλα'' υπάρχει η είδηση πως ο ισχυρός άνδρας της Αντλαντίδας Γιάννης Στασινόπουλος, αναλαμβάνει τη θέση του διοικητικού ηγέτη και του Παλληνιακού, με διευρυμένο πλάνο συνεργασίας των δύο σωματείων, δίνοντας στη δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωση: ''Σε μια εποχή που οι επιτυχίες έρχονται μέσα από συνέργειες, αποφασίσαμε μαζί με την διοίκηση του ΑΟ Παλληνιακού να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να προσπαθήσουμε από κοινού να κάνουμε την Παλλήνη το κέντρο του ποδοσφαιρικού ενδιαφέροντος στην Ανατολική Αττική. Από την μία πλευρά το φρέσκο, σύγχρονο μοντέλο λειτουργίας της Ατλαντίδας και από την άλλη η αδιαμφισβήτητη ιστορική αξία του Παλληνιακού θα αποτελέσουν τους βασικούς άξονες που θα στηριχθεί η προσπάθεια μας. Ήδη, το πλάνο λειτουργίας έχει συμφωνηθεί και από τις δύο διοικήσεις και θεωρούμε ότι θα αποτελέσει ένα λαμπρό παράδειγμα προς άλλους αθλητικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, που λειτουργούν ανταγωνιστικά ενώ βρίσκονται στον ίδιο δήμο, στην ίδια τοπική κοινωνία και πολλές φορές μοιράζονται ακόμα και τα ίδια γήπεδα.

Η ισχύ εν τη ενώσει, λοιπόν ξεκινά από την Παλλήνη. Στο πλάνο που μπαίνει σε εφαρμογή άμεσα, προβλέπεται ο νέος σχεδιασμός του Παλληνιακού για να βρεθεί σύντομα στις Εθνικές κατηγορίες, η επιλογή ταλαντούχων νέων που θα στελεχώσουν και θα εξελιχθούν μέσα από την Ατλαντίδα και τέλος, η αναδιοργάνωση των ακαδημιών (Ατλαντίδας & Παλληνιακού) οι οποίες θα λειτουργήσουν κάτω από κοινό σύγχρονο μοντέλο, στοχεύοντας τόσο στην διαπαιδαγώγηση των μικρών αθλητών όσο και στην τεχνική τους εξέλιξη. Άμεσα, οι άνθρωποι που έχουν επιλεγεί, πιάνουν δουλειά σε όλους τους τομείς για να μπορέσει το μεγάλο αυτό εγχείρημα να είναι έτοιμο την νέα σεζόν. Μια καινούργια εποχή ξεκινά, ας κάνουμε την Παλλήνη ένα ποδοσφαιρικό κύτταρο.''

ΜΕΡΟΣ Γ'

Η συνεργασία Παλληνιακού - Αντλαντίδας δείχνει το δρόμο !!! Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη συζητούνται και στην περιοχή μας, από παράγοντες, πλάνα συνεργασίας έτσι ώστε σε βάθος χρόνου να αξιοποιηθεί το υπάρχον αξιόλογο δυναμικό των τμημάτων υποδομής και χωρίς τον βραχνά των μεταγραφών να χαιρόμαστε ομάδες ανάλογων επιπέδων, με στόχους και ανθεκτικότητα στις δυσκολίες της εποχής.

Ευχής έργο για τα σωματεία του δήμου μας θα είναι η υφιστάμενη συνεργασία σε επίπεδο Ακαδημιών (Δόξας Άνοιξης, Ολυμπιακού Αγίου Στεφάνου, Α.Ο. Σταμάτας) να διευρυνθεί με περισσότερα σωματεία και σε μεγαλύτερα ηλικιακά επίπεδα φθάνοντας στις ανδρικές ομάδες. Τα οφέλη θα είναι πολλαπλάσια.

Απ' τη μια θα δοθεί σημαντική ώθηση στον τοπικό αθλητισμό κι απ' την άλλη οι νέοι αθλητές - ποδοσφαιριστές θα μπορούν να συμμετέχουν σε μια ομάδα ανάλογα με το ταλέντο, τις ικανότητες και τη προσπάθειά τους. Κι όλα αυτά μειώνοντας δραστικά το μπάτζετ των ομάδων και την οικονομική εξάρτησή τους, με τη δυνατότητα αξιοποίησης αθλητών - ποδοσφαιριστών της περιοχής που θα προέρχονται από τα αναβαθμισμένα τμήματα υποδομών.

Τα 6 δημοτικά γήπεδα ποδοσφαίρου (Αγίου Στεφάνου, Άνοιξης, Διονύσου, Δροσιάς, Κρυονερίου, Σταμάτας) είναι υπεραρκετά για τις ανάγκες ΟΛΩΝ (με σωστή χρήση και διαχείριση).

Με τις επισκευαστικές εργασίες που έγιναν και γίνονται και μετά τη δρομολογημένη, από το δήμο, αντικατάσταση χλοοτάπητα σε 4 από αυτά θα καλυτερεύσουν αισθητά και οι συνθήκες άθλησης.

Αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα,εξαλείφοντας τα μειονεκτήματα και με τη σχετική βοήθεια του δήμου το επιθυμητό αποτέλεσμα καθίσταται εφικτό και σχετικά εύκολο.

Το προαπαιτούμενο είναι οι προθέσεις των διοικούντων και των παραγόντων που ασχολούνται με το άθλημα ώστε να επικρατήσει το πνεύμα της συνεργασίας

Εύχομαι από καρδιάς, οι προσπάθειες να έχουν συνέχεια με ευτυχή κατάληξη !!!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΜΟΤΟΣ 

Υ.Γ. Τα παραπάνω γραφόμενα αφορούν και τα τοπικά αθλητικά σωματεία άλλων αθλημάτων (κυρίως ομαδικά όπως μπάσκετ, βόλε'ι' κ.λ.π.).